Nei jeg ville ikke vært mann

, , 7 Comments

Det hender at menn jeg kjenner spør meg om jeg skulle ønske jeg var mann. Det må jeg svare nei på, men jeg tror de synes det virker utrolig slitsomt og kjipt å være dame. Jeg skjønner jo at vi kvinner i blant kan fremstå som både kompliserte, ustabile og emosjonelle, men jeg ville ikke byttet fordet. Jeg liker å være meg og det er mange ting ved meg som jeg tenker at neppe ville vært særlig fremtredende dersom jeg var mann. Greit nok at det ikke er så stas å ha mensen og det er klart at det hadde vært kjekt å kunne stole på at man var sånn noenlunde like rasjonell hele måneden – at man slapp å ta høyde for at det man er så inderlig forbanna på den ene dagen fremstår som en ren bagatell dagen etter. Men likevel.

Jeg syns det virker litt uinteressant å ha fotball og sykling som primære interesser. Det virker litt trist å ikke snakke om følelser og tanker med vennene sine og jeg ville faktisk ha savnet det å gråte. Sist men ikke minst så har det de siste månedene virkelig gått opp for meg hvor genuint fabelaktig kvinnekroppen er; vi kan jo lage et helt nytt menneske! Akkurat det gjør meg utrolig stolt av å være dame og jeg tenker at det slett ikke er rart at vi fremstår som kompliserte skapninger. For det er vi jo!

Men det er én ting jeg misunner disse mennene, og det er evnen til å slappe fullstendig av til tross for at de er omgitt av komplett kaos. Det spiller ingen rolle om klesvasken henger til tørk i stua på tolvte dagen, skitne gryter regjerer på kjøkkenet, gulvet på soverommet er dekket av klær og det flyter av aviser, tekopper, tallerkener, briller, nøkler og regninger på sofabordet. Menn har denne imponerende og til tider misunnelsesverdige evnen til rett og slett å ikke se noe av rotet rundt dem og bare konsentere seg om det som er på tv. Eller i en bok. Eller på pc. Eller hva de nå enn holder på med.

Nei, jeg ville ikke vært mann. Men hvis jeg kunne hatt en superkraft så hadde jeg definitivt ikke ønsket meg lasersyn. Jeg ville tvert i mot hatt evnen til å selektivt se litt dårligere.

Illustrasjon: K Masback

 

7 Responses

 1. Sandra Banan

  September 25, 2010 17:46

  Jeg er jente, men har allikevel fått den egenskapen å kunne overse rot. Jeg vil ikke si at det er den beste egenskapen. Jeg skulle ønske jeg hadde arvet vaske-genet alle andre kvinner i familien har. Det hadde vært litt mer hygienskt.

  [Reply]

  Reply
 2. Khi

  September 27, 2010 12:30

  Jeg har også sånt syn selv om jeg er dame.. til gjengjeld har IKKE samboeren min det, og han syns nok det er litt ufint av meg å ha den “gaven” :-S Hvis han peker på rotet, eller jeg vet at jeg får besøk, da slår “gaven” seg av, og jeg SER meg rundt.. før vi begynner å rydde og vaske litt manisk.. =:-o

  [Reply]

  Reply
 3. Stian

  September 28, 2010 21:35

  Nå savner jeg et innlegg hvor Frøkna møter seg selv i framtida eller fortida? Hvordan har det gått eller burde ha gått? Hva mener fortidas Frøken eller framtidas Frøken om dagens pregnante situasjon?

  Nysgjerrig-Stian

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Fortidas Frøken er særs misunnelig! Dvs, hvis vi er helt tilbake til f eks 1990, så er hun nok dypt sjokkert over at nåtidens Frøken har ventet så lenge med å få barn. 35 år og førstegangsgravid er vel omtrent naturstridig (og sikkert litt ekkelt også) for den femtenårige Frøken Makeløs :-)

  [Reply]

  Reply
 4. Irene

  September 30, 2010 17:17

  Jeg er ogsaa fornoyd med aa vaere jente, men jeg synes det virker som flertallet av gutter har saa lett for aa sove! Det skulle jeg gjerne hatt. Gutter jeg kjenner er stort sett alle flinke til aa sove paa fly og tog, til aa sovne kjempefort og til aa ikke la dagens problemer odelegge nattesovnen…

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


six − = 3

CommentLuv badge