Selgere fra Bakvendtland

, , 13 Comments

Selgere er merkelige mennesker. Hadde det ikke vært for at jeg skjønte at de bare er litt dumme, så kunne jeg kommet til å tro at noen av dem hadde fått opplæring i Bakvendtland. For eksempel så vurderte jeg å melde meg inn i Elixia for et par år siden, for da skulle de åpne nytt treningssenter rett ved der jeg bor. Men så begynte det å dukke opp noen enormt enerverende grønnkledde mennesker utenfor matbutikken min, som jeg var tvunget til å snuble over hver gang jeg trengte påfyll i kjøleskapet. Overpositive, vemmelig veltrente og plagsomt salgskåte folk som effektivt drepte enhver treningslyst jeg måtte være i besittelse av. Og om jeg noen gang skulle få tilbake lysten til å hoppe rundt i en sal, akkompagnert av dancemusikk på billigsalg, så kan du banne på at jeg ikke kommer til å velge Elixia hvertfall.

Et hakket mer provosende eksempel er hentet fra skjønnhetssalong-verdenen. Jeg slenger innom der fra tid til annen og de damene som jobber der er virkelig verdensmestere i skravling. Fascinerende nok er de ikke særlig interessert i å høre på hva du har å si, de vil aller helst snakke om seg selv. Tenk, sånn holder de på – kunde etter kunde, dag ut og dag inn! Hadde de enda hatt spennende liv, men neida – det de snakker om er hvordan man lager geleshots (helt sant!) og at det er litt sørgelig å ikke ha kjæreste på Valentines. Hallo, ser jeg ut som jeg bryr meg?!

Nå har tydeligvis finanskrisen kommet og tatt dem, og jeg skjønner jo at man er keen på å selge når man jobber på provisjon, det er ikke det. Men når man helt uoppfordret og på eget initiativ forteller at det nærmest er en skandale at en gammel dame som meg ikke har begynt med rynkekrem for leeeenge siden – og så bli veldig overrasket over at jeg har booket time hos en annen dame neste gang jeg svinger innom salongen.. Da er man ikke bare en elendig selger, da mangler man rett normale sosiale antenner.

 

13 Responses

 1. mykstart

  May 27, 2009 11:37

  Hohohoho!! Har du ikke investert i rynkekrem altså! Og du som som er sååå voksen? Gud å fader sier nå jeg.
  Selv har jeg investert i den ekslusive kremen A-krem som selges på apoteket i en brun krukke. Jeg har også en annen apotekkrem.. jeg ble litt mindre lysten på å bruke den etter at en sykepleiervenninne fortalte at de pleide bruke den i rumpene på pasientene sine. Og at hun alltid tenkte på det når hun så tuben eller kjente lukten. Av kremen. :-)

  Høres ut som noen skikkelige fjolseskruller i den salongen. Jeg tror fakttisk det er hakket viktigere hva man putter i seg gjennom munnen, for eksempel får i seg nok omega3 enn hva man kliner utenpå. Apoteket duger lenge. :-) Apropos det med lure sparetriks, ikke sant?

  [Reply]

  Reply
 2. Alter Ego

  May 27, 2009 11:49

  Hun hoertes ikke helt god ut, nei… Jeg er som regel ikke saa veldig beskjeden, saa hvis jeg var der da hun ble overraska ville jeg nok sagt noe saant som “Ja, jeg tenkte jeg skulle gaa til noen jeg tror jeg kommer overens med sosialt ogsaa, og ikke bare faar en jobb gjort” eller noe saant. Det er jo viktig at man gaar til noen man trives saann noenlunde med!

  Jeg har vaert heldig og funnet meg en salongdame som er fantastisk hyggelig. Vi snakker om mine ting og om hennes ting om hverandre, og selv om jeg ikke er der veldig ofte, husker hun fra gang til gang hva vi har snakket om (uten juke-notater!) og tar opp ting igjen osv. Kjempedame! (Det er derfor jeg ikke forteller noen her i byen om henne, for da ville hun bli enda mer opptatt enn hun er i dag… ;-) )

  [Reply]

  Reply
 3. sigrid anny

  May 27, 2009 13:27

  Yikes.. Nå er ikke jeg en som går mye på skjønnhetssalong, men dårlige selgere finnes det utrolig mange av – altså påtrengende selgere. Jeg jobbet en tid som telefonselger (ja, jeg kan ha ringt deg og spurt om støtte til diverse veldedige organisasjoner..) Det groveste jeg hørte der var en dame som sist gang hun ble bedt om å støtte noen, hadde hun fått beskjed om at om hun ikke støttet denne spesielle saken så ville hun ikke komme til himmelen.. WHAT? Det var rimelig drøyt…

  [Reply]

  Reply
 4. Elin

  May 27, 2009 17:42

  Jeg brukte å trene på Elixia da jeg bodde i Oslo. Jeg var faktisk kjempefornøyd. Men så flyttet jeg til sentrum, hvor Turnhallen var nærmere. Billigere enn Elixia og veldig fornøyd, de hadde til og med et lite svømmebasseng!

  [Reply]

  Reply
 5. tonita

  May 27, 2009 19:42

  Fniser litt. Har jo også blitt overfalt av energiske nesten hoppende Elixia-selger: “Hvordan trener du”, anpusten, ivrig, smilende.

  Jeg løy dem rett opp i ansiktet, – smilende, lykkelig, – med 66 års tyngde i svaret: Jeg, – jeg springer i skauen hele tiden jeg. Frisk luft, mykt løpeunderlag, varierte løyper, – helt supert!”

  Jeg hadde sikkert hatt godt av å kjøpe et abonnement, – selv om jeg som 80% (ikke stol på meg når det gjelder tall heller – jeg er lystløgner) ville ha blitt støttemedlem etter kort tid.

  Lykkelig på sofaen, – irritert på aggressive selgere, det være seg Elixia eller selgere av dyre kremer.

  [Reply]

  Reply
 6. Frøken Makeløs

  May 27, 2009 20:02

  Mykstart: Jeg vet, det er jo helt krise. Hadde det ikke vært for noenlunde sunt kosthold samt litt flaks med genpoolen, så hadde jeg nok sett ut som et rynketroll. Det mest provoserende med hele greia var egentlig at hun ikke skjønte at hun måtte smiske for å få meg til å kjøpe, ikke fortelle meg hvor mye jeg trenger denne rynkekremen. Hadde hun sagt “nei og nei, så ung du ser ut for alderen! Men det kan nok være lurt å begynne med krem likevel – sånn for forebygging altså” så kan det jo hende jeg hadde latt meg lure. Akk.

  Alter Ego: De er sånn ca like fjerne hele gjengen, så nå har jeg ikke vært der på lenge. Man kan jo ha spa på badet hjemme også? Høres ut som du gjør klokt i å ikke fortelle noen om salongdamen din, plutselig blir hun superpoppis og helt umulig å booke!

  Sigrid Anny: Haha, det er jo helt på linje med hun damen som fikk beskjed av jordmoren om å ikke banne under fødselen. Hva foregår i hodet på sånne folk?

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  May 27, 2009 20:05

  Elin: Elixia er sikkert et bra sted å trene på, men selgerne deres er jo helt håpløse. Da mister jeg liksom litt lysten jeg..

  Tonita: Haha! Jeg har vurdert å skaffe meg en button hvor det står “jeg har takket nei 400 ganger allerede, jeg VIL IKKE trene på Elixia” men det er jo enda morsommere å juge litt. Det skal jeg jammen gjøre neste gang jeg blir spurt og har fem minutter å avse :-D

  Caroline: Selger må være et av de aller kjipeste yrkene. Det er jo ingen som liker dere? Jeg hadde blitt rent deprimert av å holde på sånn jeg..

  [Reply]

  Reply
 8. Alter Ego

  May 28, 2009 01:25

  Duh, litt OT: Hvordan endrer du innstillinger for bakgrunnen du har paa sida; utenfor ‘boksene’ – der du har en slags ringmoenster i lysegraatt og hvitt…er det mulig aa gjoere noe med template’n for aa faa det saann?

  [Reply]

  Reply
 9. molly

  June 9, 2009 22:20

  Kan ikke si at jeg løper ned dørene hverken på treningsstudio eller skjønnhetssalonger (det er selvsagt fordi jeg er så vakker at behovet ikke er der, har ingenting med å gjøre at når du er blit mor til ikke mindre enn tre troll, så har man ikke tid eller penger til slikt.)
  Men bakvendtland på service og salgstrick, finner man jo overalt, og det er som jeg skulle sagt det selv…Oh my God som de sier på landet!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× four = 8

CommentLuv badge