Særdeles uromantisk papirbryllup

, , 10 Comments

5584750964_b58f9c2bbe_b

På søndag hadde vi ett års bryllupsdag! Det høres jo grusomt romantisk ut, men fakta er at det egentlig var en skikkelig drittdag.

Blant annet fordi:

 1. Dagen før hadde vi ryddet boden og sortert ut ting vi skal gi bort/selge før vi flytter. Alt dette rælet som inntil da hadde levd et anonymt liv innerst på loftet, okkuperte plutselig store deler av stua. Jeg blir sur av rot. 
 2. Vi måtte legge alt rælet ut på finn.no – og forsøke å beholde fornuften i telefonkaoset som oppstår etterpå.
 3. Det regnet katter og hunder ute.
 4. Bygården vår er midt i et fasaderenoveringsprosjekt. Det betyr ikke bare stillaser utenfor vinduene, men møkkete plast foran alle vinduer som både sperrer dagslyset ute og gjør det umulig å lufte. Halvmørkt og dårlig inneluft = litt som å være i fengsel, særlig når man ikke kan gå ut (se punkt 3).
 5. Toåringen hadde tilsynelatende kommet i trassalderen over natten. 

Med andre ord en hel del irritasjonsmomenter som til sammen gjorde oss både slitne og gretne, noe man vel helst ikke bør være på sin aller første bryllupsdag.

(Hvis jeg hadde vært en ordentlig blogger burde antagelig historien hatt en fin vending sånn cirka her, hvor Helten plutselig snek seg ut og kom tilbake med tjue røde roser og toåringen på magisk vis ristet av seg trassen og ble forvandlet til et lite englebarn. Og så hadde vi piknik i parken og alle vennene våre kom og sola skinte og vi drakk bobler og hadde det superfint. Men det skjedde ikke. Det som imidlertid skjedde var dette:)

En eller annen gang ut på ettermiddagen gikk det opp for meg at selv om det hadde vært en kjip dag og vi begge hadde vært sure og leie og hatt energi på minussiden, så hadde vi ikke vært kjipe mot hverandre. Vi hadde ikke latt den dårlige dagen resultere i glefsing og småkrangling og nagging. Tvert i mot hadde vi klart å være rause med hverandre, gitt hverandre små pauser der det var mulig og kommunisert tydelig i en hyggelig tone.

Og jeg tenker at egentlig er det jo dette ekteskapet handler om. Klart det er stas med fest og solskinn og røde roser, men det er ikke det som er viktig i lengden. Det som er viktig er at vi to som lever sammen hver dag, klarer å være hyggelige og rause med hverandre også på regnværsdager. Være hverdagskjærester. Kysse hver dag, lytte til hverandre og prøve å forstå. Legge godviljen til.

Papirbryllupsdagen vår ble hverken spesielt romantisk eller festlig. Men den minnet meg på hvorfor jeg ville gifte meg med Helten min, hvorfor jeg vil leve med han til jeg er gammel og skrukkete og grå. Og det er strengt tatt ikke så verst av en bryllupsdag det heller.

Illustrasjon: Mary Thompson

 

10 Responses

 1. Cecilie

  June 4, 2013 09:16

  Gratulerer med overstått! Husk at de fleste dager i livet er hverdager. Her i huset er bryllupsdagen en hverdag, med mindre det er rundt år. Hehe, vi glemmer den begge to inntil min mor enten stikker til meg en konvolutt med “gratulerer med bryllupsdagen”, eller at hun ringer. Da sier hun ofte bare “gratulerer med dagen” og jeg jeg får panikk fordi jeg tror jeg har glemt en gebursdag… :-) Jeg vil mye heller ha blomster eller en oppmerksomhet på en vanlig hverdag enn på bryllupsdagen, Valentinesday (Gud forby, den dagen forbigås i stillhet, om det er mulig…. ) osv…

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for det! Enig i at de fleste dager er hverdager, viktig å ta vare på dem! Høres ut som dere har et deilig avslappet forhold til bryllupsdagen begge to :-)

  [Reply]

  Reply
 2. AstridVU

  June 4, 2013 09:30

  For et herlig innlegg! Gratulerer med 1-årsdagen, og jeg elsker resonnementet ditt! At dere var rause og gode med hverandre midt oppi en så grå dag, det vitner om ekte kjærlighet, sånn jeg ser det :)
  AstridVUs siste bloggpost: Stressmestring med gullfisker og peonerMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Enig! Og så får vi heller ta festen en annen gang. Til gullbryllupet kanskje? :-)

  [Reply]

  Reply
 3. Ellen

  June 4, 2013 10:17

  Hurra! Og gratulere! Høres ut som en bra bryllupsdag det der. :)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk takk! :-)

  [Reply]

  Reply
 4. Casa Kaos

  June 4, 2013 11:23

  Kravene endrer seg etter hvert. Før var jeg veldig opptatt av roser og romantiske middager på slike merkedager. Nå blir jeg rørt og nyforelsket når mannen tar med barna ut en halvtime eller lar meg få sove ekstra lenge en dag.
  Gratulerer med dagen som var.
  Casa Kaoss siste bloggpost: Dronninga av fjernkontrollenMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Haha, det er helt sant! “Har du tatt oppvasken, kjære? Så romantisk!!” I fullt alvor. :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


three × = 9

CommentLuv badge