Livet er en konkurranse

, , 28 Comments

Jeg har ikke særlig konkurranseinstinkt. Jeg trenger for eksempel ikke være den som løper fortest eller skyter lengst og det er ikke så viktig at laget mitt vinner fotballkampen.

Jeg skal bare være penest, flinkest og best likt. Ha den ryddigste og mest stilfulle leiligheten, spise sunnest og veie minst. Jeg skal vite mest, men aldri være arrogant eller hoverende (for da blir jeg jo ikke best likt), jobbe fortest og presentere best resultater på jobb. Jeg skal trene, sy, pusse opp møbler og holde meg orientert om den nye musikken. Jeg skal være miljøbevisst, kulturelt oppdatert og ha oversikt over nyhetsbildet. Jeg skal være den beste tanten, den kuleste kjæresten, den morsomste venninnen og den dyktigste arbeidstageren. Jeg skal være den mest kreative, den mest tålmodige og den med finest klær.

Jeg skal være best forberedt, smartest, snillest, flinkest, festligst og vakrest. Jeg skal sitte forrerst med stramme fletter og blankskurte kinn, smile til læreren og vise frem skjønnskriften min.

Neida, jeg har ikke særlig konkurranseinstinkt.

Illustrasjon: Everydaypeople

 

28 Responses

 1. Gunhild

  May 10, 2010 20:49

  Hmm… Gjenkjennelig. Jeg tror den verste formen for konkurranse er når du egentlig konkurrerer med deg selv. Da får vi aldri fri.

  [Reply]

  Reply
 2. Ane

  May 10, 2010 21:08

  Gjetter dette treffer mange av oss! Mitt beste råd til meg selv er å være mer kritisk til hvem jeg sammenligner meg med, og i det minste sammenligne meg med hele mennesker i stedet for enkeltegenskaper. :)

  [Reply]

  Reply
 3. Embla

  May 10, 2010 21:48

  Spot on! … neiidda, jeg har heller ikke særlig konkurranseinstinkt! Oioi, så godt den traff, jeg kjente meg igjen i alt du ramsa opp .. jeg er enig med Tonita :) Hos oss sa vi “først meg selv også meg selv”. Men jeg prøver stadig å bli mindre flink :) og mer god nok!

  [Reply]

  Reply
 4. Marita

  May 11, 2010 00:59

  Jeg tenker ikke på meg selv som konkurransemenneske i det hele tatt – men jammen kjente jeg meg igjen i mye av det du sier her… :)

  Synes “Ane” over her sier det fint – at vi sammenligner oss med hele mennesker istedetfor enkeltegenskaper. Samtidig.. hvor vanskelig er det ikke å se dem hele, når vi kanskje bare tillater å se det vi ønsker oss mest?

  Takk for fin post :)

  [Reply]

  Reply
 5. Sandra

  May 11, 2010 09:53

  Jøss, du også? hehe. Her er en flink pike som prøver å gi mer f….Tror det er sunt for kropp og sjel. Flink nok i massevis allikevell.

  [Reply]

  Reply
 6. frikke

  May 11, 2010 17:00

  hu hei! – her treffer du så godt, at det å skrive de mest “treffende” bloggpostene også må inngå i oppramsingen din over ;)

  [Reply]

  Reply
 7. Mammadamen

  May 11, 2010 21:27

  Jeg prøver ikke å tenke slik, og har etter hvert blitt litt flinkere. Jeg har fire søstre og det er så altfor enkelt å sammenligne seg med dem. Men vi er veldig forskjellige, og jeg har etter hvert skjønt at de valgene de gjør ikke nødvendigvis er de beste for meg … Men enkelt er det jo ikke!

  Jeg gleder meg forresten til å lage lyketips til deg. Det kommer snart:)

  Klem fra Mammadamen

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Oi, nå gleder jeg meg til lykketips! :-)

  [Reply]

  Reply
 8. Sigrid

  May 12, 2010 18:05

  Velskrevet – som vanlig og jeg hører også en selvironisk undertone….Likevel lurer jeg på om dette kan ha en sammenheng med at at du flere ganger har omalt deg selv som litt streng. Tror du at du ville bli mindre streng med andre (hvis du er det) hvis du var snillere med deg selv? Kanskje andre til og med vil like deg enda bedre!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hm, jeg tror kanskje ikke det er så mange andre enn Helten som mener at jeg er streng og det er (håper jeg!) kjærlig ment og handler mest om at vi ikke er helt enige om hvor ryddig det bør være hjemme hos oss.

  Men sånn bortsett fra det så tror jeg også det er en sammenheng mellom det å stille høye krav til seg selv og å stille høye krav til andre. Og det kan jo bikke begge veier, det er vel ikke bra med hverken for lite eller for mye?

  [Reply]

  Sigrid Reply:

  Jeg er enig i det. Med årene har jeg lært å slappe mer av og blir nok oppfattet som litt rundere i kantene enn for noen år tilbake. Paradoksalt nok er dette delvis fordi jeg gjør mer som jeg vil og derfor mer lar andre gjøre som de vil. Men dette var meg og har kanskje ikke noe med deg å gjøre :-)

  [Reply]

  Reply
 9. Hilde

  May 12, 2010 23:26

  Dette var til å kjenne seg igjen i! Og det er nesten litt skummelt å lese en sånn beskrivelse av seg selv, når du samtidig tenker at; for et egosentrisk menneske. He he, en liten tankevekker ja.

  Men det er sant, du har virkelig en blogg som skårer høyt på leselisten =)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Huffda, var det det du tenkte? :-D Tusen takk, så hyggelig at du liker bloggen!

  [Reply]

  Hilde Reply:

  Det var ikke frekt ment altså :P Det var bare det at tanken om “jeg skal være best i alt” stemmer så godt for meg også, bare at nå så jeg det plutselig litt utenifra. Fikk en liten vekker på hvor egoistisk jeg også er av og til :P

  [Reply]

  Reply
 10. Siva

  May 14, 2010 10:14

  Jeg anbefaler folk å kvitte seg med unødvenig dårlig samvittighet.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja det er lurt. Har du oppskriften? :-)

  [Reply]

  Siva Reply:

  Jeg har vel ikke en nøyaktig oppskrift, men jeg synes det er greit å ikke ta alt så seriøst bestandig. Livet går videre om huset f.eks ikke er helt støkent bestandig.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


9 − six =

CommentLuv badge