Lille store Makeløs Niese

, , 2 Comments

Vi har vært på søsterens nye hytte i påska og jeg har latt meg imponere over søster og svogers evne til å slappe av og hygge seg med avisen mens fem unger (tre av deres egne og to hyttenaboer) lekte høylydt i umiddelbar nærhet.

Selv satt jeg og leste den samme setningen om igjen og om igjen. Men jeg antar at det er en evne som økes i takt med hvert barn man får?

Både store og små har latt seg engasjere i utendørsjakt etter påskeegg, vi har spist lam og hatt quiz – og så har jeg oppdaget en gang for alle at min lille Makeløse Niese er på full fart inn i fjortistilværelsen.

For eksempel hadde vi denne samtalen:

Tante Makeløs: Hvordan går det med hun venninnen din, hun som danset så bra sist vi var på besøk hos dere?
Niesen: Går bra med henne, hun har blitt skikkelig yoyo.
Tante Makeløs: Hiphoper altså? Har hun alltid vært sånn?
Niesen: Nei, hun har forandra seg sykt mye siden første klasse.
Tante Makeløs: Er det bra eller dårlig da?
Niesen: Det er good det liksom.

Lille niesen min, som i bare forigårs var kledt i rosa tyll fra topp til tå, satt på fanget mitt og leste bok og inviterte meg med på juletrefest i barnehagen. Nå sier hun LOL (med stort alvor), hører på Gabrielle og Rihanna, surfer på internett og har hysteriske knisekonserter med venninnene bak lukkede dører.

Men hun er jo bare ni og et halvt! Da jeg var ni hadde jeg snekkerbukse i mørkeblå cord, hørte på Knudsen og Ludvigsen og lekte sjenert med dukkene mine. (I hvertfall tror jeg det var sånn, selv om jeg vagt husker Bangles og en svært ung forelskelse).

Hva er det de sier igjen – noe om at disse barna vokser opp så fryktelig fort? Ja, det var det visst.

 

2 Responses

 1. Ann-Kristin

  April 14, 2012 12:46

  Eg kom inn hit via Pia’s verde, og vart verande å lese ein heil haug. Fantastisk masse haha!!! Du er kjempeflink å skrive! Gler meg til nye innlegg! Ha ei strålande helg:)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for det, så hyggelig å høre! Helgen min bragte meg til Addis Abeba i Etiopia, skal være her noen dager med jobb. Håper du også har hatt en fin helg! :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× 2 = eight

CommentLuv badge