Single kvinner spiser sushi

, , 11 Comments

I likhet med Stranger in Sweden (fine fine bloggen, løp inn og les!) så jeg Puls på NRK i går da temaet var singlelivet – og alt det der. Til ekspertpanelet sitt så hadde de hentet inn den fantastiske Pernille Dysthe som – som kjent – har tatt ansvar og skrevet bok om alle skumlingene som opererer på nettsjekkestedene. Men dette har vi jo snakket om før.

Dessuten var Preben Z Møller der, som jo skapte furore i Bloggerbyen i fjor med boka Pen søker Trygg (vel, sikkert ikke bare i Bloggebyen, men det er omtrent de eneste nettdebattene jeg følger med på). Han kunne opplyse oss (sånn passe pene) single kvinner i trettiåra om at vi har et oppblåst selvbilde fordi vi har ligget med noen veldig pene menn. Problemet er nemlig at de veldig pene mennene ligger rundt med masse (sånn passe pene) damer men til slutt ender de jo bare opp med én eneste (smellvakker) babe. Og da tror alle vi (sånn passe pene) at vi kan få oss en sånn veldig pen kjæreste og dermed forkaster vi alle de mennene som vil være sammen med oss bare fordi vi tror vi kan få noen bedre (ehm, penere) enn vi egentlig kan. Vi jakter på menn som er out of our league med andre ord – hvertfall når vi snakker om kjærestegreier. (Ligge med oss kan de visst gjøre, de pene jævlene).

Det aller beste var nok likevel den sushispisende, hvitvinsdrikkende single tretti-noe dama de hadde laget illustrasjonsreportasje om og siden hentet inn til studio sånn at hun kunne svare på seernes spørsmål. For hun hadde selvsagt det samme gamle problemet som vi har hørt hundre ganger før, nemlig at hun jobbet så fryktelig mye nå som hun var single.

Altså. Hvis du jobber 24/7 fordi du ikke har en mann, så må du skaffe deg et liv. Det er det du trenger, ikke en mann. Og hvis arbeidsgiveren din tvinger deg til å jobbe 24/7 fordi du ikke har en mann (og lar dine mer familieorienterte kolleger gå tidlig for å hente barn i barnehage) så må du bytte arbeidsgiver.

Makan.

Update: Frøken Detektiv har også latt seg provosere av programmet.

 

11 Responses

 1. Minneapolise

  October 21, 2008 07:22

  Ah, Preben Preben. Han har fortsatt ikke skjønt at den beste måten å få seg dame på for ham hadde vært å knipe leppene hardt sammen hver gang en av de geniale teoriene begynner å danne seg der det burde sittet en hjerne og så gjerne vil ut ut ut?

  Når de litt pene damene ikke vil ha ham så er det mulig det er fordi de har litt i hodet også.. (OMG, en forklaring som ikke har 100% med overfladiske faktorer å gjøre, det er vel ikke mulig??)

  [Reply]

  Reply
 2. Frøken Detektiv

  October 21, 2008 08:41

  Godt skrevet! Den der Preben burde ikke snakke så høyt. Jeg tror han har litt dårlig selvbilde. Jeg vet av førstehånds erfaring at han selv har blitt avvist gjentatte ganger i sine forsøk på å få ligge med noen i det hele tatt. Over gjennomsnittet pene jenter, I might add! Han kan uansett ikke kommer her og kalle det sosiologi, det han driver med,

  [Reply]

  Reply
 3. Alter Ego

  October 21, 2008 11:29

  Hvem kan ta noen som helst alvorlig hvis de heter Preben? Heia Montebello, liksom… ;-)

  (selv om han er moerk og presumptivt hoey)

  Men selv om jeg nyter teksten din og flirer av poengene tenker jeg: hva skulle HELLER vaert i programmet? For ordens skyld: jeg har ikke sett det saa jeg aner ikke. Jeg bare lurer.

  [Reply]

  Reply
 4. my

  October 21, 2008 11:33

  Tegneserien du bruker som illustrasjon er jo genial …

  Jeg er enig med Stranger at det hadde vært mer interessant å se på hvordan samfunnet forholder seg til mengden med single, være seg skattesystemet, pølsepakninger eller annet. Men Puls er jo et helseprogram, og dermed …

  Men tilbake til tegneserien: Hvor ofte ser man hele program viet til hvorfor noen velger å bli i et halvbra forhold, hvor ufattelig ensomt det kan være i et forhold som ikke funker så bra, og ikke minst: hvor mange som oppsøker psykolog eller samlivsterapeuter fordi det knirker og er tøft etter 15 år. Jeg synes jeg ser introen: En stor del av den norske befolkning lider i stillhet … Not likely.

  [Reply]

  Reply
 5. Kaptein Graaskjegg

  October 21, 2008 14:04

  Da jeg så trailern til “Single-Puls” så tenkte jeg: “jaggu skarrem ikke komme med no bra (kan tolkes fritt) om singlelivet” Etter å ha sett programmet så tenkte jeg: “Javel, hva er nytt? Her var det ikkeno som kan hverken forklare eller forbedre hverdagen til single, men heller litt dårlig nytt om hvor vanskelig tilværelsen som single kan være….”

  For øvrig syns jeg Preben skulle barbert seg før han gitt på riksdekkende tv og prøvde å fremstå som smart…

  [Reply]

  Reply
 6. Frøken Makeløs

  October 21, 2008 15:09

  Minnea: Ah, er han single? Det forklarer jo en del.. :-)

  Frøken Detektiv: Haha, er det sant? Snakk om ubetalelig tilleggsopplysning til debatten :-D

  Alter Ego: Godt poeng – og jeg vet heller ikke. Kanskje det er litt som når folk søker jobb i redde-verden-bransjen (jeg sitter i tilsettingsrådet og har lest maaange søknader) og skal forklare motivasjonen sin for å søke.. Det er nesten umulig å unngå at det blir klamt og patetisk..

  My: Syns jeg også – har gledet meg til å bruke en illustrasjon fra angrylittlegirls.com lenge! Og Stranger har rett i at det ville vært interessant å se på hvordan samfunnet er innrettet ift single – men det kan nok hende at Puls ikke er riktig forum.

  Og ja; et sånt program burde absolutt lages. Hvorfor skubbes alle problemene over på oss single? Mye heller alene enn i et dårlig forhold, det har jeg alltid sagt :-)

  Kapteinen: Du er nok inne på kjernen av problemet her; programet tilførte absolutt ingenting nytt. Ingen nye tanker, ingen nye løsninger, ingen nye synspunkter på noe som helst. Gjeeeesp.

  (Og likevel blir jeg provosert. Hm, jeg får skylde på at jeg nysingle..)

  [Reply]

  Reply
 7. Tonita

  October 21, 2008 18:13

  Du er fin som alltid.
  – og jeg er tilbake som leser.

  Kjenner en kjempehyggelig singel-gutt midt i 30-årene, – tror han veldig gjerne vil ha kjæreste.

  Skal jeg starte byrå?

  [Reply]

  Reply
 8. Linda

  October 23, 2008 01:32

  Preben er et kapittel for seg selv – men han velger tydligvis bare partner basert på ytre faktorer?! Stakkars mann.

  Men – jeg reagerer også på den “mirakelløsningen” det blir sett på å ha en kjæreste. Og særlig i dette programmet der kjæreste virket som en løsning på alt som er kjipt her i livet. (Dele bekymringer, hverdagen, muntre deg opp, passe på at du ikke jobber for mye, dele husarbeid og regninger). Som om en ikke har disse bekymringene i et forhold, og ofte føles det enda verre hvis det ligger noen ved siden av deg i sengen – som du ikke kan dele dette med… Nei, hvis jeg skal ha en kjæreste er det for å ha noen å ha det moro med, drikke kakao og leke i løvet ;)

  Og hvorfor får folk hele tiden lov til å generalisere sin egen personlige opplevelser til ekspertråd?

  [Reply]

  Reply
 9. Frøken Makeløs

  October 25, 2008 15:01

  Linda: Åh, “drikke kakao og leke i løvet”.. Det er den fineste begrunnelsen for å ønske seg kjæreste jeg har hørt på lenge!

  Veldig enig i at det å få seg kjæreste ikke er noen mirakelløsning for noe som helst – har man det ikke bra uten kjæreste så får man det heller ikke bra med kjæreste. Og de utfordringene man har som single blir jo bare byttet ut med andre utfordringer når man får kjæreste – det er jo ikke sånn at straks man blir sammen med noen så blir livet helt problemfritt..

  Og det med å hente inn en person som har gjort seg noen erfaringer på et område og gjøre vedkommende til en eksepert er jo helt horribelt. Hvorfor får Pernille Dysthe lov til å forvalte sannheten om nettdating? Det er ganske sprøtt.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


2 + = three

CommentLuv badge