Puteproblemer

, , 14 Comments

Seint mandag kveld denne uken oppdaget Helten at han plutselig og på mystisk vis hadde endt opp med den hodeputen som jeg hadde fått tildelt for fem måneder siden. Akkurat hva som har skjedd med den puten vet jeg ikke, men på et eller annet tidspunkt har den fullstendig gitt opp å henge sammen i ett stykke og består i stedet for av en million små puteklumper. Det er i grunnen bare sånn måtelig behagelig å hvile hodet på når man skal sove. I takt med at følelsen min av å bare være på besøk hjemme hos han har minsket i løpet av de siste månedene, har tanken på å gå til innkjøp av en ny hodepute kommet stadig nærmere.

For hans del har imidlertid denne puten tilsynelatende vært et ikke-problem – helt til den plutselig lå pent plassert på hans side av sengen. Da ble den med ett et kjempeproblem. Først prøvde han å rulle over meg i et håp om å klare å skvise seg inn på de femten cm som fantes mellom meg og skapet ved siden av sengen og på den måten rappe den andre puten. ”Hvorfor må vi absolutt ha faste plasser?” klagde han – mannen som fra dag én har gjort det svært klart at han sover på høyre side i sengen. Punktum. (Visste du forresten at et stort flertall av oss sover på samme side som våre respektive foreldre? Altså, jenter sover på samme side som sin mor, gutter på samme side som sin far).

Da dette ikke fungerte etter planen, kom han på at han hadde en ekstra pute i skapet – helt ny og ubrukt. Jeg hintet ikke altfor diskret om at det å finne frem en ny pute nå, etter at jeg hadde sovet på klumpeputen i fem samfulle måneder, ikke helt oppfylte mine forestillinger om en gentleman-kjæreste, men for døve ører. Heldigvis for meg var ikke veien lang fra snurt til skadefro, da det viste seg at den nye putens lukt bar preg av at den hadde ligget innesperret og knøvlet sammen i et skap i – for alt jeg vet – årevis?

Helten var på dette tidspunktet stadig like misfornøyd (jeg derimot, syntes hele greia ble stadig mer kostelig). Han innså at den nye puten ikke kunne brukes før den hadde blitt luftet skikkelig og han måtte derfor slukøret finne frem klumpeputen igjen. Etter et kjapt bytte av putetrekk (den vonde lukten fra nye-puten hadde visst smittet over på putetrekket), endte han opp nøyaktig der han startet.

Jeg tror han sov godt, det gjorde hvertfall jeg – latter utløser som kjent endorfiner og det er ikke så dumt å ha kroppen stappfull av denslags ved leggetid. Men det spørs vel om jeg ikke skal koste på meg (oss?) en ny hodepute likevel, sånn for sikkerhets skyld.

 

14 Responses

 1. Reidun Beate

  April 29, 2009 07:21

  Hehe. Så utrolig morsomt. Vi har hatt det samme problemet vi også, så jeg skjønner at du koste deg litt. :P Hehe.

  .. og ja, jeg sover på samme side som mamma bruker å gjøre. Scary. :P

  [Reply]

  Reply
 2. Amelie

  April 29, 2009 09:25

  Du er en GOD historieforteller :) Dette var en bra start på dagen! Minner om diskusjoner Mr Amélie og jeg har hatt. Hehe!

  Forøvrig har de ofte gode putetilbud på gode puter på Hemtex :)

  Ha en super dag!

  Hilsen Amélie

  [Reply]

  Reply
 3. Kardemomme

  April 29, 2009 09:35

  Heisann! Takk for kommentar på bloggen min! Alltid gøy å bli funnet av nye lesere. Nå har jeg sittet her med morgenkaffen og lest og lest, det ene innlegget etter det andre hos deg med et stort smil rundt munnen!
  Du har virkelig et skrivetalent og jeg er kjempeglad for at du ga deg til kjenne hos meg slik at jeg kan linke til deg..Leser gjerne mer om merkelige mennesker som har barn, menn og kommunikasjon osv..osv..
  Jeg slutter aldri å forundres og glede meg over alle de forskjellige bloggene som finnes her ute i bloggjungelen.. Hipp, hurra for mangfoldet!
  Ser du har Vampus på linklisten din. I fjor var jeg så heldig å bli invitert på et bloggerseminar i regi av Ikea hvor Vampus var foredragsholder..
  Morsom sprudlende dame!
  Angående RSS feeden min min så tror jeg det har å gjøre med at jeg
  har en leverandør (bloggagratis.se) som overstyres av de større bloggleverandørene..Det er mange som har hatt dette problemet derfor ligger ikke oppdateringene mine på linklisten deres.
  Dere kan kun linke til meg med bloggnavnet dessverre. .
  Nå må jeg hente meg en kaffekopp til men ha en fin dag :)
  Hilsen Kardemomme

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Makeløs

  April 29, 2009 09:44

  Reidun Beate: Det er ganske snodig det der med hvilken side av sengen man velger, jeg har forhørt meg litt rundt og det stemmer for de fleste. For eksempel sover jeg på samme side som min mor, som sover på samme side som hennes mor gjorde.. Rart.

  Amelie: Takk for det! Puter er i grunnen temmelig billige, så tide hvor man hadde puter og dyner i flere tiår er nok over. Ingen grunn til å tviholde på dem da, særlig når man tenker på hvor mye man svetter i løpet av en natt. Usj.

  Kardemomme: Så stas at du likte bloggen! Og helt enig i det du sier; mangfoldet er noe av det som gjør Bloggebyen spennende. Synd at du ikke får fiksa rss-feeden, da får jeg forsøke å huske å stikke innom hos deg med jevne mellomrom. Og så skal jeg legge deg inn i bloggrullen min :-)

  Ha en riktig fin dag du også!

  [Reply]

  Reply
 5. Homovennen

  April 29, 2009 20:15

  Jeg blir gjerne med på putehandel en dag. Det har stått på lista mi i… vel, årevis. Skammer meg litt over det.

  Sover visst på samme side som min mor. Så ble jeg homo også, da. Det ER altså mødrenes skyld!

  [Reply]

  Reply
 6. tonita

  April 29, 2009 21:22

  Sover på samme side som min mor, – men bare en av våre døtre sover på samme side som meg.

  Har nettopp skrytt av deg borte hos meg, – deg og skrivestilen din som jeg beundrer veldig.

  En pute må det være verd å investere i for mister Makeløs, – for god samsøvn.

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  April 29, 2009 21:22

  Krissy: Hyggelig at du likte den :-)

  Gro: Hvis vi skal følge Homovennens teori så er du kanskje lesbisk? :-)

  Homovennen: Strålende, la oss ha en putedate en dag. Kanskje slå til med ny dyne også? Hvem vet lissom.

  Jada, jada, bare skyld på mora di du :-D

  [Reply]

  Reply
 8. Frøken Makeløs

  April 29, 2009 21:31

  Tonita: Nei, det er vel ikke akkurat en hundre prosent pålitelig teori. Men den stemmer påfallende ofte, det er hvertfall min erfaring.

  Tusen takk for skryt, du er så søt! Og det plager meg i grunnen ikke om noen mener at jeg er en Pollyanna-blogger, det er da ikke noe galt med å være positiv?

  (Haha, Helten har nå luftet puten på balkongen, men den allergiske mannen glemte å ta med i beregningen at det er pollensesong! Det blir nok flere netter på klumpeputen, inntil jeg får gjennomført putedaten med Homovennen :-)

  [Reply]

  Reply
 9. Stian

  April 30, 2009 20:19

  Hm? Går det an å velge vilken side av senga man sover på? Mannfolk sover da alltid på høyre side, sett fra fotenden? Kfr. brudeparbilder i avisa.

  [Reply]

  Reply
 10. Frøken Makeløs

  May 3, 2009 11:38

  Stian: Tydeligvis ikke alltid, men innbiller meg at det kan være et flertall menn på høyrsider rundt omkring i landet ja. Mener du at det er kjønnsspesifikk plassering på brudebilder også? Fascinerende!

  Nina: Så stas å høre! :-)

  [Reply]

  Reply
 11. Stian

  May 3, 2009 17:21

  Javisst. Du kokketerer, nå? Du sjekker vel brudeparbilder, du, også? Om ikke annet for å se siste mote i brudekjoler?

  Ja, brudgommen står bestandig til høyre på bryllupsbilder. Det henger vel sammen med plasseringa i kjerka.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


4 − two =

CommentLuv badge