Peptalk

, , 10 Comments

I fjor lærte jeg å stille opp for meg selv. Noen vil kanskje si at det er vel sent å lære dette i sitt 33. år men hei, jeg lærte det i det minste. Det er det ikke alle som gjør.

Derfor skal dere få en liten peptalk i dag, alle dere som lar dere tråkke på, dere som tar til takke og som strekker dere lengre enn dere burde. Det skal ikke være sånn. Du trenger ikke finne deg i å bli urettferdig behandlet, du behøver ikke late som at alt er greit når det ikke er det og du skal ikke la andre utnytte deg.

Hva skal du gjøre? Du skal si fra. Si fra til kundeservice, til sjefen og til venninnen din. La kjæresten din få vite at du har behov som er like viktige som hans, si fra til familien din hvis du føler deg dårlig behandlet eller hvis de har tråkket på grensene dine. La skomakeren få så ørene flagrer dersom han ikke klarer å bli ferdig med skoene dine i tide og hevd din rett overfor uærlige selgere. Ikke tenk at ting ikke er så farlig, at det går bra, at du overlever.

Hvis du ikke stiller opp for deg selv, kan du ikke forvente at noen andre gjør det heller. Du er den viktigste personen i ditt eget liv (og den mest interessante, så sørg for å bli kjent med deg selv!) og du skal behandle deg selv med den respekten du fortjener. At det i tillegg er mye enklere å forholde seg til folk som gir uttrykk for hva de faktisk mener, er en bonus som du raust kan dele med folk rundt deg.

(Bildet er stjålet fra Marinrin Chianne)

 

10 Responses

 1. tove

  March 3, 2009 12:08

  takk. denne trengte jeg akkurat nå etter et møte på jobben der det endte med at jeg for første gang i mitt liv gikk i sinne. og ikke var helt sikker på om det var riktig. men nå vet jeg det. :D

  [Reply]

  Reply
 2. Frøken Makeløs

  March 3, 2009 20:49

  Snuppelur: Takk! Stå på krava! :-)

  Tove: Åh, så stas å lese! Hvis det var første gang du gikk fra et møte i sinne så er jeg helt overbevist om at det var en rimelig reaksjon. Kanskje du burde slått litt i bordet også? :-)

  Vibeke: Ingen kan forlange mer enn det :-)

  [Reply]

  Reply
 3. tove

  March 4, 2009 10:16

  til Frøken: jeg slo i bordet og gikk.
  og det at det var første gang jeg gikk i sinne: før har jeg bare blitt sittende og koke og ende opp med magesår. men etter at jeg bare gikk i går fikk jeg fort roen tilbake og visste at jeg gjorde det riktige. flink pike. har trena lenge. og nå kommer resultatene.
  :D

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× six = 24

CommentLuv badge