Observert og fundert

, , 19 Comments

♥ Libris i Grensen er den ultimate gravidebokhandelen. Når du først har karret deg opp til tredje etasje (easy-peasy-lemon-squeezy for folk som daglig forserer fem etasjer med trapper før man er vel hjemme) så vil du se at de har plassert en finfin sofa/seng rett ved hylla med alle bøkene om graviditet og barn. Der kan man sitte i fred og ro og lese alt hjertet begjærer om halsbrann og fødselsangst og barneoppdragelse. To meter til venstre for sofaen finnes et toalett til fri avnyttelse, hvis du trenger å tisse. Og det gjør du jo, stadig vekk.

♥ Folk reiser seg ikke for gravide på buss-bane-trikk i Oslo. Det har hvertfall ikke skjedd meg en eneste gang i løpet av graviditeten. Men jeg legger godvilja til og tenker at folk er mer blinde enn slemme, siden jeg for tiden traver rundt med en diger svart jakke som tross alt skjuler den ikke-altfor-store gravidemagen min ganske godt.

♥ Blindhet og ikke vond vilje må også ha vært grunnen til at butikkdamen på tidligere nevnte Libris lurte på om boken jeg kjøpte skulle være en gave. Det var en bok om fødsel. Jeg var da tre uker unna termin. Doh!

♥ Hvorfor-hvorfor-hvorfor gidder noen menn å ha store kulemager? Det er jo så helt utrolig upraktisk, jeg kan ikke forstå hvordan noen kan orke å ha det frivillig og på permanent basis. Jeg får knapt på meg sko uten hjelp, kommer ikke inntil spisebordet når vi skal spise middag og frykter at jeg ser ut som jungelkvinnen fordi magen og vaskeservanten kræsjer når jeg prøver å lene meg inntil speilet for å nappe øyenbrynene.

♥ Til info: Det viser seg at nedtellingen på NRK faktisk ikke dreier seg om min termindato men om et eller annet ubetydelig VM. Jeg vet, det er sjokkerende.

Illustrasjon: Paola Mattera

 

19 Responses

 1. Ida

  February 15, 2011 15:12

  Hahaha.. kjenner meg så grådig igjen!!!
  Jeg gjorde meg opp ganske mange funderinger og observasjoner når jeg gikk rundt med kulemage. Voksne menn med kulemager kan iallefall ikke klage over trange parkeringsplasser. Gjett om jeg var glad den dagen jeg eeendelig fant en ledig parkeringsplass på kjøpesenteret.. men oppdaget til min store fortvilelse da jeg skulle ut døren, at… NOPP, ikke sjans i havet.. prøvde å lirke meg ut fra alle mulige vinkler.. til og med sittende på kne med rumpen ut først.. nopp, uaktuelt.. haha.. må ha vært ett syn :-)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Haha, så utrolig bra. Jeg har ikke møtt på det problemet ennå, men i det siste har jeg begynt å bompe borti ting (og folk!) med magen. Plutselig har jeg liksom ikke helt følelsen av hvor langt ut i rommet kroppen min går. Snodige greier.. :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Fröken Paris

  February 15, 2011 15:33

  Haha, jeg blir ogsaa stadig spurt om det jeg har kjöpt av babyrelaterte ting skal vaere en gave. Senest i gaar…

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Det må være fordi vi har sånne yndige små mager og ser så uforskammet våkne og opplagte ut. Eller noe sånt.. Hm..

  [Reply]

  Reply
 3. Margrethe

  February 15, 2011 19:14

  ok, måtte bare kommentere det: Det er jo ikke sånn at menn VELGER å ha kulemager, men det var sikkert ikke det du mente heller:) De har jo riktignok muligheten til å slite for å få den vekk, men det er jo ikke alltid bare bare.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hehe, nei kanskje ikke helt. Men de fleste av dem har vel muligheten til å kvitte seg med magen hvis de virkelig vil og det er det jeg ikke skjønner helt. At noen orker å drasse rundt med noe så upraktisk i årevis. På den annen side kan man jo også si at jeg i høyeste grad har valgt denne graviditeten også, så sånn sett burde jeg jo ikke klage i det hele tatt :-)

  [Reply]

  Reply
 4. Cathrine

  February 15, 2011 21:33

  Jeg opplevde flere ganger at folk reiste seg for meg på trikken, spesielt ikke-etnisk-norske. Og på flyplassene i Roma og Brussel ble jeg geiledet utenom sikkerhetskontrollen slik at magen ikke skulle bli skannet. Jeg ble rett og slett hentet ut av køen. Stas og sært! Ville aldri hendt her i Norge (det gjorde ikke det da jeg skulle reise ut av landet).

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hm, har tenkt at det har noe med årstiden å gjøre, men du var jo også gravid på høsten/vinteren. Kanskje jeg bare møter kjipe folk? Eller ser så sur ut selv at ingen gidder reise seg? Hm.

  Å bli geleidet ut av sikkerhetskontrollen høres veldig stas ut. I grunnen alt som får en til å føle seg viktig (eh, litt viktigere enn alle andre..), er ganske stas :-D

  [Reply]

  Reply
 5. Irene

  February 16, 2011 01:02

  Haha, jeg har ofte ogsaa lurt paa det med kulemager! Varfor?? Og de har faktisk et valg, de kan jo enten ikke legge paa seg eller velge aa prove aa fa den bort… Og jeg snakker ikke om litt mage, jeg mener skikkelig svaer kulemage/olvom… Ingen turn on!

  Synes folk burde reise seg… Tror det er mange som later som de ikke ser…

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja, vi snakker skikkelig kulemage her – akkurat sånn som man får når man er gravid. Gjerne tynne armer og bein i tillegg. Sånne mannemager er jo gjerne ganske stramme også, så det må jo være sånn omtrent like upraktisk som å være høygravid.

  [Reply]

  Irene Reply:

  Ja, den stramme, veldig runde kulemagen paa enkelte menn er virkelig baade fascinerende og ekkel…

  [Reply]

  Reply
 6. Kari

  February 16, 2011 09:17

  Jeg opplevde også at ingen reiste seg på overfylt buss og trikk, aldri noensinne, til tross for at jeg var høygravid på sommeren og magen var ganske synlig under tynne bomullskjoler. Dette klaget jeg min nød over hjemme hver eneste dag. I ettertid angrer jeg på at jeg ikke bare spurte om en plass, i stedet for å stå der og furte og håpe at noen ville synes synd på meg.

  MEN det jeg egentlig ville skrive er at intrykket av Folk Flest på Buss og Trikk er totalt forandret nå som jeg drasser rundt på barnevogn. Folk iler til helt uoppfordret for å hjelpe meg av og på med vogna! Spesielt unge gutter, faktisk. Det er aldeles rørende :-)

  Masse lykke til med det fantastiske som venter deg! :-)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Det er klart man kan spørre. Men terskelen min for det er veldig høy, jeg tenker at det går jo bra å stå en liten stund (og det gjør det jo). Men de som ikke reiser kan jo ikke vite om jeg har en skikkelig vond bekkenløsning for eksempel..

  Har inntrykk av at folk er flinkere til å hjelpe med barnevogn, og det skulle da også bare mangle. På de gamle trikkene med trapp må det da være helt umulig å komme seg inn uten hjelp?

  Takk! :-)

  [Reply]

  Cecilie Reply:

  Hehe ja, til og med på de bussene hvor det er trinnløs overgang til perongen spretter det folk opp og skal hjelpe. Opp et tungt, da er det fint med hjelp. Ned går fint når armusklene får kjørt seg litt, og da er det bare noen forsiktige dump og så er man nede.

  [Reply]

  Reply
 7. Elenah

  February 16, 2011 21:09

  Du burde prøve å ha armen i gips og fatle. Folk reiser seg som bare det! På matbutikken putter de til og med varene mine i poser. Får så mye hjelp og service at jeg tror jeg beholder gipsen på.

  Men… det er ikke alltid lett å spotte gravide. Spesielt ikke på vintern med store jakker og kåper.

  [Reply]

  Reply
 8. HiHo

  February 17, 2011 11:21

  Hehe, første gang man går gravid er det en ny verden… alt oppleves som om man er på en ny planet;-) Jeg skrev masse husker jeg, og tenkte vel litt for mye. 2. gang gikk det helt greit og 3.gang var det nesten litt som om man ikke engang selv tenkte over at man var gravid… :-)

  [Reply]

  Reply
 9. Mariann

  February 17, 2011 19:00

  Hahaha, utrolig bra innlegg! :D

  Jeg lurte på det samme som deg, med magen og det. Jeg la på meg 13 kg første gang, det var svintungt, og jeg var fortsatt ikke i nærheten av å være “svært overvektig” ifølge BMI – skalaen. Mennesker som veier mye, må være vrålsterke!

  [Reply]

  Reply
 10. Cecilie

  February 21, 2011 16:47

  Jeg sluttet å vente på at de skulle tilby meg plass. Jeg ble nervøs av dårlig balanse og bestemte meg for at jeg SKAL sitte. Øvde meg forrand speilet så smilende jeg kunne på “Hei du der, må jeg få sitte” og “du jeg trenger å få sitte”, så får fremmede bare lure på hvorfor. Det var aldri noen som sa nei, eller brukte mer en 2 nanosekunder på å sprette opp.

  Siden har jeg lært meg at “hei, du må flytte deg” er helt greit å si når noen sitter der barnevognen skal stå.

  Og ja jeg kommanderer og befaler på hyggeliste måte, for jeg spør ikke når ‘nei’ ikke er et svar jeg vil ha.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ five = 6

CommentLuv badge