Nesting..

, , 7 Comments

I går var min makeløse mamma og jeg ute og shoppet babygreier. Primært skulle vi finne dunpose til Lille Bolla, men så ballet det litt på seg med klær også gitt. Det var jo salg. Og så er jo babytøy så veldig søtt! Og selv om det er bittelitt slitsomt å vagge rundt på kjøpesentre for tiden, så må jeg jo si at det likevel er helt ekstraordinært koselig å handle babyutstyr sammen med mammaen sin. Det hører liksom litt med når man er gravid syns jeg.

Helgen brukte vi på å male det kommende barnerommet, hurra! Jeg hadde innkalt til en aldri så liten dugnad, og både Homovennen og Frøken Fräken med samboer og to av Heltens kompiser stilte opp og malte i vei. Eller, de dukket opp hvertfall. Men hva er greia med med heteromenn og maling, mon tro? Hvorfor klarer de ikke å holde på mer enn en halvtime før de begynner å klage over at det er kjedelig? Maling er jo en veldig konkret arbeidsoppgave, man ser forandringer med en gang, det er temmelig enkelt og dessuten helt stille sånn at man samtidig kan skravle eller høre på radio eller til og med se en fotballkamp hvis man har denslags interesser og befinner seg i nærheten av en tv. Men neida, heteromennene sutrer, tar jevnlige pauser, finner på unnskyldninger og sniker seg unna.

Jaja, nå er hvertfall barnerommet malt og jeg kan krysse av en ting til på to-do-lista. Tregulvet, som vi slipte og lakket da vi overtok leiligheten for halvannet år siden, overlevde faktisk også helga. Jammen snartenkt av meg å rulle ut gråpapir langs veggene før jeg presterte å velte et trelitersspann med maling utover gulvet.. Hm, er bare bittelitt klumsete for tiden? Men det gikk jo bra – og kvelden endte riktig godt med Monopolspilling og øldrikking (for noen..) og en utslitt men fornøyd frøken dagen derpå.

Og sånn går nu dagan, med nesting på høyt nivå. Fire uker og én dag til termin..

Illustrasjon: Paulo Pivato

 

7 Responses

 1. underveis

  January 25, 2011 22:52

  Så koselig. Nesting må til for de fleste av oss. Føles godt og trygt og viktig. Og noe trengs jo også.

  lev vel

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Haha, ja – noe trengs. Ikke overraskende er det litt uenigheter i heimen om akkurat hva/hvor mye som faktisk trengs. Men han lar meg styre på da :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Mariann

  January 27, 2011 00:47

  Høres koselig ut. :) Og jeg er enig med mannfolkene. Maling ER gørr, hehe. Vegger er ok. Lister er pyton. Og alt i nærheten av lister. Og vindusflater… ! :)

  [Reply]

  Reply
 3. T

  January 30, 2011 13:51

  Hih, dette var velkjent -min heteromann er heller ikke spesielt glad i malearbeid. Mitt lille “triks” er å spørre om han vil ta kantene (altså langs lister og vinduer) eller flatene -han velger selvsgt flatene og er dermed litt mer fornøyd siden han får velge bort det aller kjedeligste, og jeg blir fornøyd siden vi kommer igang og får malt rommet. En effektiv måte å jobbe på er det også.
  Lykke til med videre redebygging!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


8 − one =

CommentLuv badge