Shopping på mammamåten

, , 11 Comments

Etter at Bolla ble født var jeg superklar for å hive ut de kjedelige gravideklærne og smette inn i noe nytt. Advarslene om at jeg kom til å måtte bruke gravideklærne i uker og måneder etter fødsel var helt unødvendige, jeg smatt inn i mine pre-gravide klær etter en uke. Yay for det, men behovet (?) for noe nytt i garderoben ble ganske raskt påtrengende. Forfengeligheten blir tydeligvis ikke borte selv om den daglige tiden til å sette sammen et respektabelt antrekk har krympet drastisk. Så da Bolla var tre uker fikk jeg et par timer fri og spurtet til byen for litt god gammeldags shopping. Trodde jeg.

For det viste seg fryktelig vanskelig for denne nybakte mammaen å konsenterere seg om butikkenes vårnyheter. Sånn ca hvert femte sekund tenkte jeg på om babyen hadde det bra og på hvor mye jeg savnet han og hvor utrolig søt han er og etter omtrent en time orket jeg ikke mer av prøveromskøer og plagsom butikkmusikk og irriterende fjortiser og dro hjem igjen. Hva hadde jeg kjøpt? Klær til Bolla.

Nytt forsøk to uker seinere, denne gangen var Helten og Bolla med i håp om at det skulle føre til en roligere og mer fokusert mor. Vel. Etter å ha ventet på meg utenfor to (2!) butikker, lurte Helten på om vi ikke bare skulle stikke på kafe, for jeg måtte da vel være ferdig nå? Resultatet denne gangen var to middels vellykkede ekstremhastekjøp, men siden jeg i det minste kom hjem med klær til meg selv må det jo kalles en forbedring.

Behovet for oppgradering av garderoben var fortsatt tilstede og jeg gir meg jo ikke, så denne helgen har jeg vært på shopping igjen. Alene denne gangen og med en veldig klar formening om hva jeg skulle ha. Det var lurt. Dessuten viser det seg at man får helt latterlig god service når man er dagens første kunde, det kan anbefales! Jeg kom hjem med både nye jeans, Converse, genser, undertøy, ansiktskrem og sokker. Alt vellykket, alt til meg selv! Og i tillegg fikk jeg noen gode knis, som da damen på Carlings rådet meg til å vente tre måneder før jeg vasket de nye buksene. Hoho, som om den buksa kommer til å være gulpefri i en eneste uke.

Illustrasjon: Wacker Eins

 

11 Responses

 1. Siven

  April 18, 2011 10:38

  Vente 3 mnd? Hæ?

  Jeg tror ikke jeg kjøper SÅ kule bukser….

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Jeg kjøper dem tydeligvis, men er nok ikke egentlig kul nok til å bruke dem..

  [Reply]

  Siven Reply:

  Men opplys en som ikke er så kul…. hvorfor skal en vente 3 mnd før den vaskes?

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Denne buksa var veldig mørk, nesten ubehandlet, så jeg tror greia var at jeg liksom skal slite den selv. De slitte strekene på buksa skal være mine og så skal den forme seg etter min kropp. Noe i den retning..

  Siven Reply:

  Godt konsept, men ikke sikker på om jeg hadde klart å gjennomføre… Selv om jeg ikke har barn som gulper på klærne mine. :D

  Lykke til da! ;)

  Reply
 2. Ca.Strømsnes

  April 18, 2011 12:25

  Hehe! Kjenner meg igjen og fant ut at nett-shopping var en grei løsning;)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Nettshopping av klær har jeg aldri fått ordentlig til – man må jo prøve plaggene? Greit nok at man kan sende tilbake hvis det ikke passer, men det kan jo bli litt styrete i lengden. Dessuten blir jeg så overveldet av utvalget at jeg ender opp med å kjøpe ingenting. (Ebay er et mareritt i så måte!)

  [Reply]

  Reply
 3. Sissi

  April 18, 2011 18:37

  Vil gjerne se bilder av både den buksa og de andre klærne altså! Veldig på jeans-jakt, med begrenset shopping-tid selv… :)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Bilder, hm. Tror kanskje det blir en stund til jeg er i gang med antrekkbilder igjen her. Men det er en Nudie-bukse, hvertfall – og i denne modellen kunne jeg bruke et par størrelser mindre enn jeg pleier. Det er jo alltid stas! :-)

  [Reply]

  Ellen Reply:

  Her i huset huset kjøpte vi hver vår mørke Nudie-bukse. Min er helt ubehandlet, typen som står av seg selv, og den måtte i maskinen etter én dag pga gulp. Skikkelig jeans-faux-pas, men jeg er tydeligvis alt for dårlig til å bruke treningsbukse hjemme. Kona si holdt litt lenger, noe hun var meget stolt av, men det kunne jo ikke vare med den gulpefrekvensen vi har her i huset.

  [Reply]

  Reply
 4. Sigrid

  April 28, 2011 14:49

  Jeg har også fått dette rådet i to forskjellige butikker. Begrunnelsen jeg har fått, er at buksene etterhvert vil forme seg etter kroppen – det stemmer hvertfall til en viss grad – og at buksene vil “huske” det og beholde den nye fasongen i vask dersom fasongen har fått tid til å feste seg først. Vi som ikke får gulp på klærne vasker dem kanskje generelt for ofte?

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ six = 15

CommentLuv badge