Krangling på Carl Berner

, , 9 Comments

Nå må de snart bli ferdige med å bygge på Carl Berner, for nå begynner folk å bli kjeftete der oppe. En dag ble jeg skumpet til av en veiarbeidermann som sendte meg strengt av gårde i helt feil retning når jeg skulle krysse krysset, og rett inn i armene på en annen mann i gul refleksvest som skjelte meg ut fordi jeg visstnok gikk midt i gaten. Hei, kom igjen da – det er ikke så lett å se hva som er gate og ikke gate når hele krysset har vært fullstendig kaos i halvannet år og nye gjerder dukker opp annenhver uke.

En annen dag oppdaget jeg at bussen hadde begynt å kjøre en annen vei enn det den har gjort de siste hundre årene og plutselig måtte jeg gå av et stopp før jeg hadde planlagt og rakk ikke å trykke på knappen før bussen stod stille og plukket opp passasjerer på holdeplassen. Det var fullt av folk der inne i alle retninger og noen av dem skjønte at jeg gjerne ville av og begynte å mumle at sjåføren burde åpne døren, men neida. Så til slutt måtte jeg rope alt den pipete jentestemmen min ville bære frem til sjåføren, hvorpå han ropte tilbake (!) at jovisst kunne han åpne dørene bak men bare hvis jeg hadde trykket på knappen før bussen stanset så han skjønte at jeg skulle av. Milde himmel!

Og dette var samme dag som jeg forbarmet meg over en fortapt far og sønn fra bygdenorge, og helt på eget intiativ geleidet dem i retning av XXL fordi Narvesenmannen de egentlig spurte om hjelp (og som var på jobb 150 meter unna sportsbutikken) ikke ante hvor det var. Tanken min var at Oslofolk muligens trenger å forbedre ryktet bittelitt, for tross alt er vi jo egentlig ganske greie. Men det hjelper jo ikke når bussmenn og anleggsarbeidere driver og kjefter sånn!

Illustrasjon: Monettenriquez

 

9 Responses

 1. Homovennen

  July 9, 2009 08:53

  Ett år igjen… Men så blir det så pent, med kollektivprioritering og trær og zen-hager på hvert gatehjørne!

  [Reply]

  Reply
 2. smilla

  July 9, 2009 13:49

  Ja, skal det ikke bli sånne rosa kirsebærtrær i alleen der? Forøvrig er gemyttet på Carl Berner nokså ampert. Kanskje det er noe med luften. Da jeg bodde der kom jeg oppi ikke mindre enn to slosskamper. Kanskje de trenger en kampanje av noe slag. Hmmmm.

  [Reply]

  Reply
 3. katla

  July 9, 2009 14:28

  Jeg har lurt på om det er en strategi narvesen har i Oslo. Ansette de som ikke vet, kanskje du kjøper en skjoloade i ren frustrasjon. Jeg spurte riktignok etter noe så avansert som et posthus.

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Makeløs

  July 9, 2009 14:39

  Homovennen: Litt irriterende at jeg har flyttet derfra når det endelig blir pent og fremkommelig. Zenhager høres jo helt fantastisk ut!

  Løvinnen: Jo, hvertfall i dette tilfellet. Jeg har troa på nye Carl Berner! :-)

  Smilla: Du var i slåsskamper på Carl Berner? Du store min, det har jeg aldri vært i nærheten av engang. Men så ser jeg ikke så skummel ut heller, så hvis noen blir sinte er det vel mer nærliggende å bare slå meg ned enn å tro man kan få igang noen slåsskamp :-D

  Katla: Veldig merkelig. Jeg skjønner ikke engang hvordan det er mulig å jobbe på Stortoget og ikke vite hvor XXL er. Kom igjen, liksom!

  [Reply]

  Reply
 5. frikke

  July 23, 2009 12:09

  Jeg sitter med en fornemmlese av at Carl Berner-krysset har blitt et slags anarkistisk fristed hvor egentlig ingen regler gjelder, men at enkelte personer tror de vet hvilke regler som gjelder, og kan oppføre seg deretter. Uansett skal det moro å se resultatet til slutt, – og hu hei så fort og flytende kollektivtrafikken skal bli!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


4 + = nine

CommentLuv badge