La oss anbefale blogger

, , 16 Comments

Det er vel ikke til å stikke under en stol at det kan komme til å bli litt veldig mye gravideblogging her fremover. Da er det fort gjort å bli litt veldig lei hvis man ikke tilfeldigvis slumper til å være over gjennomsnittlig interessert i nettopp graviditet. Så for alle dere har jeg i god føre-vâr-tradisjon funnet frem noen riktig fine blogger som handler om helt andre ting, så dere kan få noe annet å lese om også.

Silje Silje trallala er min nyeste bloggoppdagelse. Hun skriver mest om mat og kosthold, og litt om klær og livet sitt og tilsynelatende det som faller henne inn. Inspirerende oppskrifter og fine bilder. Det viser seg at hun har samme juicemaskin som meg og etter å ha hengt litt inne på bloggen hennes har jeg endelig kommet i gang med grønnsaksjuicing. Nam! Hun har ME og forsøker å spise seg frisk, men man trenger ikke være syk for å ha glede av vegetariske oppskrifter uten gluten, meieriprodukter, gjær og sukker.

♥ Er du ekstra interessert i glutenfritt kosthold er det verdt å svinge innom En glutenfri blogg. Den oppdateres dessverre ganske sjelden, men bloggeren er flink til å anmelde og tipse om relevante produkter. På grunn av denne bloggen dristet jeg meg til å bake brød rett fra Toros Glutenfritt Havrebrød-pose og det gikk i grunnen ganske bra.

♥ En blogg jeg har planlagt å tipse dere om i lang tid er Kongoleser. Jeg vet ikke stort om bloggeren annet enn at hun er en norsk kvinne som bor og jobber (FN) i selveste Kinshasa. Hun skriver om stort og smått fra dagliglivet i Kongo, har fine skråblikk på kulturforskjellene og innimellom kommer det noen (uunngåelige) mer alvorlige poster. I tillegg til å være en underholdende og informativ blogg er dette et unikt innblikk i et for mange ukjent og lukket land.

Ellers så driver mange av favorittbloggerne mine og legger ned bloggene sine og det er jo en dårlig utvikling. Så hvis noen av dere har gjort noen nye oppdagelser i det siste, vil trekke frem gode gamle favoritter eller ganske enkelt skryte litt av dere selv, så blir jeg glad om dere sier det høyt i kommentarfeltet! Ekstra gull hadde det vært hvis noen vet om gode reiseblogger eller blogger skrevet av noen som bor langt hjemmefra. Trenger ikke være på norsk.

Illustrasjon: Benedikte

 

16 Responses

 1. Lene

  September 2, 2010 10:36

  Hei frøkna,
  har du noen gode moteblogger, á là de postene du brukte å ha (“dagens antrekk”) å anbefale?

  Har mange blogger jeg liker, her er noen som kanskje passer til dine lesere
  “Frøken plosiv eksploderer” (lærer, sosiale media og livet): http://www.plosiv.net/
  C’est la vie (om å være norskspråklig i franskspråklig land, mest): http://ohlalacestlavie.wordpress.com/

  Spent å se hva de andre leserne anbefaler!

  [Reply]

  plosiv Reply:

  Åe, tusen takk for anbefaling, Lene!

  [Reply]

  Reply
 2. Fioljenta

  September 2, 2010 11:42

  Hei!
  Jeg har sikkert ramset opp disse bloggene før, men de er og blir mine favorittblogger så jeg ramser de opp en gang til =)

  – Glambibliotekaren : http://glambibliotekaren.blogspot.com/
  – Underbara Clara : http://www.folkbladet.nu/?cat=89
  – Underbara Claras mammablogg : http://blogg.yourlife.nu/underbara-claras-mammaliv/
  – Hjartesmil : http://hjartesmil.blogg.no/
  – Smillas fornemmelser : http://smillasfornemmelser.blogspot.com/

  Happy reading!

  [Reply]

  Reply
 3. Therese

  September 5, 2010 14:10

  Takk for anbefalinger:) alltid gøy å oppdage nye blogger.
  jeg anbefaler:
  http://glutenfritrine.blogspot.com/ glutenfri blogg. Oppdateres også litt sjelden da.
  http://psimadethis.com/ kjempeinspirerende diy-blogg.
  http://finetingogsjokolade.blogspot.com/ Interiør og inspirerende ting.
  http://www.obsessiveconsumption.typepad.com/ Jente som illustrerer alt hun kjøper. Elsker dette koseptet.
  http://www.thestylerookie.com/ så utrolig reflektert og smart fra en jente som bare akkurat har begynt på high school. Humoristisk blogg om mote og livet generelt. Fantastisk.

  Også anbefaler jeg jo mine to blogger såklart:)
  http://alterfeilvei.blogspot.com/ om livet som student i Melbourne
  http://teaspoonbitch.blogspot.com/ om design og sånn

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Farmer

  September 5, 2010 23:11

  Noen av de jeg tenkte å anbefale står allerede på høyre siden her, men dette er en fin blogg; http://fiskerjenta.wordpress.com.
  Styledevil.com, fashontoast.com og facehunter.blogspot.com er tre av mange moteblogger jeg må følge med på, men de er jo ikke akkurat nye eller ukjente regner jeg med.
  For innblikk i livet som sauebonde med interesse for klær mm. anbefales min blogg funkyfarm-lh.blogspot.com :)

  [Reply]

  Reply
 5. Anne

  September 6, 2010 14:08

  Bloggen til ei jeg gikk på FHS med i Alta. Ho skal bo i Tanzania i 3 månder og akter å blogge om oppholdet;
  http://tanzaina.blogg.no/

  Hun sier hun ikke er et blogg menneske, men så vidt jeg kan huske kunne ho ha ganske skikkelige meininger om et og anna. Så det kan vise seg at det blir av interesse å lese…

  [Reply]

  Reply
 6. plosiv

  October 17, 2010 18:46

  Herlig med så mange gode blogger samlet på ett sted – jeg har fått mange nye inn i RSS-leseren nå -takk!

  Mine favoritter:
  Slikejenter: http://slikejenter.wordpress.com/ – liker spesielt godt “slike dater”-kategorien, men synes alle postene hennes er velskrevne, har godt innhold og er underholdende.

  Sivilstatus: http://sivilstatus.storrusten.net/ – jeg er egentlig ikke så glad i tegneserier, men sivilstatus-stripene liker jeg veldig godt. Mye klokt.

  Verden sett fra Sofienberg: http://buffeline.wordpress.com/ – klarer ikke sette ord på hva jeg liker, men jeg liker det godt.

  Sonjas ordentlige blogg: http://ordentlig.wordpress.com/ – det siste blogginnlegget med tittel “Hvordan forringe verdien på leiligheten din med noen tusenlapper på under en time ” synes jeg beskriver bloggen godt. Humoristisk, selvironisk og velskrevet.

  Også liker jeg godt bloggen til frøken makeløs. :)

  [Reply]

  Reply
 7. anonym

  January 15, 2011 17:28

  Hei

  vil anbefale denne bloggen http://alexandra-lifewithdignity.blogspot.com/ er om en ung jente som skriver om sin sykdom og hverdag med sykdommen hun har litt av en sykdoms historie, hun kjemper med norske helsevesenet da de ikke vet hva de kan gjøre, hun skriver på engelsk i håp om at noen kan vite om noe som hjelper.

  anbefaler den bloggen, ta en titt

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


seven × = 21

CommentLuv badge