Moteinteresserte fortjener bedre blader

, , 19 Comments

Jeg liker mote – det interesserer meg. Jeg liker å lese om det, kikke på bilder og snuse rundt i butikker. I en periode leste jeg hvertfall fem norske og utenlandske moteblader i måneden, nå har jeg kuttet ned til ett. Eller, de månedene Det Hederlige Moteblad-unntaket Personae kommer ut, så blir det to. Det eneste andre jeg fremdeles leser er Costume, og det er ikke en udelt glede. Jeg måtte for eksempel si opp abonnementet mitt fordi kundeservicen deres mildt sagt stinker, men fordi de fremdeles (dessverre) er ganske alene om å bare skrive om mote så holder jeg ut. For mote blandet med reportasjer fra barnehjem i Romania og matoppskrifter side om side med slankeoppskrifter, får alle piggene mine ut. Jeg tåler det bare ikke.

Men nå lurer jeg på om jeg må slå opp med Costume også. Disse intervjuene de trykker, som er laget av en amerikansk bedrift som selger intervjuer over en lav sko, er ganske enkelt pinlig blottet for kritiske spørsmål – eller noe overhodet som ikke fremstår som det rene innsalget av intervjuobjektet.

Beyoncé, for eksempel, utstråler varme og karisma, er balansert, høflig, reflektert, selvsikker og følsom og har plettfri hud. Urkh. Og forrige måneds intervju med Gwyneth fortalte oss detaljert om hvor sexy og hått damen var blitt (en forvandling man vel får anta var et resultat av mange konsulenttimer fra folk imagebyggebransjen?) og reklamerte i tillegg villig vekk for Gwyneths nettside, treningssenter, kokebok og nye filmer.

Jeg vil også gjerne bli intervjuet og reklamere for produktene jeg selger og i tillegg bli omtalt som hått og balansert med plettfri hud – og få betalt for det. Men jeg vil veldig gjerne slippe å lese om det – og betale for det.

Er moteinteresserte mennesker brødhoder? Nei. Fortjener vi bedre blader? Ja!

(Og forøvrig må det nevnes at denne Leserbrev-siden er lite annet enn en vits, det er jo aldri noe som helst kritikk der? Denne måneden har de til og med trykket – og premiert – et brev fra en jente som mener at Costume hjalp henne ut av spiseforstyrrelsene. Kom igjen da – vi er jo ikke idioter heller!)

Illustrasjon: Julÿ

 

19 Responses

 1. ~SerendipityCat~

  August 27, 2009 09:05

  Veldig vanskelig å finne gode moteblader, selv har jeg havnet på Elle (UK) som jeg kjøper hver måned. Det er bedre enn norske Elle, og det må altså være UK-utgaven. (Vet ikke om US-utgaven er å få tak i der jeg bor heller.)
  De skriver jo dog ikke _bare_ om klær, men ofte er det fine portrettintervjuer av sterke og flotte kvinner.

  [Reply]

  Reply
 2. Epicureatricen

  August 27, 2009 09:14

  Jeg har helt droppet norske (og danske) moteblader, bl.a. fordi jeg synes de er så utrolig dårlig skrevet og fordi det ofte er mye gjennbruk fra andre blader. Jeg har tidligere lest ELLE (UK), men det føler jeg litt at jeg har vokst fra. Nå leser jeg Red (http://redmagazine.co.uk/), men det er ikke et rent moteblad. Det er til gjengjeld IN STYLE, men det er ikke akkurat cutting edge, da.

  [Reply]

  Reply
 3. Rune B

  August 27, 2009 09:18

  Det samme gjelder fotballpressen. Både på tv og i aviser. De tror tydeligvis vi alle er idioter. Det nye norske magasinet Josimar som et veldig bra untak.

  [Reply]

  Reply
 4. Cecilie

  August 27, 2009 09:19

  Jeg er så enig! Måtte også kutte abonnementet fordi jeg alltid fikk bladet mye senere enn det kom i butikken. Jeg forklarte dette i en epost, men fikk aldri noe svar. Grr. Alle forsidene deres er like og det er blitt mye dårligere etter at Vanessa Rudjord gikk ut i permisjon, hun er forhåpentligvis snart tilbake! Og jeg har aldri lest et kritisk leserbrev, kanskje vi skulle formidle denne kritikken og se om det kom på trykk..?

  Men, jeg kjøper det av gammel vane fortsatt. Supert hvis noen kan komme med tips om andre!

  [Reply]

  Reply
 5. Kristine

  August 27, 2009 09:20

  Kunne ikke vært mer enig…jeg tenkte senest igår på hvor oppgitt jeg er over dårlige,dårlige norske moteblader…eneste lyspunktet her synes jeg er britiske Elle, den britiske varianten tårner høyt over den norske.

  [Reply]

  Reply
 6. Frøken Makeløs

  August 27, 2009 09:24

  Ser at flere nevner Elle UK. Det var ett av bladene jeg pleide å kjøpe men som jeg til slutt måtte gi opp pga alt for mange håpløse/pubertale artikler. Men hei, kanskje det er jeg som har blitt gammel og grinete?

  Forøvrig vil jeg gjerne få påpeke at Personae er et hederlig unntak som fortjener å bli kjøpt, selv om det jo strengt tatt stiller i en litt annen kategori av moteblader..

  [Reply]

  Reply
 7. Britt

  August 27, 2009 10:42

  Hei

  Jeg anbefaler det danske bladet Eurowoman. De har veldig gode moteserier og viser ofte skandinavisk design av den gode sorten.

  [Reply]

  Reply
 8. Reidun Beate

  August 27, 2009 12:28

  Jeg liker ikke blader som KUN handler om mote, så jeg har vel ikke noen stemmerett i dette!? :P Hihi. :) Costume er i alle fall det nærmeste du kommer moteblad. Jeg leser det så å si aldri. :)

  [Reply]

  Reply
 9. sigrid

  August 27, 2009 13:27

  Jeg har også gått fra å kjøpe en del moteblader til å kjøpe nesten ingen. I stedet leser jeg en del blogger på nettet – flere som har gått over til det?

  [Reply]

  Reply
 10. Hildapilda

  August 27, 2009 15:54

  Hei vennen! Jeg mener ikke så mye om moteblader, men en god del om ukebleder/magasiner generelt… Jeg opplever at de alle blir “tynnere og tynnere” – og da tenker jeg ikke på antall sider, men rent innholdsmessig. Til og med Donald har da blitt MYE dårligere med årene. Jeg synes lettvinte løsninger og gjenbruk preger de norske ukebladene/magasinene sånn jevnt over – og gidder knapt kjøpe noe som helst…

  [Reply]

  Reply
 11. Ragna

  August 27, 2009 18:18

  Hehe, heldigvis tar ikke intervjuene så stor plass i bladet da… Synes intervjuene de gjorde i starten med en del skandinaviske og norske “kjendiser” var mye mer interessante enn det de har begynt med nå.

  [Reply]

  Reply
 12. Lene

  August 27, 2009 22:42

  Enig med Sigrid; det blir færre blader med hjem, istedet bruker jeg mer tid på nettet, der e jo alt friskt og nytt og det skjer noe hele tiden. Men det er jo ikke det samme som å kroe seg i sofakroken med et nytt blad og en kopp te, det er det ikke.

  [Reply]

  Reply
 13. ingis

  August 28, 2009 01:27

  Jeg er ganske så glad i Costume, jeg. Synes kjendisstoff er ganske kjedelig da, så med mindre de skriver om ei dame som har veldig bra stil, hopper jeg glatt over intervjuene. Så jeg har kanskje ikke stemmerett i denne saken :)

  [Reply]

  Reply
 14. Frøken Makeløs

  August 30, 2009 12:10

  Britt: Eurowoman altså? Ok, skal sjekke det ut!

  Reidun Beate: Nei, ingen stemmerett på deg :-)

  Sigrid: Jeg også – motebloggene har i stor grad overtatt for bladene.

  Hildapilda: Det er jo sørgelig. Har de gitt opp konkurransen mot internett allerede, mon tro?

  [Reply]

  Reply
 15. Frøken Makeløs

  August 30, 2009 12:14

  Ragna: Nei, de tar ikke så stor plass. Men de kunne like gjerne droppet dem helt syns jeg..

  Lene: Godt poeng! Og så er det noe med å holde et (foreløpig) ulest blad i hendene, det liker jeg :-)

  Ingis: Costume er ikke så verst. Men jeg tror det egentlig er mest fordi de andre bladene er så fryktelig dårlige.. :-)

  [Reply]

  Reply
 16. Mariel Alexandra

  August 30, 2009 14:58

  Jeg er enig med deg om dette. Godt poeng! Jeg har sluttet å lese sånne blader, fordi det er rett og slett kjedelig. Dessuten disse historiene fra virkeligheten er hører hjemme i blader som ukebladet og hjemmet.

  [Reply]

  Reply
 17. Dani

  September 1, 2009 21:36

  Av erfaring så har kvaliteten på diverse moteblader stupt de siste årene. Uansett hvilket blad, norsk eller utenlandsk, så er det enten for tynt, for dyrt, for mye reklame eller rett og slett for uinteressant. Personlig leser jeg blogger, der for jeg min inspirasjon. Fordelen er at det er gratis, ulempen er kosen jeg da mister. Lukten av et nytt blad.

  [Reply]

  Reply
 18. Steven

  October 22, 2010 21:08

  Hey, kul blogg :)

  Om du er keen på å bidra til å få bedre moteblader, er det bare å ta kontakt. Jeg har stadig vekk behov for skribenter som ikke er redd for å la blekket sprute :)

  Og vil du ha god plass på OFW, så kan du jo bli en anmelder for NF – vi dekker alle visnigner ved OFW :)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


seven − 6 =

CommentLuv badge