Stikkord: Lave ambisjoner

, , 18 Comments

Pregnant_Tinkerbell_by_Daidekapai

Forrige gang jeg var gravid, var jeg så veldig flink. Jeg løp intervalltrening til jeg var fem måneder på vei, drakk bare koffeinfri kaffe, var superiherdig på jobb, fiksa utrettelig på ting i leiligheten og prøvde å opprettholde et sosialt liv. Fire måneder før termin var mye av energien allerede brukt opp og jeg var mye sykemeldt den siste tiden.

Denne gangen har jeg bestemt meg for å ikke være så flink. Mottoet for denne graviditeten er rett og slett: Lave ambisjoner.

Derfor har jeg ikke engang vurdert å trene. Jeg drikker koffeinkaffe hver dag og spiser sjokolade når jeg har lyst. Jeg har kjøpt elbil for å gjøre reiseveien til jobb enklere for meg selv, i kjelleren står et lass flytteesker fra i sommer og vi har fortsatt ingen bilder på veggene i huset vårt.

Jeg leser interiørblader og prøver å tenke “så fint de har det der” og la det bli med det. Jeg har for lengst innsett at langvarige shoppingturer ikke lengre gir meg noen glede (bare hodepine) og når Helten og jeg er slitne kjøper vi take-away uten et fnugg av dårlig samvittighet.

Ikke minst har jeg funnet ut hvor smart det er å faktisk kjenne etter hva kroppen vil. Når den vil sove, så får den det. Derfor er jeg ofte i seng rett etter klokka 22 på hverdagene – noen ganger enda tidligere. Dessuten hjelper det å ha en kjæreste som skjønner at jeg må gråte litt når han er syk – fordi jeg trenger så veldig at vi er to voksne i hverdagen.

Da Frøken Fräken (som også er gravid, hurra!) klaget over manglende energi og tiltakslyst til kjæresten sin, svarte han ganske enkelt: Men kan du ikke bare slappe av litt i disse få månedene, da?

Og det syns jeg man skal. Slappe av litt. Ikke være så flink. Prioritere og velge bort, sove masse og spise nok. Det kommer rikelig med anledninger til å være veldig flink senere.

Illustrasjon: Daidekapai

 

18 Responses

 1. underveis

  October 3, 2013 19:07

  Høres bra ut. Det er ikke lett for flinke jenter å bremse opp. Jeg tror at det å bli gravid hjalp meg til å ta dette ansvaret for meg selv og for livet (og dermed også barnet)- altså tilpasse farta etter forholdene. Før kjørte jeg på til jeg knakk.
  underveiss siste bloggpost: høstferie her i skogkantenMy Profile

  [Reply]

  TreTette Reply:

  Hvorfor er det så ofte sånn at du setter så fint ord på tankene mine…? :)
  TreTettes siste bloggpost: Nydelige NordlandMy Profile

  [Reply]

  Reply
 2. ToPlussTre

  October 3, 2013 21:04

  Det høres ut som et rimelig ambisjonsnivå:-) Jeg var som deg første gangen; helt til bekkenløsning slo meg ut på slutten. Da skjønte jeg at det kanskje hadde vært lurt å roe ned LITT på bakkeintervallene i starten…

  Andre gangen var jeg gravid med tvillinger og lyttet til kroppens signaler fra dag 1. Det var liksom litt lettere å bremse når jeg visste at jeg måtte av hensyn til barna, men også fordi jeg hadde erfart fra første gang hvor kort periode det egentlig er snakk om. Jeg gjorde øvelser for å holde bekkenet i sjakk, ellers prøvde jeg å la alle “burde” ligge og gjøre akkurat det jeg følte for. Tror det var sånn jeg kom meg frem til termin med gutta.

  Lykke til med dine kommende måneder! :-)
  ToPlussTres siste bloggpost: Hva er din hverdagsmiddag-vinner?My Profile

  [Reply]

  Reply
 3. Lammelåret

  October 3, 2013 21:49

  Det kan være ganske kvalmende å være flink hele tiden, men jeg forstår så inderlig vel behovet for å “gjøre noe”, for innhold i dagene. Å “bare være” kan være slitsomt nok, det.

  Håper du finner din ro, og klarer godta at behov er behov!

  Når kommer den lille?
  Lammelårets siste bloggpost: Prøvehelvete!My Profile

  [Reply]

  Reply
 4. Ane

  October 4, 2013 08:56

  Takk! Jeg er gravid for første gang og har igjen et par måneder til termin, og begynner endelig å innse at det er lov å ta det rolig akkurat nå. Alle påminnelser hjelper!

  [Reply]

  Reply
 5. Bøllemamma

  October 6, 2013 00:32

  Jeg er også gravid for andre gang, og nå har jeg bare 10 uker igjen til popping. Jeg har gjort det diamentralt motsatte av deg på mange måter. Sist hadde jeg luksusen av at jeg kunne legge meg ned og slappe av, og det gjorde at jeg stivna i hoftene. Og jeg spiste ganske mye snop og drakk brus og la på meg flust med kilo. Så den her gangen har jeg holdt meg i bevegelse, hoftene er i gang, jeg har lagt på meg akkurat passe og jeg har det generelt mye bedre enn sist (gudskjelov). Men det jeg har gjort likt deg, er å høre på kroppen min (som bønnfalt meg om å bevege meg), og jeg prioriterer heller meg sjøl enn for eksempel jobb. Trur det er superviktig!

  [Reply]

  Reply
 6. Ellens Oase

  October 20, 2013 13:44

  Ja, med to barn er det helt vanlig for meg å legge mer i åttetida sånn iallefall en dag i uka vinterstid. Kroppen må hvile. Og de interiørbladene sparer jeg mye penger og energi på å ikke kjøpe. Ting må gå i ens eget tempo. Med barn må mat, søvn og kos prioriteres.

  Og jeg skal si at jeg synes så inmari mye er gøy at jeg har hatt vanskelig for å bare være mamma med babyene mine. Men skulle det hent meg en gang til så skulle jeg si til meg selv: ”

  Sett deg nå ned og amm (hvordan bøyer man det verbet?) mens du ser på god morgen norge. Det går greit for noen måneder, du blir ikke vissen i hodet av det. Drit i hva du tror at de intellektuelle feministene ville tenke om de så deg akkurat nå.

  Tillykke med gravititeten Frøken Makeløs!!!!
  Ellens Oases siste bloggpost: fokuspunkt og feng shuiMy Profile

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


7 − five =

CommentLuv badge