Savnet: Guri, Søren, Mikkel, Per og Gutten

, , 27 Comments

Det fins folk jeg lurer på hvor har blitt av, det virker som de bare har forsvunnet uten at noen har lagt merke til det. Jeg er litt usikker på hvem de egentlig er – eller var – men likevel føles mange av dem som gamle kjente.

Den første som herved meldes savnet er Guri Malla. Guri var ofte til stede der det skjedde noe overraskende og uventet. Litt som en proaktiv journalist med ekstreme talenter innenfor det å forutse hvor det kom til å skje noe, var Guri alltid på pletten og hjalp folk når de trengte å få uttrykk for beundring eller forbauselse.

Den neste i savnet-rekka er Søren Klype. Søren var ikke like positiv innstilt til livet som Guri, han dukket ofte opp når noe hadde gått litt skeis og folk var sinna. Han var ikke venn med de tøffeste gutta men trivdes godt i selskapet til eldre kvinner og Montebellianere.

Duste Mikkel var ikke særlig populær, er jeg redd. Folk så på han som litt av en tomsing og han ble ofte observert sammen med mennesker som nok ikke akkurat var de skarpeste knivene i skuffen. Innimellom hang han også sammen med folk som gjorde ukloke ting eller som dummet seg ut.

Viktig Per var av et helt annet kaliber. Han var i grunnen en ganske oppblåst type som alltid trodde at han var bedre enn alle andre. Som regel hadde ikke disse antagelsene noen særlig forankring i virkeligheten og Per var dermed dessverre en fyr med svært få venner.

Den siste som etterlyses er Gutten i Røyken. Det er uvisst om han faktisk vokste opp i Røyken men det som hvert fall er sikkert er at han alltid opptrådte med en sky av røyk rundt seg. Hvem han egentlig var er høyst usikkert, og enkelte vil nok hevde at han selv var svært bevisst på å opprettholde en viss mystikk rundt sin egen person.

Hvor ble de av, alle sammen? De kan verken ses eller høres lengre og det virker ikke som de er særlig dypt savnet heller. Har de gått under jorden og mens de venter på at nye eller gamle venner skal finne dem igjen? Er de døde? Sover de? Har noen kidnappet dem? Eller lever de herrens glade dager der ute et sted sammen med Ruskomsnusk, Nifs og Sosekopp?

 

27 Responses

 1. Tor Amundsen

  August 30, 2007 18:49

  Kanskje de alle er i bryllupet til Gro Tesk og Per Vers? Maten der lages av Signe Maten, som forøvrig er gift med den engelske metereologen Steve Cooling.

  [Reply]

  Reply
 2. Örn

  August 30, 2007 18:56

  Er jammen ikke sikker, men vet at Gutten kjente sin besökelsestid og konkluderte med at den var over nár Höybráten satt seg selv i höysetet.

  veldig morsom tekst.

  [Reply]

  Reply
 3. tonita

  August 30, 2007 19:07

  Frk M: det er moro å få lov til å lese småsnutter skrevet av folk som kan dette her med å sette sammen ord. Tusen takk.

  [Reply]

  Reply
 4. Guro

  August 30, 2007 19:49

  *ler*
  Ogsaa maa jeg bare komme med en litt off-topic ting: Vi som bor paa landet har nemlig et annet uttrykk for “skarpeste kniven i skuffen” (og jeg tenkte det kanskje var hendig for deg aa laere det om det skulle bli slik at du likevel melder deg pa feks bonderomantikk for aa komme over skrekken for kyr), nemlig “hain aer vel itte kjappeste traktoren paa tunet” (bytt gjerne ut tonasjon med passende dialekt).

  Guro

  [Reply]

  Reply
 5. Frøken Makeløs

  August 30, 2007 20:45

  Guro: Haha! Jeg har en trønder til svoger, denne kommer han garantert til å le høyt av!

  Hva gjelder Bonderomantikk og kyr så vet du jo at jeg er skeptisk. Svært skeptisk :-)

  [Reply]

  Reply
 6. Örn

  August 31, 2007 01:17

  Jo han har det ikke greit ná tror jeg. Ná er han uönsket stort sett hvor enn det er arbeidsplasser i Europa, Nord Amerika pluss en god del land til i de andre verdens delene. Ikke nok med at det ikke lenger finnes husrom for han, han beskyldes ogsá for á være en brákebötte, miljösvin og massemorder. Ná er han til og med nektet i enkelte hageselskaper. Vel og merke bare i sverige, men trenden lover ikke godt.
  Dog kan han pá mange máter takke seg selv. Sá sá veldig mye sympati er vi ikke forpliktet til á gi han. Jeg har likevell en myk flekk for han. Vi har en lang fortid sammen og jeg treffer han fortsatt. Men mest i smug.

  [Reply]

  Reply
 7. Gutten

  August 31, 2007 08:57

  Gutten i røyken har jeg vært menge ganger, søren klype hente det at jeg var. Duste mikkel ofte pga Gutten i røyken. Viktig Per når gutten i røken og duste mikkel var sammen. Guri malla kjente jeg så vidt.

  [Reply]

  Reply
 8. Frøken Makeløs

  August 31, 2007 09:33

  Örn: Jeg slo opp med Gutten for flere år siden, hardt og brutalt, og savner han stadig sjeldnere. Han fører lite godt med seg og det gleder meg i grunnen å se han har færre og færre venner. Kall meg gjerne en kjip eks, men sånn er det nå.

  Gutten: Denne gjengen har åpenbart hatt en stor bekjentskapskrets i tidligere dager. Synd at ingen vil være bekjent av dem lengre :-)

  Care: Takk! :-)

  [Reply]

  Reply
 9. Selvisk

  August 31, 2007 10:58

  Er nok litt uheldig jeg tror jeg. Jeg møter støtt og stadig på Viktig Per. Ja daglig..

  Dette er en av dine absolutte beste tekster så langt!

  [Reply]

  Reply
 10. Örn

  August 31, 2007 11:18

  Jo vi fár alle trekke váre grenser, og det er klart en kjæreste virkelig kan sáre man. Man gjör seg fort litt avhengig av en partner. Og nár man sá finner ut at alt han har gjort er á skade man, ja da er det kort vei til bitterheten. En inrömmelse er vel pá sin plass. Jeg tok vel ogsá gutten for en selvfölge. Sá litt pá han som en forbruksvare. Men det gár ikke en dag hvor jeg ikke savner ham. Spesielt nár jeg ser ham sammen med noen andre. Men som jeg nevnte i et eller annet kommentar felt: Ingen amputasjon blir bedre av á ta en cm av gangen.

  *undrer over hvor langt vi kan dra denne metaforen*

  [Reply]

  Reply
 11. elx

  August 31, 2007 11:42

  Jeg hadde igrunn satt pris på å se og høre mer til Guri, Søren, Mikkel, Gutten og ja, tilogmed Per fremfor mange av alternativene som brukes for tiden.

  Men når sant skal sies savner jeg uttrykk som saft suse, splitte mine bramseil og alle tiders (særlig alle tiders!)enda mer.

  Ellers var det som sedvanlig en velskrevet og underholdende observasjon Frøken Makeløs. Takker så hjertligst for en hyggelig pustepause en ellers travel fredag.

  [Reply]

  Reply
 12. Frøken Makeløs

  August 31, 2007 13:29

  Selvisk: Stakkars deg. Jeg er glad for at jeg stort sett slipper å møte han. Og tusen takk, det var hyggelig å høre! :-)

  Örn: Gutten er skremmende lett å bli avhengig av, men desto deiligere å bli kvitt. Du har ingen grunn til å savne han, burde heller syns synd på de han fortsatt plager med uvanene sine.

  Elx: Alle tiders er veldig bra. Selv ble jeg overrasket da jeg oppdaget at det er ingen som snakker om at noe er nifst lenger, nå skal alt liksom være skummelt. Så kjedelig!

  Og selv takk, veldig hyggelig å høre! :-)

  [Reply]

  Reply
 13. elx

  August 31, 2007 14:04

  Selvsagt er mange ting nifse! Og overbrukte skummelt har hatt seg med skremmende og blitt skremmelt som jeg synes er en aldeles ypperlig betegnelse.

  [Reply]

  Reply
 14. Frøken Makeløs

  September 1, 2007 17:39

  Sorgenfri: Virkelig? Min ubrukelige homovenn snakker aldri om Guri, men det er jo en del andre ting som også gjør at han skiller seg fra andre homoer :-)

  Gretten: Takker! :-)

  [Reply]

  Reply
 15. Sennep

  September 2, 2007 10:17

  Hva skjedde med Gale Mathias? Han som dukket opp når du skulle prøve hasj for første gang, starte eget firma eller kline med sekretæren på jobben? Gale Mathias er både modig og dumdristig, og det er aldri langt fra suksess til fiasko med denne fyren til stede.

  [Reply]

  Reply
 16. Frøken Makeløs

  September 2, 2007 19:42

  Sennep: Jeg vet ikke. Jeg har han på savnetlista men det er så mange som egentlig hører hjemme der at jeg ikke kunne gå ut og etterlyse alle samtidig. Jeg gjetter på at Gale Mathias er på samme sted som alle de andre, hvor nå det er.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


3 + six =

CommentLuv badge