Resten av livet

, , 4 Comments

Det er ikke hver dag at noen jeg kjenner gir ut bok, så når det skjer er det klart at det må blogges om. Søstrene Ellen og Heidi Linde har skrevet boken Resten av livet som handler om Helle som nettopp har blitt mamma for første gang, og søsteren hennes Lea som ser verden gjennom sine sosialantropologiske briller.

Boken er lett og morsom og søt og rørende og selv om jeg ikke har barn selv er den full av situasjoner jeg kan relatere til (det hjelper sikkert at jeg er en litt over gjennomsnittlig engasjert tante). Den beskriver Helles møte med en ny verden; barselgrupper og gensere med melkeflekker og konkurranse om hvem som hadde den verste fødselen. Det vakreste i boken er nok likevel beskrivelsen av forholdet mellom Lea og Helle, som stadig trenger hverandre til tross for at livene deres beveger seg i hver sin retning. Jeg antar at Linde-søstrene her har latt sitt eget søskenforhold være til inspirasjon.

Resten av livet er den perfekte gaven til enhver venninne eller søster som har opplevd hvordan mammarollen snur livet på hodet. Dette er ikke chic-lit, det er mom-lit.

 

4 Responses

 1. Oda

  September 20, 2007 20:38

  Heidi Lindes debutroman Under bordet er en av yndlingsbøkene mine. Nå ble jeg litt skuffet over at hun har slått seg på mamma-barn-kjøret… :-(

  [Reply]

  Reply
 2. Frøken Makeløs

  September 20, 2007 20:43

  oda: jeg har ikke lest noe av heidi før, men hun ble jo mamma for ikke så lenge siden så det er kanskje ikke så rart at hun skriver om det? forøvrig er boka ingenting å bli skuffet over – anbefales!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


6 × nine =

CommentLuv badge