Noen dager er jeg stygg

, , 21 Comments

Noen dager er jeg stygg. Da hjelper det ikke med ny hårklipp eller klær som satt perfekt dagen før, jeg ser grusom ut uansett hva jeg gjør. Jeg overbevist om at alt som er bra i livet mitt egentlig bare er lureri og snart kommer det en eller annen tåpelig programleder hoppende frem fra en busk mens han roper at jeg må smile til det skjulte kameraet. For det er klart at jeg som ser så fæl ut ikke fortjener å ha det bra.

Om morgenen er jeg aldri stygg. Da er dagen ny og jeg har ikke opplevd noe som gjør meg stygg ennå. Jeg kan bli stygg av å gjøre en dårlig jobb, av å ikke leve opp til mine egne moralske standarder eller av at noen sier noe ekkelt (eller like ille; lar være å si noe fint når de burde gjort det). Motgang gjør meg stygg; dårlig selvtillit som egentlig handler om hva jeg kan og hva jeg gjør overføres av en eller annen grunn direkte til hvordan jeg ser ut. Jeg er dum blir automatisk til jeg er stygg.

Jeg tror det er en jenteting. Det plager meg.

Illustrasjon: Pindec

 

21 Responses

 1. Kristine

  July 7, 2009 08:29

  …kjenner meg dessverre altfor godt i det du beskriver her… Sitter as we speak på jobb med småhovne øyne og klump i halsen, alt pga en som i går aftes ikke sa noe fint når han burde..Usj. Vedder på at han selv aldri ville tillatt seg å føle seg så stygg & verdiløs pga noe som IKKE ble sagt. Det er ikke tvil i mitt sinn: det andre kjønn (gutta) har det nok ofte enklere med seg selv i forhold til andre (selv om seff alle mennesker har følelser).
  Nei, opp med hodet jenter, vi er tøffest i pysjamas! :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Alt godt

  July 7, 2009 08:35

  Her kommer tøffetøffetøffetøff…. Eg kjenner ikkje kjensla, tvert imot brukar eg utsjånaden til å løfte meg med. Når eg har det slik som Kristine pyntar eg meg, tek påparfyme, leppestift og eit fint sjal og marsjerer ut i verda for å vise dei. Ikkje alltid like fornuftig, men slik handterer eg det…

  [Reply]

  Reply
 3. vibeke

  July 7, 2009 15:15

  ja, det er nok en jentegreie..
  Det irriterer meg at selvfølelsen min skal være så avhendig av hva andre mener og sier. Men det går litt på hvordan livet generelt er da også -i perioder hvor alt annet går på skinner -har jeg litt mer buffer for selvtilliten.

  Vi får trøste oss meg at det er “all in our mind” -og at vi ALLTID er fantastiske -egentlig!

  ps -du er kjempesøt, skriver bra og har en super klesstil -sånn -litt bedre?

  klem

  [Reply]

  Reply
 4. madeleine

  July 7, 2009 18:25

  og det verste er disse jentene/kvinnene man møter på sin vei som man føler alltid er pene. uansett om de er snufsete og ekle og bustete, så er de fortsatt kjempepene.

  [Reply]

  Reply
 5. Frøken Makeløs

  July 7, 2009 22:15

  Kristine: Åh, for en kjiping. Håper du føler deg bedre nå, det er sant at vi er tøffe i pysjamas! :-)

  Alt Godt: Når det funker, er det bra. Men noen ganger er jeg bare beyond make-up repair. Da må jeg bare sitte hjemme og synes synd på meg selv. Hulk. :-)

  Vibeke: Det er sant, det hjelper for eksempel veldig å ha en fin mann som sier at jeg er pen hver dag. Men det er jo også litt trist at det er det som skal til..

  Jeg har forøvrig lest at vi er ti prosent penere enn vi tror vi er, for vi ser aldri helt vår egen utstråling (som utgjør den der ti prosenten..). Så klart vi er fantastiske!

  Tusen takk, du er så søt! :-)

  Madeleine: Urkh, hater de damene!

  [Reply]

  Reply
 6. Prinsesse Villikke

  July 7, 2009 22:49

  Nå mener ikke jeg å være helt dust, men jeg ble nesten litt glad av at det kom et innlegg med en litt nedtonet kjæreste-faktor. For vi (jeg) som er kjæresteløse får nesten litt mye å svelge med alle disse flotte kjærestepostene. Du må virkelig ha funnet en flott mann som kan gi deg så mye inspirasjon til å skrive så mange innlegg som gjennomgående er genuint lykkelige.

  Heldiggrisa.

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  July 7, 2009 23:01

  Du store min, er det så ille? Jeg skal prøve å hoste opp litt bitterhet i nærmeste fremtid :-)

  Og visst er jeg heldig, herregud, jeg hadde hatet meg hvis det ikke hadde vært for at jeg er – vel, meg. Kvalmende lykkelig er jeg, ekkelt, vemmelig, irriterende lykkelig. Usj. (Og enda vet du jo ikke om alt det sukkersøte jeg sparer dere for, haha!)

  [Reply]

  Reply
 8. tonita

  July 7, 2009 23:15

  … og når jeg ser meg i speilet … “jeg som ser så fæl ut ikke fortjener å ha det bra”
  Dette er ikke slik du skal tenke kjære frk M, – ingen grunn til det.

  Ok – vi har ikke alle dager som tvers igjenom er helsupre, – men dropp speilet, ikke la speilet styre og tvinge deg til følelser som er helt unødvendige.

  [Reply]

  Reply
 9. Frøken Makeløs

  July 7, 2009 23:18

  Tonita: Takk for heiarop :-) Nei, det er klart man ikke burde tenke sånn. Men jeg gjør det av og til likevel. Og det er ikke det at jeg føler meg mislykka innimellom som plager meg egentlig, men at det alltid overføres rett til utseendet mitt. Som om det har noe med saken å gjøre liksom?

  (Og hadde jeg ikke hatt speil så hadde jeg sikkert funnet noe annet.. sukk).

  [Reply]

  Reply
 10. Jeanette :)

  July 7, 2009 23:23

  ja, kjenner meg godt igjen det du har skrevet her , og det er vel egentlig en ganske typisk jente-greie som alle jenter må takle en gang i blant . men det er jo bare noe man føler selv tror jeg faktisk :-p
  utrolig bra skrevet av deg :-D

  [Reply]

  Reply
 11. Frøken Makeløs

  July 7, 2009 23:28

  Jeanette: Det er nok sant at det sitter inni hodet vårt og at ikke andre ser det. Men ganske håpløst at vi føler oss stygge når vi føler at vi har gjort noe dumt. Verdien vår er jo ikke bare i utseendet!

  Takk, søt du er! :-)

  [Reply]

  Reply
 12. Frøken Makeløs

  July 9, 2009 20:54

  Hottstøff: Kommentaren din ble hengende igjen i spamfilteret av en eller annen grunn. Skjønner ikke hvorfor, det der er jo den minst spammete kommentaren jeg har sett på lenge :-D

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


5 + three =

CommentLuv badge