Quinoagrøt med eple og kanel

, , 8 Comments

 Jeg er en skikkelig frokostjente, en sånn som helt oppriktig er lykkelig over det faktum at dagens første måltid også er det viktigste. Middag er ikke viktig, men frokost må jeg ha. Helst massevis!

Denne quinoagrøten er ikke for frokostpingler, men hvis du som meg er glad i frokost og i tillegg gjerne vil ha noe som er sunt og mettende, så er den aldeles strålende. Jeg er ikke så opptatt av at alt skal smake så veldig søtt så for meg er grøten bra som den er, men liker du sukker kan du gjerne hive på litt på slutten.

Jeg bruker en halv desiliter quinoa som jeg koker i dobbelt så mye vann (vanlig quinoa-prosedyre). Når det er ferdigkokt hiver jeg oppi litt usøtet soyamelk (jeg måler ikke, men tipper det er ca en halv desiliter) og så får det koke en stund til på svak varme. Når nesten all melken har trukket inn i quinoaen så tar jeg oppi en liten spiseskje linfrø, en neve rosiner og noen dryss med kanel og lar det koke ferdig.

Når grøten er vel plassert på tallerkenen min så drysser jeg over solsikkekjerner og et halvt eple i biter. Og mer kanel, for det er så godt. Til slutt litt kald soyamelk. Ferdig. Yummi!

 

8 Responses

 1. Kristine

  July 29, 2009 18:01

  Hadde jeg bare giddet å lage meg i stand en så fristende frokost…
  Du, en gang skrev du et innlegg om tiltak for sparing? Hvor har du plassert det innlegget?

  Ps. Kan du ikke ha flere leserundersøkelser! :)

  [Reply]

  Reply
 2. Carina

  July 29, 2009 23:16

  Jeg har en quinoa-grøt fra Aurion som jeg gir til babyen min og jeg synes det lukter funky i hele huset etterpå, utrolig spesiell smak og lukt. Må si jeg er skeptisk, men med alt dette attåt fungerer det kanskje? Hmm…

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  August 4, 2009 13:49

  Kristine: De har det i velassorterte matbutikker og på helsekost. Sparetipsene finner du hvis du skriver inn “sparetips” i søkefeltet øverst til høyre på siden. Flere leserundersøkelser? Ja, kanskje det? :-)

  Minnea: Høres godt ut.. og dyrt?

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ 7 = thirteen

CommentLuv badge