Kresen Twitterfrøken

, , 19 Comments

Antallet mennesker jeg følger på Twitter har vært relativt uendret i lang tid nå. Det henger såklart sammen med at jeg mener det er en grense for hvor mange det er hensiktsmessig å følge – og at mine drøyt 500 tweeple tilfredsstiller de behovene jeg har for både underholdning og informasjon. I takt med at jeg har blitt en mer blasert tvitrer så har også listen over grunner til å ikke følge folk blitt stadig lengre. Så i tilfelle du lurer, her er grunnene til at jeg ikke følger deg på Twitter:

♥ Du er en spammer.
♥ Du skriver på engelsk.
♥ Du har sperret profilen din.
♥ Ingen av dine tweets er direkte rettet mot noen, du snakker ikke med noen.
♥ Du skriver om ting som ikke interesserer meg.
♥ Du skriver enten bare om personlige ting eller bare om profesjonelle.
♥ Du lenker aldri til interessante sider, eller retvitrer det noen andre har sagt.
♥ Du retvitrer det alle andre sier og kommer aldri med noe eget.
♥ Du skriver for ofte.
♥ Du skriver for sjelden.
♥ Du begynte å følge meg på et tidspunkt jeg ikke hadde tid til å sjekke ut om du er interessant eller ikke. Etter en stund ble jeg lei av å ha mange uleste mailer om nye følgere på Twitter i innboksen og slettet alle sammen. Det har vært mye sånt de siste månedene.
♥ Du følger ikke meg. Og siden jeg er utrolig lat er det tvilsomt at jeg finner fram til deg hvis jeg ikke får vite om din eksistens ved at du begynner å følge meg.

Kjære vene, så sær og vanskelig jeg har blitt. Hvis ikke dette er en effektig stopper av ethvert tilsig av nye følgere, så vet ikke jeg. Er du like kritisk som meg? Hvilke kriterier har du for å følge noen på Twitter?

Illustrasjon: Scott Hampson

 

19 Responses

 1. Embla

  June 2, 2010 09:35

  Hehe, artig illustrasjon! Jeg følger mange. Så er jeg nok ikke så restriktiv som du, jeg ser mine kriterier er færre enn dine. Jeg fungerer nok også etter punkt en og to – skjønt, er de norske, men skriver engelsk eller de er engelske og skriver på norsk, så følges de likefullt. Punkt fire, ni, elleve og tolv kan også være årsak hos meg …. men oftest gir jeg folk en sjangse og avfølger heller hvis det viser seg å være for ekstremt for meg … :) Men på generell basis følger jeg folk, bare de ikke er ufine, slemme og kun ute etter krangel. Jeg tar ikke twitter så høytidelig :) var det jobben min, ville jeg nok vært mer nøye. Men det er et sosialt media, så da så.

  [Reply]

  Reply
 2. Suzanne

  June 2, 2010 10:03

  Jeg er i grunnen enig med Embla, jeg. Jeg tar heller ikke twitter så høytidelig og følger folk så lenge det ikke er snakk om noen med brukernavn ala Britney_19847635. :D Eneste jeg nok er relativt restriktiv med er bedrifter, er jeg ikke interessert i produktet de prøver å selge gidder jeg ikke følge dem.

  [Reply]

  Reply
 3. Geir

  June 2, 2010 10:39

  Ja, dette var vel bortimot det kjipeste jeg har sett noen gang. Hvert eneste punkt er jo et stikk i siden på meg jo. Jeg tror jeg må gå og melde meg ut av alle sosiale medier sporenstraks.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ånei ikke gjør det! Det er jeg som må melde meg ut. Hvem vil vel ha kjipe folk i sosiale medier? Hjelper det at jeg legger til at terskelen er lavere for folk jeg vet hvem er/nettbekjente?

  Følger dere virkelig nesten alle som følger dere? Blir det ikke et evinnelig mas i nyhetsstrømmen deres? Jeg blir litt stressa av tanken på å følge veldig mange, men kanskje dere har noen lure triks å dele?

  [Reply]

  Reply
 4. fru storlien

  June 2, 2010 10:54

  Men det er jo dette som er så bra med twitter, at vi selv kan velge hvem vi vil følge/ikke følge. Selv er jeg ikke spesielt selektiv, noe som sikkert skyldes at pågangen ikke akkurat er enorm…Det kjipeste er jo om du har kvitret i månedsvis, følger mange og ingen følger tilbake?Tyske firmaer følger jeg ikke, og ikke skjønner jeg hvilken glede de har av å følge min kvitring heller…

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja det er jo sant. Men tenker du at vi bør følge nye tvitrere fordi det er kjipt for dem hvis ingen følger dem? At vi bør gi dem en sjanse liksom?

  [Reply]

  Reply
 5. Maja Piraja

  June 2, 2010 10:59

  Haha, du er unektelig kresen, men det må du jo få lov til å være. Selv følger jeg alle norske brukere som følger meg, også avfølger jeg heller etter en stund om de viser seg å være fryktelig kjedelige. Har jo opprettet egne lister med de jeg virkelig bryr meg om uansett, så det er ikek så farlig om det er et par som kun snakker om været innimellom :)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Da bruker vi det litt forskjellig, jeg har ikke laget noen lister i det hele tatt men følger med på alle jeg følger. Hvis det er sånn at du følger alle som følger deg, men i praksis bare leser tweetsene til noen få av dem, hva er poenget da? Eller bruker du både lister og total-strømmen?

  [Reply]

  Reply
 6. Mariel Alexandra

  June 2, 2010 11:21

  Hei hei.. Huff, jeg er dårlig på å bruke twitter. Har ikke tid til det og alt annet. Syns facebook, aviser, andres og min egen blogg tar nok tid. Vi er visst venner der, det fordi jeg følger bloggen din. Har gjort det siden jeg startet for over ett år siden. :) Du skriver bra, underholdne og intressant. Virker som en veldog smart jente! :)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Det er sant at det tar mye tid – men det er jo moro da! :-) Takk for fine ord, nå ble jeg glad!

  [Reply]

  Reply
 7. Mammadamen

  June 2, 2010 11:26

  Hei, jeg følger ganske mange, og de fleste norske som velger å følge meg. Så avfølger jeg heller etterhvert hvis de spammer, ikke tvitrer eller noen i den duren. Twitter blir egentlig mest en forlenget arm av bloggen min, og selvfølgelig en arena for å holde meg orientert faglig. Jeg kunne nok vært flinkere til å samtale:-) Og mener at Twitter er best til dialog! Men det blir litt periodevis … uansett er jeg for å ikke lage for mange regler verken i den virkelige verden eller i den virtuelle;)

  [Reply]

  Reply
 8. fru storlien

  June 2, 2010 11:57

  Hmmm, nei jeg mente vel ikke at vi skal følge noen av ren og skjær medlidenhet, eller sånn der velkommen-med-i-gjengen. Men i starten brukte jeg mer tid på å finne noen jeg ville følge, og håpet hver dag at det skulle dukke opp noen følgere hos meg, og slik er det sikkert for ganske mange. Vi vil jo gjerne bli likt, vil vi ikke?

  [Reply]

  Reply
 9. Bharfot

  June 2, 2010 13:14

  Tips: Ha ei liste med de aller innerste, slik at du får med deg det de skriver også i travle perioder. Så kan du ha en mye større krets du følger, men ikke leser så nøye. Denne totalstrømmen stikker du innom når du har bedre tid. Det funker for meg i hvert fall.

  Ellers blir jeg litt nedtrykt av at lås på tweets er en grunn til ikke å følge, selv om jeg skjønner at det kan være en barriere. Grunnen til å ha låste tweets trenger ikke å være kjiphet, noen av oss kan rett og slett bli nødt, enten for en periode eller permanent, av profesjonelle eller personlige grunner… Alternativet kan være å ikke tvitre i det hele tatt. Men det betyr ikke at vi er veldig restriktive med hvem vi slipper inn, eller ikke blir glade for nye følgere!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for tips, det høres i grunnen veldig fornuftig ut! Jeg får lage meg en favorittliste en av dagene.

  Det er sikkert gode grunner til å låse profilen sin. Problemet mitt er bare at jeg gjerne vil se om du er interessant eller ei før jeg begynner å følge deg – og det funker jo dårlig når jeg først må be om tilgang. Men det er klart – er man ganske ukritisk på hvem man følger så åpner det jo for å følge de med låst profil også.

  [Reply]

  Reply
 10. Lady Netta

  June 2, 2010 18:04

  Haha, det kan virke som om det er vanskelig å få deg til å følge folk :P Men altså, jeg følger selv kun de jeg vil følge, og mange av disse kriteriene er jeg enig i :)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


one × = 4

CommentLuv badge