Oppsummering av leserundersøkelsen

, , 9 Comments

I det store og det hele var det bare to ting som virkelig overrasket meg med leserundersøkelsen; det ene var det høye antallet som gadd å svare (228 totalt) og det andre var at det var så mange av dere som syntes det var for få spørsmål. Jeg hadde med vilje laget så få og korte spørsmål som mulig, for jeg tenkte at hvis det ble for omfattende så ville dere bare synes det var masete og kjedelig. Men det er tydelig at dere er glade i å svare på spørsmål om dere selv (hih!) så jeg får se om jeg lager en lengre undersøkelse en annen gang.

Anyways, resultatene ble som følger:

♥ Nesten nitti prosent av dere bor i Norge. Andre land som var representert var Storbritannia, Sverige, Frankrike, USA, Finland, Irland, Mexico og Sudan, samt en håndfull mystiske med ukjent oppholdssted. Stas å vite at det sitter folk rundt i hele verden og leser Frøken Makeløs!

♥ Nesten nitti prosent av dere er dessuten kvinner. Jeg mistenker at kjønnsbalansen var noe jevnere før, men det kan også hende at den mannlige andelen gjorde seg mer bemerket i min periode som single. Uansett syns jeg det er veldig hyggelig at dere ti prosentene med menn henger med, jeg setter stor pris på kommentarer fra dere!

♥ Ikke overraskende er over femti prosent av dere mellom 26 og 35 år. Den nest største gruppen er mellom 15 og 25 år, tett fulgt av dem mellom 36 og 45 år. Tre prosent av dere har fyllt 46 år, jeg er glad for å ha med noen i den aldersgruppen også!

♥ Når det gjelder hvor lenge dere har lest, så er den største gruppen gamle travere: 45 prosent har lest lengre enn seks måneder. Det er veldig hyggelig! Ca 30 prosent har lest kortere enn tre måneder og det bekrefter inntrykket mitt av at det er ganske mange nye som har kommet til i det siste. Hurra for stigende lesertall!

♥ De fleste av dere stikker innom både titt og ofte: nesten femti prosent er innom 4 – 7 ganger i uka og førti prosent er innom 1 – 3 ganger i uka. Det er kanskje ikke så overraskende, men likevel veldig hyggelig å se at jeg har mange faste lesere.

♥ Videre er det ca femti/femti fordeling i forhold til om dere blogger selv eller ei. Det syns jeg også er veldig stas, både at dere som blogger selv stikker innom og at dere som ikke er en aktiv del av bloggmiljøet syns det er verdt å lese blogger.

♥ Til slutt det jeg kanskje var mest spent på, nemlig hvordan dere hadde oppdaget denne bloggen. Helt overlegent flest hadde oppdaget den gjennom en link på en annen blogg; hele 64 prosent svarte dette. Bare seks prosent krysset av for “Bloggrevyen, Sonitus, Bloggoversikten eller lignende”, fem prosent har blitt tipset av noen dere kjenner og fire prosent av dere kjenner meg (heldige mennesker..?). Av dere som valgte alternativet “annet” (sju prosent) så var Twitter en gjenganger og så var det ganske mange av dere som ikke husket hvordan dere hadde oppdaget bloggen.

Tusen takk alle 228 vidunderlige mennesker som tok dere tid til å svare på spørsmålene mine. Jeg tror nok ikke jeg kommer til å skrive innlegg rettet mot spesifikke målgrupper, som en av dere foreslo i kommentarfeltet, men det er uansett både nyttig og hyggelig å vite litt om hvem jeg skriver for. Og er det noe dere vil at jeg skal vite om dere, så er det selvsagt bare å legge igjen en kommentar!

 

9 Responses

 1. iruth

  March 23, 2009 16:15

  Observerer at du skriver om egenutregnede prosenter uten å tryne en eneste gang, og vil herved erklære deg for overkvalifisert for enhver jobb i media:)

  [Reply]

  Reply
 2. Frøken Makeløs

  March 24, 2009 08:52

  Iruth: Takk for det, men det er nok ikke egenutregnede prosenter. Jeg brukte Polldaddy til undersøkelsen og da fikk jeg fordelingen både i absolutte tall og i prosenter :-)

  Reidun Beate: Oi, takk – nå ble jeg glad!

  [Reply]

  Reply
 3. Stian

  March 24, 2009 20:43

  Statistikk er jo gøy. Men følte du at du ble kjent med oss?

  Stian, i kategorien mann, 46+ og bosatt i Frankrike (det var vel ikke så mange av oss … ?)

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Makeløs

  March 24, 2009 21:24

  Sannhet: Proff altså. Du verden, den så jeg ikke komme. Men takk, blir glad! :-)

  Stian: Ikke kjent, men det var vel ikke meningen heller. Kjent med dere blir jeg jo ved at dere legger igjen kommentarer!

  Tipper du var eneste i den kategorien. Men jeg vet ikke sikkert, for dessverre er ikke Polldaddy i stand til å se svarene i forhold til hverandre – hvertfall ikke i gratisutgaven..

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


1 × nine =

CommentLuv badge