Mest av alt takknemlig

, , 25 Comments

4486149214_6ec17abfcd_o

Lenge før jeg møtte Helten bestemte jeg meg for at jeg veldig gjerne ville ha barn, men at det var nok med ett. At jeg senere syntes det var slitsomt å være gravid, helvetes vondt å føde samt både ensomt og frustrerende å være hjemme med baby, skapte heller ingen lengsel etter nummer to.

Men likevel, på et eller annet tidspunkt, bestemte vi oss for at det ville vært fint med et søsken til toåringen. Og nå ser det faktisk ut som at han skal bli storebror nærmest nøyaktig på treårsdagen sin i februar.

Det er klart det er stas! Men ikke på den samme euforiske, hyperlykkelige måten som det var første gang (vel, strengt tatt var det vel andre gang – første gangen mistet jeg). Nå vet jeg mer hva jeg går til. Jeg vet at det blir tøft, at vi kommer til å være slitne og at det blir mange netter med dårlig søvn. Jeg vet at amming er vondt den første tiden og at jeg kommer til å savne varm kaffe og jobben min. Men jeg vet også at vi kommer til å elske dette barnet like mye som vi elsker han vi allerede har – selv om det er nesten umulig å forestille seg.

Den sterkeste følelsen jeg har nå, er likevel takknemlighet. For etterhvert som venner og kjente får barn, ønsker seg barn, strever med å få barn, innser jeg stadig mer at det er langt fra noen selvfølge å få bære frem friske, normale unger. Vi er faktisk utrolig heldige når jeg blir gravid uten hverken lang prøvetid eller medisinsk assistanse – til tross for at jeg jo har ventet alt for lenge med å få barn, i følge ekspertene. I tillegg ser alt så langt ut til å være i skjønneste orden med knøttet i magen og jeg er til alt overmål i særdeles god form, foreløpig.

Det er ingen som trekker vinnerloddet hver gang. Homovennen min snakker endog om at alt til slutt jevner seg ut i den store kosmiske balansen. Det er viktig å huske på i motbakkene, men kanskje enda viktigere når livet er enkelt. Ikke ta de lette strekningene for gitt. Og ikke glemme at andre kanskje syns at akkurat den veien var veldig tung å gå.

Illustrasjon: Jessica Lucia

 

25 Responses

 1. Frk Frydefull

  August 13, 2013 20:29

  Gratulerer til dere alle tre! Så morsomt! Kjenner meg så igjen i tankene dine rundt det å få barn – vi fikk samtidig i februar 11 nemlig . . . Ser (nesten dessverre) ikke ut til at det gjentar seg i 2014. Lykke til med graviditeten : )

  [Reply]

  Reply
 2. KristinB

  August 13, 2013 21:11

  Gratulerer så masse!! Det blir spennende å følge deg som (blivende) tobarnsmamma :-) Ønsker deg en fin tid framover med fortsatt god form!

  Og ps: tenk på at de fleste føder mye lettere andre gang ;-)

  [Reply]

  Reply
 3. Pia

  August 13, 2013 22:31

  Gratulerer så mye! Jeg er også takknemlig over å ha fått barna mine:)
  Og en liten trøst (selv om du kanskje ikke helt tror det nå – du blir like glad i nummer to..)
  Pias siste bloggpost: Bønnas sommerMy Profile

  [Reply]

  Reply
 4. TreTette

  August 13, 2013 22:43

  Gratulerer så mye med graviditeten – du har så evig rett i at det er et lite mirakel, og en bør være takknemlig og ydmyk over å få lov til å bli foreldre. Ønsker deg alt godt i tiden framover, det er noen motbakker som må forseres som gravid, du kommer til å gjøre en strålende jobb! :)
  TreTettes siste bloggpost: Tredve årMy Profile

  [Reply]

  Reply
 5. Monica

  August 14, 2013 08:46

  Gratulerer!
  Og selv om jeg skjønner hva du mener med å si “friske, normale unger” så vil jeg gjerne slå et slag for å fjerne ordet “normal” vekk fra ordboka. Et belastet ord spør du meg. Men skjønner hva du mener, bare liker ikke akkurat det ordet i den sammenhengen siden det blir så normativt.
  Tenk så kjedelig verden hadde vært om alle hadde vært “normale”? ;)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Kanskje det er bedre å si vanlig? Eller blir det også feil?

  [Reply]

  Reply
 6. Susanne K

  August 14, 2013 09:49

  Gratulerer så masse! Du har helt rett i at det ikke er noen selvfølge å få barn, men selv blir jeg like glad hver gang jeg hører om noen som har baby i magen. Det viser at det går ann :-) Håper formen din holder seg fin også i månedene som kommer! Stor klem fra Susanne
  Susanne Ks siste bloggpost: Et navn! Hva er et navn?My Profile

  [Reply]

  Reply
 7. Ellen

  August 14, 2013 13:45

  Gratulere! Og skulle det vise seg at ungen ikke er frisk eller mer eller mindre unormal, så anbefaler jeg å beholde takknemligheten!

  [Reply]

  Reply
 8. Ragnhild

  August 18, 2013 12:09

  Geatulerer så mye!!!! Gleder meg til å følge deg i denne spenndene tiden også :) Masse lykkeønskninger!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


seven + = 13

CommentLuv badge