My precious: Peugot iOn elbil

, , 6 Comments

peugeot-ion-white-wallpaper

Helt siden vi bestemte oss for å flytte til Suburbia, har jeg grua meg til å pendle til jobb. Ikke fordi akkurat det å sitte på bussen/toget og glo ut av vinduet er så forferdelig, men fordi det andre ting jeg strengt tatt heller vil bruke tiden min på i løpet av en dag. I tillegg må det sies at henting i barnehage ikke frister så veldig når løypa er sånn: Gå til togstasjonen, ta toget, bytte til buss, gå fra busstopp til barnehage, hente barnet, gå med barnet til busstopp, ta bussen videre, gå fra busstopp og hjem.

Jada jada, jeg vet at folk gjør dette hele tiden.

Men nå har jeg prøvd å pendle i tre uker og helt ærlig syns jeg det er ganske dritt. Selv om bussen går ofte. Selv om jeg har fleksibel arbeidstid. Og selv om det ikke egentlig er sånn superlangt. Så har jeg kastet stadig lengre og mer misunnelige blikk etter elbilene som suser forbi om morgenen når jeg står og venter på bussen (som selvsagt er forsinket).

Så i dag bare gjorde vi det. Eller, jeg gjorde det. Kjøpte elbil! En hvit Peugot iOn, som den på bildet. Og jeg kan helt oppriktig si at det gjorde meg tvers gjennom genuint lykkelig (og eh, Helten kan skrive under på at jeg var ganske sur i utgangspunktet, så det var definitivt elbilkjøpet som gjorde utslaget).

Dessverre for meg er bilen min for tiden i Frankrike, så jeg må vente i to lange uker før jeg kan suse avgårde på egenhånd i kollektivfeltet. Gleder meg noe helt vilt!

Kjører du elbil? Jeg tar veldig gjerne imot alt av råd og tips og vink!

 

6 Responses

 1. Marit TRH

  August 17, 2013 22:07

  Åh, nå ble jeg misunnelig! Jeg drømmer om el-bil, men må vente til huset er i boks først. Nå gleder jeg meg til å se alle råd og tips som strømmer inn her :)
  Marit TRHs siste bloggpost: Entering BloglovinMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Håper du får drømmen oppfyllt! :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Ellen

  August 18, 2013 18:45

  Dette er kanskje ikke et tips, men verdt å lese: http://www.abcnyheter.no/motor/2013/08/16/elbilene-kan-bli-kastet-ut-av-kollektivfeltet

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja, dette har det vel vært snakk om ganske lenge. Jeg frykter vel egentlig ikke at det skjer sånn i aller nærmeste fremtid, men regner med at det blir slutt før eller senere. Forøvrig viktig å vite at dette ikke betyr slutten på satsingen på elbiler. Oslo kommune skrev i sommer under en avtale med et firma som skal lage 400 nye ladestasjoner for elbiler i kommunen de neste to årene.

  Og en undersøkelse elbilforeningen gjorde blant egne medlemmer, havnet kollektivfeltkjøring nede på fjerdeplass av elbilgodene: http://elbil.no/politikk/1062-gratis-bompenger-er-viktigste-fordel

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


3 + = four

CommentLuv badge