Løsningen på fødselsnummerproblemet

, , 12 Comments

Det er visst snart slutt på ledige fødselsnumre, så da sysler ansvarlige folk med tanken på å lage et nytt system. Det syns jeg er en dårlig idé. Hallais, her har jeg brukt masse tid på å lære meg nummeret mitt utenat, og da gidder jeg ikke lære meg et nytt bare fordi folkeregistermenneskene på sekstitallet ikke skjønte at de trengte et større tallsystem.

Derimot har jeg sansen for hvordan de løste problemet da kinesiske Yifeng Chen skulle få seg norsk personnummer og de oppdaget at hun hadde så vanlig fødselsdag at det aktuelle nummerlageret var tomt. De løsningsorienterte byråkratene gjorde henne nemlig nesten et år yngre, og ga henne i samme slengen en helt annen fødselsdato enn den hun hadde.

Så kjære Folkeregistermennesker: Hvis det er sånn at dere trenger noen frivillige som kan gi opp fødselsdatoen sin i bytte med en annen, så kan jeg godt stille altså. Riktignok er jeg veldig glad i bursdagen min (og ser helst at jeg får lov til å fortsette å fylle år sånn ca på den tiden av året), men hvis dere gjør meg et år eller to yngre så kan jeg absolutt være villig til å inngå en deal.

(Bildet er stjålet fra Common Paradise).

 

12 Responses

 1. Delirium~

  October 14, 2008 18:54

  Nei, sånt kan de ikke gjøre mot meg! Jeg var nesten 24 før jeg lærte meg personnummeret mitt og det er kun fordi en tallkyndig venn av meg kom frem til at det var en skam at jeg ikke kunne den lille tallrekken og brukte en hel kveld på å finne assosiasjoner til meg så jeg skal huske det! Og nå er jeg jo eldre også og hukommelsen går det jo bare nedover med herfra!

  [Reply]

  Reply
 2. Frøken Makeløs

  October 14, 2008 21:25

  Fioljenta: Wee, takk! :-D

  Delirium: Det er lurt å kunne nummeret sitt. Men seriøst; ville du ikke tatt deg bryet med å lære deg et nytt hvis det fjernet et par år fra fødselsdatoen din?

  Sorgenfri: Vi er så greie! :-D

  [Reply]

  Reply
 3. Alter Ego

  October 14, 2008 23:29

  Heldig for deg og Delirium at dette bare dreier seg om NYE personnumre, ikke de gamle. Tror jeg. Det er bare de som skal ha nye som faar tilfeldige. Dessverre. Jeg kapper gjerne en tier om saa skal vaere :-)

  [Reply]

  Reply
 4. Delirium~

  October 15, 2008 18:50

  Joooo – jeg ville nok det. Ikke minst siden Kent er 4 år yngre enn meg og stadig vekk mobber meg fordi jeg er en gammel dame… :o) Godt poeng frøken, jeg stiller meg villig til å bytte personnummer jeg også!

  [Reply]

  Reply
 5. Frøken Makeløs

  October 15, 2008 20:27

  Alter Ego: Ja, men vi melder oss jo frivillig til å gi opp våre bursdager! Vi er utrolig greie. Jeg er for eksempel helt overbevist om at min dato er utrolig ettertraktet. Hallo, hvem vil vel ikke ha fødselsdag i slutten av mai? Norge på sitt aller vakreste!

  Kristian Severin: Virkelig? Yay, takk! :-)

  Delirium: Åh, ikke la deg mobbe! (Men bortsett fra det; hurra for våre nye fødselsdatoer!)

  [Reply]

  Reply
 6. Delirium~

  October 16, 2008 16:12

  Vi har det greit her hjemme. Han mobber meg for alder’n, jeg erter ham fordi han kanskje blir litt tynn i hyssingen (OG jeg har funnet 3 grå hår på hodet hans), han pirker meg i sideflesket, jeg rister ham i magefettet. I det hele tatt er det mye mobbing her i heimen, men alt er ment godt :oD

  Men selvsagt; når jeg får den nye fødselsdatoen min (kun av mitt gode hjerte selvsagt) skal vi se om ikke pipen kan få en annen låt der jeg kan fnise og kalle ham “gammer’n”! Ser frem til det merker jeg.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ six = 10

CommentLuv badge