Oppkjøring, del 3 (Lappen, baby!)

, , 12 Comments

Dere som følger meg på Facebook eller på Twitter har allerede fått med dere at jeg tok lappen på i går (fredag). Men jeg må jo skryte av det her også. Wohoo! Jeg sov fire timer natten før, svetta som en sil underveis og var minst like euforisk som attenåringene etterpå, til tross for at jeg jo er dobbelt så gammel som dem og muligens burde være mer avbalansert og cool.

Enden på kjørevisa ble oppkjøring i Asker og Bærum, både fordi det var lettere å ordne barnevakt der og fordi jeg håpet på en enklere rute på oppkjøringen. Det fikk jeg (landevei i Bærum er easy-peasy-lemon-squeezy sammenlignet med Ryenkrysset og Alnahelvetet) og siden jeg hadde oppkjøring gjennom Sandvika er jeg nå selvutnevnt dronning av rundkjøringer.

Forøvrig var både sensor, kjørelærer og kjøreskolen hyggelige, flinke og hjelpsomme folk – og jeg fikk virkelig følelsen av at de oppriktig ønsket at jeg skulle stå på førerprøven. Jeg kan altså med hele mitt hjerte anbefale et lignende stunt for andre i tilsvarende situasjon – (opp)kjøring i Oslo er rett og slett ikke for amatører.

Foreløpig har jeg ikke rukket noen solo-biltur ennå, men det begynner å synke inn at jeg faktisk bare kan ta bilen og kjøre avgårde hvorsomhelst, helt på egen hånd. Syke greier!

(I dag er det tre år siden Helten og jeg møttes! Vi feiret det i går, da var Homovennen barnevakt for Bolla mens vi dro på kino og drakk vin samme sted som på vår aller første date. Helten var kjekkas med skjorte og skjegg og jeg ble fnisete og forelska igjen. Livet liksom. Det er jo ikke så verst, sånn egentlig!)

Illustrasjon: Maureen Crosbie

 

12 Responses

 1. Tone

  November 27, 2011 01:16

  Åååhhh, hurra! For lapp og for kjærestekliss og livet og åh! Nå ble jeg glad! :-)

  (Og det fra ei som stortsett bare sniker rundt om kring her, så jeg skjønner om det høres litt sært ut…. Men jeg ble oppriktig glad av dette her altså, hurra!)

  [Reply]

  Reply
 2. Emmeline

  November 27, 2011 14:05

  ÅÅå så bra:) Blir så kanonglad når det går bra. Jeg øverkjører daglig med min eldste sønn som venter på oppkjøring nå i desember. Vi snakker L for LIVSFARLIG. Vi snakker magesår og fandens oldemor. Skal være så glad den dagen ungen går ut for å kjøre selv…. Regner med at han ikke er like påståelig når han er alene bak rattet!!!

  [Reply]

  Reply
 3. Elin

  November 27, 2011 21:27

  Jeg driver med lappen. Mangler bare oppkjøring. Jeg jubla da jeg greide teori biten. Jeg synes den var så vanskelig. Så følte jeg hadde overlevd det verste da den var i boks:) Heldigvis bor jeg slik til at jeg kjører på gjøvik og skal kjøre opp der:) Takk for at jeg slipper Oslo kjøring:)

  [Reply]

  Reply
 4. Irene

  November 29, 2011 15:52

  Grattis med lappen!!! Det ma foles utrolig godt… Jeg har begynt a kjore bil i det store utland – satser pa at Oslo-trafikk blir barnemat etter a ha durt rundt noen maneder i en millionby hvor INGEN vet hva blinklys er. Ta deg noen turer med bilen, selv om det egentlig ikke er noe du skal – gjelder a holde det ved like (jeg hadde ikke kjort pa flere ar da jeg matte begynne igjen na – var vettskremt de to forste gangene, men det gikk over…) En ting til: Automatgir er gull, saerlig nar man kjorer mye i bytrafikk. Uansett hvor mye jeg kloner sa fortsetter bare bilen a ga. Og bakkestart er plutselig blitt piece of cake. Genial oppfinnelse for alle oss som, tross alt, ikke har tenkt a bli Formel 1 forere.

  [Reply]

  Reply
 5. Mammadamen

  November 29, 2011 22:14

  Så herlig! Gratulerer med både lappen og kjæresteliv:-) Jeg husker ennå første gang jeg kjørte helt alene med lappen i boks. Veldig rart! Og fantastisk frihetsfølelse!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


5 × = twenty five

CommentLuv badge