Som en promp i et badekar

, , 6 Comments

Magen min vokser for tiden. Egentlig syns jeg den minner mistenkelig om sånn den ser ut etter at jeg har fått i meg litt for mye laktose, men tre ultralyder har overbevist meg om at det faktisk er en sprell levende og helt ekte bebbis der inne. De siste ukene har jeg merket stadig mer hvordan han driver og turner og holder på, og jeg må si at det er mer enn litt magisk å faktisk kjenne at det er noen der inne. Det ene øyeblikket sitter man i jobbmøte og deltar fokusert og forhåpentligvis intelligent i den pågående diskusjonen og i det neste øyeblikket gliser man fårete og 120 prosent opptatt av hva som foregår inne i en selv. Jeg kan bare forestille meg hvor smart jeg blir når ammetåka slår inn over meg.

Helten har også fått kjenne de ørsmå sparkene fra sin bittelille sønn in spe, men foreløpig ikke så mange ganger ettersom det kan være vanskelig å time hånd på magen med de kraftigste babysparkene. Dessuten kjennes det jo annerledes inni magen min enn utenpå, så det nye pappa-emnet ville gjerne at jeg skulle forklare hvordan det føltes.

Frøkna: Folk snakker jo om fiskehaler som slår og sommerfuglvinger og sånn, men jeg syns egentlig det kjennes mest som luftbobler i vann.
Helten: Hvordan da?
Frøkna: Jo, hvis du for eksempel har et glass vann med sugerør i, og så blåser du luft gjennom sugerøret og ned i vannet. Sånn føles det.
Helten: Aha, omtrent som en promp i et badekar altså.

Vi er ikke så poetiske hjemme hos oss, ikke til hverdags hvertfall. Så vår lille gutt beveger seg foreløpig som en promp i et badekar.

Illustrasjon: Behance Network

 

6 Responses

 1. Hanne

  October 6, 2010 16:18

  Da jeg leste tittelen på innlegget ditt, skjønte jeg straks hva det handlet om. Så det bekrefter vel at beskrivelsen er svært så presis og talende. :)

  [Reply]

  Reply
 2. Trulte

  October 7, 2010 17:37

  Det er moro å være like “mye” gravid som deg, dvs like langt på vei, for da er det så lett å kjenne seg igjen i beskrivelsene.. Jeg kunne ikke skrevet dette bedre selv! :)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


2 + = eleven

CommentLuv badge