Snart klar for næringslivet

, , 19 Comments

Helten og jeg har begynt å trene. To ganger i uka er vi ute og løper intervaller i en park i nærheten av der vi bor, og sånn har vi holdt på i snart to måneder. Jeg er stort sett den som tar initiativ og drar oss ut, han er den som løper foran med stoppeklokke og lange bein – tar tiden og legger opp løypa. Det vil si at når jeg vel har fått oss ut av huset så trenger jeg ikke tenke et sekund mer, men bare henge meg på ryggen foran. Løpe når han sier løp og ta pause når han sier stopp. Det funker som bare det.

Men intervalltrening er jo så fælt sier du. Og det er jo sant at det er få ting som kan få deg til å tenke på noe annet; ingen ball, ingen musikk, ingen konkurrenter bortsett fra deg selv. Men det geniale er at det tar så utrolig kort tid. Både fordi intervalltrening er seriøst effektiv trening og fordi vi trener rett i nærheten av hjemme og dermed varmer opp på vei til parken og trapper ned på vei hjem. Det vil si at fra vi går ut døra og til vi er hjemme igjen, ferdigtrente og klare til å hoppe i dusjen, går det bare en drøy halvtime. En drøy halvtime to ganger i uka, det klarer man både å ta seg tid til og å motivere seg for.

En annen ting er at siden det er så utrolig effektivt, så har vi blitt i latterlig mye bedre form på bare disse ukene. Nå skal det sies at vi hadde et temmelig begredelig utgangspunkt, men likevel. Jeg har bedre løpekondis nå enn jeg har hatt på mange år. Dessuten er det stas å trene sammen med kjæresten, det er fleksibelt og ikke avhengig av noe annet enn at vi har tid og at det helst ikke plaskregner. Kan vi ikke løpe en søndag, så forsyver vi det bare en dag. Og så er det gratis!

I det hele tatt. Fortsetter det på denne måten, så er jeg vel snart klar for en jobb i næringslivet tenker jeg. Men innen den tid så må jeg nok gjøre noe med treningsgarderoben min. Jeg kjenner at jeg er særdeles skeptisk til sånne løpebukser og kan ikke fatte at det ikke finnes noen mellomting mellom dem og mine gamle joggebukser fra Bik Bok. På den ene siden vil jeg jo gjerne se litt kul ut når jeg trener og på den andre siden.. vel, så vil jeg jo gjerne se litt kul ut når jeg trener.

Hva slags treningsklær bruker du?

Illustrasjon: Julÿ

 

19 Responses

 1. Bergljot

  June 15, 2010 09:18

  Nå imponerer du stort! Og så ser jeg at det er smartere å blogge om treningen sin etter to måneder, og ikke etter to løpeturer (Bergljot-varianten).

  Har få tips om treningsantrekk. I min alder er vi mest opptatt av støtdempingen i sko og bysteholder.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  …og nå som jeg har fortalt om hvor flink jeg er, så kan jeg i grunnen slutte når som helst. Så lenge jeg ikke sier noe så kommer dere til å anta at jeg fremdeles holder på. Hihi!

  [Reply]

  Reply
 2. Heidi

  June 15, 2010 10:11

  Og så er det helt gratis… eh..nope!
  Du understreker poenget mitt i ditt innlegg også..
  For å løpe trenger man både egnede treningsklær, treningsbh & løpesko + stæsj og nyttig tilbehør som drikkeflaske & pulsklokke.
  For som alle vet, ting ER er mye morsommere når man har utstyret i orden. (Jamfør det å gå på ski med gode skisko, riktige staver – og ski som ikke klabber!)
  Man merker fort at det ikke er så digg å løpe rundt i joggebuksa fra nittenhundretallet og “joggesko” uten demping og støtte.. Og så baller det ofte på seg…. for det er jo så mye fiiiiiiiint! Og praktisk, og pustende, og som forbedrer yteevnen…. und so weiter..

  My point: løping gjør deg utvilsomt sprekere MEN det koster penger ;)

  Lykke til videre – dere er knallflinke.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Foreløpig har jeg hatt null utgifter, har ikke pulsklokke og løper med klær og sko jeg hadde fra før. Prøver å la være å havne på utstyrskjøret og tror i grunnen ikke at jeg er så veldig disponert for det i utgangspunktet, men man vet jo aldri..

  [Reply]

  Reply
 3. Emmeline

  June 15, 2010 10:15

  Spinkelbeinsbukse??? Never ever altså…. Da løper jeg heller i bunad. Er enig i at bystikk er det viktigste plagget. For min del betyr det en gigantisk tvangstrøye!!!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Bystikk?? Er det bergensslang for BH, sånn som undikk er for underbukser? :-D

  [Reply]

  Reply
 4. Anna

  June 15, 2010 11:31

  Jeg bruker joggesko som sprengte studentbudsjettet (men godt skotøy er det aller viktigste), en ikke-fancy, billig trenings-BH, og en billig løptetights. Dette supplerer jeg med en valgfri, greit t-skjorte, genser eller en hettegenser/jakke alt etter værforholdene. Så jeg må si jeg har kommet nokså billig ut av det, til tross for at skoene var dyre (men når man løper mye asfalt er vel alternativet kneskade, 2000 kroner er vel en liten pris for god helse).

  Jeg bruker ikke noen dyre dingser, folk forteller meg at jeg burde ha pulsklokke, nike+-brikke i skoa og mer til, men dette er ting som jeg ikke bryr meg noe særlig om. Jeg tegner opp løperute på internett, på iform.nu, og de regner ut (sikkert ganske unøyaktige) tall for lengde på ruten min, kilometer per time og kaloriforbrenning. Akkurat passe underholdende, og passe billig (gratis) til at jeg har glede uten dårlig samvittighet.

  [Reply]

  Reply
 5. Underveis

  June 15, 2010 11:51

  Hei. Heia gamle treningsbukser og t-skjorter! Nei til utstyrshysteri! Ja til lavterskel-trening også for oss uten masse penger (eller uten lyst til å betale masse for å bare løpe en tur)!
  Her er det gamle – men ordentlige – og ikke utslitte joggesko, som kostet nok den gangen. Gammel joggebukse eller faktisk ikke så verst turkis shorts. Og en eller annen t-skjorte. OG ny bh som holder det som skal holdes fast.
  Og så blir jeg jo svett og fin – så så mye lekrere hadde jeg vel ikke vært med dyrt utstyr heller. Livet er mer enn penger og ustyr, heldigvis…..

  [Reply]

  Reply
 6. Maja Piraja

  June 15, 2010 11:58

  Jeg kjøpte min første løpetights her om dagen, etter å ha vært skeptiker i mange mange år. Jeg er helkonvertert. De er så behagelige! Og fine! Og veldig lette, ikke minst. Sånt joggebuksestoff er jo veldig varmt og tungt i lengden, synes jeg. Men akkurat buksa er jo HELT smak og behag. Gode sko og skikkelig BH er jo viktigst i lengden :)

  [Reply]

  Reply
 7. girlofnorway

  June 15, 2010 12:41

  Jeg likte ikke løpetights før jeg fikk prøve en på. Ville ikke ha fordi jeg følte at rompa ble så blottlagt, men det løste jeg med en deilig, litt lang singlet som kamuflerer litt histen og pisten :)

  God trening! :)
  (det viktigste er jo at man kommer seg ut og løper)

  [Reply]

  Reply
 8. Juristen

  June 15, 2010 12:51

  Jeg løper helst to mil pr. dag og jobber i næringslivet.. Løpetights og annet pryl er derfor selvsagt;-) Ett tips er å kjøpe sportstøy (f.eks. Craft og pulsklokke) på Coop Obs eller lignende; da sparer du ca. 1000 kr. på klokken og ca. 200 på tightsen. Hvis veldig tighte klær er klaustrofobisk, kan Swix anbefales. Det er dessuten tillatt å kjøpe klærne i en større størrelse, siden pusteegenskapene fortsatt er de samme:-)

  Waddle on, girl!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  To mil om dagen?! Oi, da har jeg visst et stykke igjen før en plass i næringslivet er sikra.. :-)

  [Reply]

  Reply
 9. Carina

  June 15, 2010 14:23

  Jeg kjøpte min første løpebukse nylig. Til et par hundre var det vel, på hm. Synes den er helt topp! Ser mye bedre trent ut i den enn noe annet, så den buksa er en av mine hovedmotivatorer i mitt nye “Sognsvann-rundt-et-par-ganger-i-uka”-prosjekt. Den er litt høy i livet, noe som gir en mye bedre effekt enn f.eks pinetrange jeans med lavt liv (= cupcake).

  Anbefaler å prøve en sånn billigvariant, den holder tilogmed fasongen i vask, verdt hver krone!

  [Reply]

  Reply
 10. Frk Frydefull

  June 16, 2010 21:51

  Så flinke dere er! Jeg mener at gode sko er det eneste viktige . . . Løpetights er kjekt og min har sånn iPod-lomme bak *liker det*

  [Reply]

  Reply
 11. aberlour

  June 19, 2010 06:55

  Nå har ikke jeg løpt en eneste effektiv meter siden jeg ble preggers for ca 40 uker siden, men så snart denne ungen er ute og beina er koblet til hoftene osv igjen, så er det tilbake på veien.

  Det er såklart et poeng i å ikke bli utstyrsfrik og få birken-syken, men det er unektelig mye trivsel i godt treningstøy som jobber med deg og ikke i mot, f.eks med tanke på transportering av svette på varme sommerdager, isolasjon på vinteren, eller vindtett om høsten. Før man investerer i pulsklokke er det nok for jenter viktigere å investere i en skikkelig løpe-bh (det får du til 400kr på Løplabbet og er en essensiell investering for puppestellet, selv bruker jeg dobbelt sett for å virkelig holde opplegget på plass så det ikke er i nærheten av å utsettes for tyngdekraften 120x per minutt).

  Dernest hadde jeg investert i skikkelige løpesko, gå f.eks på Løplabbet igjen, test ut hvilken sko som passer ditt løpesteg, og dra hjem til internetten og finn ut hvor du kan få kjøpt dem billigst.

  Deretter kan du hvis du får dilla og vil teste forskjellen kjøpe en knekort/capri løpebukse og t-skjorte og en pustende og vindtett løpejakke etterhvert som du merker at løping er noe du vil fortsette med utover 3 måneders-kneika. De løpetights’ene er kanskje en terskel å komme seg inn i, men de funker som pokker :-) Jeg velger Gore om jeg har ekstra penger på konto, men du kommer like mange meter avgårde med Nike Run eller Adidas.

  Pris og kvalitet henger sammen, men man kan fint løpe Sognsvann rundt på 15 blank uten å bruke 3000kr i tøy også.

  [Reply]

  Reply
 12. Irene

  June 22, 2010 04:44

  Saa flink du er, kjempebra! Intervaller er fryktelig slitsomt synes jeg…

  Helt enig med alle de som sier at det viktigste er joggesko, og saa en grei BH. Jeg har kjopt noen billige lopetights de siste aarene og synes det er veldig praktisk. Jeg synes utstyrsgreia kan ta litt av i Norge, saa lop i akkurat det du vil!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


six − = 4

CommentLuv badge