Kjærlighet og influensa

, , 13 Comments

Jeg tenkte jeg skulle bedrive ørlite folkeopplysning i disse svineinfluensatider. For innimellom, også i vanlige influensa-år, så hender man hører folk si at de lurer på om de ikke begynner å få litt influensa. “Jeg føler meg litt dårlig, kanskje jeg har fått influensa?” sier de. Og da sier jeg at nei, det har du ikke.

For man lurer ikke på om man har fått i influensa. Influensa kommer som en tyfon og lar deg gå fra frisk & pigg til døden nær (tror du, da) i løpet av et par timer. Du har så vondt i hele kroppen, selv i håret, at alt annet enn søvn er grusomt – men til gjengjeld så sover du lett tjue timer i døgnet. Er du riktig heldig så får du mageinfluensa, sånn at de fire timene du er våken hver dag går med til å henge over doskåla. Du spiser ingenting, du orker ingenting (å lese eller se på tv er helt utopisk), du har feber og det er ingen det er mer synd på i hele verden enn deg.

Det er altså aldri nødvendig å lure på om du har influensa. Hvis du lurer, så har du det ikke. Rett og slett. Det er omtrent som å lure på om en mann er interessert: Hvis du lurer, så er han det ikke. Det tok noen år før jeg skjønte det, men det er den knallharde sannheten jenter. Er mannen interessert i deg, så trenger du aldri lure.

Illustrasjon: Rob Barrett

 

13 Responses

 1. Frøken Paris

  August 19, 2009 09:24

  Jeg slapp heldigvis å lure på om mannen min var interessert. Derimot så lurte jeg litt på om jeg hadde influensa her for et par uker siden, men nå vet jeg altså at det hadde jeg ikke. Kjekt å vite!

  [Reply]

  Reply
 2. saccarina

  August 19, 2009 09:37

  Så jeg er ikke den eneste som har skjønt dette? :)

  Jeg har ikke hatt influensa siden 1986. Jeg har hatt mange forkjølelser, flere bihulebetennelser og halsbetennelser, et par diffuse over-alt-streptokokkinfeksjoner og til og med en liten bronkitt. Men influensa har jeg ikke hatt. Og det vet jeg fordi influensaen gjorde at jeg måtte hentes på jobben før arbeidsdagens slutt av snille venner, kjøres hjem til foreldrene mine (siden hybelen ikke virket som et godt alternativ), puttes til sengs for så å ligge der med over 40 i feber 8 dager i strekk. Det var i alle fall det kalenderen sa da jeg begynte å fungere så smått igjen.

  Det er betryggende at det går så lenge mellom hver gang man har influensa, men verre hvis det er overførbart til interesserte menn.

  [Reply]

  Reply
 3. Linetoppen

  August 19, 2009 10:05

  He he Jeg ler her jeg sitter!!! Du hadde passet som lege, he he he….. eller kanskje ikke? he he…..

  Fantastisk godt sagt!!! Denne skal jeg sende til min mann, han LURER stadig på om han har fått influensa. HER kan han lese svaret, han trenger ikke å lure.

  Ikke minst godt sagt om menn på sjekkern!!!!! Du traff spikren på hode der!!! Morsomt!

  Takk for en morsom blogg, er stadig inne å leser her.

  Hilsen Linetoppen.

  [Reply]

  Reply
 4. girlofnorway

  August 19, 2009 16:07

  Interresant det der, man er sikker når man har influensa og mannen :)

  Derimot, min mann lurer innimellom på om han har feber og influensa. Men i fjor sommer da han hadde 41 i feber og gåsehud over HELE kroppen nektet han imidlertid for at han var syk. Noe som resulterte i en uke på sykehus med matforgiftning. Omvendt psykologi? Hvafornoe?

  [Reply]

  Reply
 5. iruth

  August 20, 2009 21:51

  Jeg vet ikke om jeg er helt enig i det du sier altså! Noen får influensaviruset uten å reagere særlig på det. Min mor er lærer og får influensaeksponering hvert år og er derfor ganske resistant. Likevel får hun ofte svake influensasymptomer (som hun kaller forkjølelse), og en uke/noen dager etter ligger vi andre strekk ut med 39 i feber og i det hele tatt. Har også en kompis som fikk påvist svineinfluensa som han beskrev som en kjedelig forkjølelse. So I dunno. Hvorfor skulle det liksom finnes en nedre skranke for hva influensaviruset kan gjøre med folk? Så det høres ut som om vi er inne på definisjonsspørsmålet for hva influensa er spør du meg. Og vitenskapelig tror jeg altså at influensa er definert utfra viruset.

  [Reply]

  Reply
 6. Camulen

  August 21, 2009 17:48

  Så sant, så sant! Har dessuten hørt at man ikke får influensa mer enn ca tiendehvert år. Sånn gjennomsnittelig altså. Vet ikke om det er sant, men det stemmer ihvertfall for min del. Og de to gangene jeg husker å ha hatt det har jeg ikke vært i tvil. En kraftig forkjølelse er noe helt annet!

  [Reply]

  Reply
 7. anonym bloggløs

  August 22, 2009 16:11

  Utrolig bra vinkling på både influensa og menn. Det med influensaen svelger jeg lett, men det med menn har jeg enda litt problemer med…

  “Det tok noen år før jeg skjønte det, men det er den knallharde sannheten jenter. Er mannen interessert i deg, så trenger du aldri lure.”

  Det tar vel noen år til tenker jeg. Men håper det går opp et lys ;)

  [Reply]

  Reply
 8. Synline

  August 23, 2009 12:57

  Influensa gir feber. Høy feber. Man har ikke influensa “i helga” som jeg hører til stadighet. Jeg har vært forkjøla i helga, noe som er irriterende nok, men influensa har jeg ikke hatt.

  Så jeg vil egentlig bare gi en liten applaus til første del av innlegget ditt jeg.

  Når det gjelder det med menn, er jeg vel også enig. men det er noen som går seg litt bort i alle ritualene med “ikke vise at man er for interessert – la henne vente litt – spill utilgjengelig, da er hun lettere å få på kroken osv” slik at signalene blir litt vanskelig å tolke.

  Men dette gjelder nok like mye andre veien er jeg redd for.

  Nei, mitt råd er som følger: si det som det er. Det gjorde jeg, og det fungerte utmerket. :)

  [Reply]

  Reply
 9. TorgeiriDrammen

  August 30, 2009 14:40

  Jeg må takke deg for dette innlegget, og samtidig påpeke at jeg har brukt deg som referansepunkt i flere svineinfluensadiskusjoner rundt i det vide land!

  Bloggen din er fab!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


nine × 3 =

CommentLuv badge