Likestillingslandet Norge

, , 10 Comments

Paper doll graffiti in a public street - Rome

Man kan si mye om likestillingslandet Norge. For eksempel at vi slett ikke er likestilte. Samtidig er vi jo absolutt på vei og akkurat det har jeg fått merke helt konkret i det siste.

For det er nemlig sånn at jeg har blitt fungerende leder for kommunikasjons/strategi-teamet på jobben – til tross for at jeg jo er gravid. Og; til tross for at det fantes opptil flere andre dyktige, godt kvalifiserte kandidater.

Dét gjør meg faktisk utrolig stolt av å bo i Norge og jobbe i Fredskorpset. Et samfunn og en arbeidsplass hvor det ikke er sånn at dørene i arbeidslivet glir igjen foran nesa di idet du forteller sjefen at det er en baby på gang. Tvert imot blir du fortsatt regnet med, det finnes fortsatt muligheter.

Og nettopp det – at jeg ikke tar disse tingene for gitt – forteller kanskje en hel del om hvor likestilte vi egentlig er.

 

10 Responses

 1. Ellen

  August 30, 2013 08:46

  Gratulere! Det ble jeg veldig glad for å høre!

  Og så får vi bare håpe at likeverdet i arbeidslivet utvider seg til å gjelde folk med feil navn eller funksjonshemninger av ymse slag. Vi kvinner er tross alt halvparten av gjengen. Det er verre for de som bare er i mindretall…

  :)

  [Reply]

  Reply
 2. Anonym nå

  August 30, 2013 13:23

  Gratulerer så mye!
  Som en som røyk ut av ledergruppa og plutselig fikk en mellom meg og adm dir etter at jeg fortalte at jeg var gravid, er det godt å se at det ikke er sånn over alt.

  [Reply]

  Reply
 3. Ida

  August 30, 2013 16:16

  Gratulerer! Etter noen år her i USA, skjønner jeg hvor fantastisk likestilte man er i Norge. Det betyr ikke at det ikke er ting som bør rettes på, men jeg har lært meg å sette pris på det på en helt annen måte enn før. Og jeg har bestemt meg for å begynne å engasjere meg mer på 8. mars, for nå skjønner jeg virkelig hvor viktig det er å ikke ta rettigheter for gitt.
  Idas siste bloggpost: Tanker rundt skolestart i et fremmed landMy Profile

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


nine − 8 =

CommentLuv badge