Skumle skulderputer

, , 9 Comments

Jeg ser med redsel at skulderputer er en av vårens varslede trender. Ikke egentlig fordi det plager meg at andre går med det, men fordi jeg frykter at jeg kommer til å begynne med det selv.

Da åttitallsmoten begynte å gjøre comeback for noen år siden, var det enkelt å avfeie det hele med at vi som allerede har overlevd åttitallet én gang, visste bedre enn å trampe uti den motemessige hengemyra en gang til. Men så kommer det snikende. Gulrotbukser (nå heter de riktignok chinos, men likevel), høye liv, pastellfarger og skinnskjørt. Høyt hår, plastsmykker, steinvaskete jeans og opprullete ermer. Hvis man bare blir eksponert for disse tingene i bybildet lenge nok, venner man seg til det og vips så tar man seg i å tenke at høyvannsbukser i grunnen er litt fresht. Jeg brukte sommeren i fjor til å skule på trendy folk med chinos og på sensommeren vandret jeg plutselig rundt i høyvannsbukser med gulrotfasong. Oh no!

Konklusjonen må være at jeg antagelig kan komme til å venne meg til skulderputer også. Men det vil jeg jo ikke. Så kjære dere; hvis vi alle sammen bare lar være å begynne med det så slipper vi hele greia. Hvem lager Facebookgruppa?

(Bildet er stjålet fra I’m not sure yet)

 

9 Responses

 1. Plomma

  March 9, 2009 21:09

  Jeg er ei dame med prinsipper om mye og mangt (bortsett fra når det gjelder sjokolade, min stoooore svakhet og last, hehe), blant annet har det utviklet seg til et prinsipp hos meg at jeg aldri skal begynne å drikke kaffe, og at jeg aldri skal melde meg inn på Facebook. Så noen Facebook-gruppe mot skulderputer kan jeg ikke lage. Men jeg kan godt ha som prinsipp at jeg aldri skal nærme meg etpar skulderputer. Akkurat som jeg har som prinsipp at jeg aldri, aldri skal iføre meg et par bukser med smale ben (er det det du mener med gulrotfasong?) og træ etpar lange støvletter på utsiden. Aldri.

  Sukk, jeg savner tiden da de fleste bukser hadde bootcutbein, og høye støvletter var noe man brukte til skjørt og kjole….

  [Reply]

  Reply
 2. tove

  March 10, 2009 10:19

  gulrotfasong? jeg avslører vel ikke mye når jeg sier at jeg over/opplevde åttitallets mange fasonger og muligheter motemessig. avklipte collegegensere anyone? sånn litt tilfeldig avslørende en solbrun (fra den farlige sola ute ikke den på boks eller fra lysrør) skulder.
  og skulderputer… det skal visstnok finnes et klassebilde fra 1.gym der jeg ikke har bare ett par ikke to men tre par skulderputer: under t-skjorta, under Ball-genseren og i tillegg under den slitte dressjakka med opprullede ermer. jeg er bredere sett forfra enn en trikk.
  men gulrotfasong på bukser… den var ny. det eneste jeg kan se for meg av bukser som ligner gulrot er haremsbukser. de med skrittet i knehøyde og med lyden “can’t touch this”. det blir vel i tilfelle en dobbeltgulrot.

  mottoet for vårens mote må bli: har du hatt åttitallshår og åttitallsklær en gang før for mer enn tyve år siden har du sonet ferdig straffen for motekriminalitet.

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  March 10, 2009 10:41

  Plomma: Prinsipper er bra. Jeg er riktignok uenig i både kaffe og FB-prinsippet ditt, men jeg liker folk med prinsipper. De er engasjerte og enkle å forholde seg til.

  Gulrotfasong er sånn som blir smalere nedover beinet, som en gulrot kan du si. Og bootcut er på vei tilbake denne v åren, så da kan du bare glede deg!

  Alter Ego: Ja og hurra for åttitallsbilder!

  Tove: Haha, de avklipte collegegenserne med en bar, solbrun skulder! Gjerne med Poco loco-logo på brystet :-)

  Tre par skulderputer oppå hverandre høres voldsomt ut, men hva trodde egentlig produsente at resultatet ville bli da, når alle klær ble laget med skulderputer?

  [Reply]

  Reply
 4. Alter Ego

  March 10, 2009 19:08

  Haremsbukser var 1980-tallets ord for det froekena kaller gulrotbukser og chinos. De maa kanskje ha et nytt navn hver gang de kommer ut? ;-)

  Mine 1980tallsbilder maa nok vente til… vel, de er i ei eske pakka godt ned et sted. Saa en gang naar jeg ser den eska. Jeg ser utrolig masse i butikkene i dag som er klaer jeg gikk i for 20 aar siden omtrent. Og tenker som Tove: “jeg har sonet min straff” og trenger ikke gjenta. Faktisk vil min betingede del vaere samfunnsstraff og jeg gjoer en samfunnsnyttig tjeneste gjennom aa nekte aa ifoere meg de habittene igjen. Simpelthen.

  Men bloggepostene med (gaar)dagens antrekk kan jo bli interessante fremover :-P

  [Reply]

  Reply
 5. Frøken Makeløs

  March 10, 2009 22:27

  Alter Ego: Ikke egentlig, for haremsbukser er også en sterk trend denne våren. VI får håpe at de ikke kommer i sånne psykedeliske farger og kombinert med collegegenser stappa oppi buksa med et tynt rosa skinnbelte til.

  Joda, vi har vel sonet vår straff. Problemet er at vi (ehm, hvertfall jeg) blir påvirket av det jeg ser folk går med rundt omkring. Gårsdagens outfit-postene kan bli interessante fremover ja, haha. Heldig for meg at jeg som regel bruker kjole, det minimerer risikoen for fashion disasters litt hvertfalll.

  StianK: Det er fordi du er for ung til å huske dem fra åttitallet. Tro meg, dette er ikke en mote man frivillig vil gå inn i to ganger. Jeg ser ikke bort fra at dine folk kan komme til å påvirke meg til å begynne å bruke det. Men jeg liker det ikke. Usj.

  [Reply]

  Reply
 6. fru storlien

  March 11, 2009 08:57

  Hei Frøken makeløs! Sydamen melder seg på i diskusjonen. Chinos er smalere i lårene enn åttitallets gulrotbukser, og setter større krav til trente lår. På åttitallet var det også mer vanlig med legg i livet på buksene, noe som ga en viss ehh, fylde rundt mage og hofter. Nå sitter alt som spytta på. Haremsbuksene er vide overalt, og ikke skjønner jeg hvordan noen ville finne på å ta på seg dette igjen.

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  March 12, 2009 09:01

  Velkommen inn i diskusjonen, fru Storlien! Er virkelig chinos smale i lårene? Ikke de jeg har hvertfall, men det kan jo hende det har vært en utvannet av begrepet så klart. Legg i livet er en særdeles uflatterende mote så den håper jeg hvertfall at ikke kommer tilbake, men det kan faktisk hende at jeg kommer til å vandre rundt i haremsbukser i sommer. Ser ikke bort fra det hvertfall – dog ikke i psykedelisk mønster og neonfarger…

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ 4 = six

CommentLuv badge