Svar på spørsmål – alt det andre

, , 10 Comments

Kjerstin: Hvilken utdannelse har du og hvordan endte du opp i redde-verden-bransjen?
Jeg har en bachelor fra universitetet i Bergen og Uppsala, med hovedvekt på samfunnsgeografi og litt sosialantropologi. Har siden tenårene hatt et ønske om å jobbe med noe meningsfyllt og for seks år siden søkte jeg på – og fikk – jobb som sekretær i redde-verden-bransjen. Takket være fabelaktige kolleger og stadig nye utfordringer er jeg fremdeles i samme organisasjon og i sommer sikret jeg meg drømmejobben!

Irene: Hvordan ble du så interessert i Kongo? Har du vært i Latin-Amerika?
Det startet med en tilfeldighet og fordi Kongo er et utrolig interessant land så har det ballet litt på seg. Jeg har skrevet litt om akkurat dette tidligere på bloggen også. Har ikke vært i Latin-Amerika, men det frister!

AM: Da går mitt spørsmål til Helten: Hva tenkte du da du så Frøken Makeløs for første gang?
At det var noe helt spesielt med henne, at jeg absolutt ikke kunne la henne slippe unna. (Du kan lese historien om da vi møttes her)

Amélie78: Er du blid som en sol om morgenen eller er du av den morragretne typen?
Tror i grunnen jeg er ganske blid om morgenen jeg, sånn stort sett. Heh, det hadde ingen trodd for ti år siden..

Litteraturjenta: Tror du at bloggen din i større grad vil gå tilbake til sitt gamle jeg når mammatåken letner?
Hm, hva man regner som bloggens gamle jeg tror jeg kommer an på når man begynte å lese. Den eneste røde tråden her er visst meg og sånn sett er det naturlig at bloggen endrer seg etterhvert som jeg gjør det. Tidligere har jeg for eksempel blogget mye om singletilværelsen, men det har jeg jo ingen planer om å begynne med igjen. Når det er sagt så blir vel både dere og jeg gale hvis ikke horisontene mine blir litt videre etterhvert. Så hold ut, hold ut!

Figenpigen: Synes du noengang det er bittelitt pinlig å fortelle folk du ikke kjenner så godt at du har en blogg?
Nei, men det er vel fordi jeg sjelden forteller det. I den grad folk jeg kjenner får vite at jeg har en blogg så er det enten fordi noen andre forteller dem det eller fordi det på en eller annen måte kommer opp i en samtale. Men sånn ellers syns jeg da ikke blogging er noe å skamme seg over, det er jo så mange som er flinke!

K: Hvilke av gamle-bloggerne savner du mest som ikke skriver lenger? Og hvorfor?
Ah, koselig spørsmål. Da jeg begynte å blogge ble jeg kjent med en gjeng fine folk som dessverre har forlatt Bloggerbyen alle sammen (så vidt jeg vet hvertfall?). Zava Palmer, Egoisten, Gretten, Alter Ego, Ørn.. Good times.

K: Hvor er du fra i landet, og har du slekt på Vestlandet?
Er fra Oslos Suburbia og ja, har masse slekt på vestlandet.

K: Kommer du til å bli boende i Oslo for evig og alltid? Hva er evt så fascinerende med Oslo?
Har ikke planlagt så veldig langt men trives veldig godt her nå hvertfall. Hva kan jeg si, jeg liker det urbane livet, byen rett utenfor vinduet mitt, nærhet til venner og tjue minutter spasertur til jobb.

K: Hvilke tanker hadde du om framtiden for 3 år siden, altså før du traff Helten? Hvordan ser livet ditt ut om fem-ti år fra nå?
Før jeg møtte Helten så drømte jeg om å møte en som han, sånn bortsett fra at det viste seg å bli enda bedre i virkeligheten enn jeg håpet på. Om fem-ti år så bor jeg nok i et hyggelig hus et sted med Helten og lille Bolla. Om det kommer noen søsken er det foreløpig ingen som vet. Og så jobber jeg sikkert med noe interessant og meningsfyllt, kanskje fremdeles med web – kanskje med noe annet?

Og forøvrig:
Fru Vims: Hehe, det er vel sånn det er. Når man har gnagsår på tærne så har man jo ingen andre sorger i hele verden enn akkurat det.

MajaPiraja: Jeg lover, kors på halsen, å ikke bli en sånn en som plutselig bare er opptatt av babyfotografering og shabby chic-innredning og vintage bilderammer. Da kan du komme og slå meg litt.

Cathrine: Yay for barselbesøk i joggebuksa! (Men prøv å si det til Homovennen, han er så streng..)

Illustrasjon: Andrea Sardo

 

10 Responses

 1. ex-Alter Ego

  February 12, 2011 20:30

  Awwww…. Jeg leser fortsatt deg, i det minste, selv om jeg sikkert blir flittigere etter at babytåka letter litt ;-) Jeg savner major Graaskjegg!!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hva – babytåke? Grattis, så utrolig stas nå ble jeg glad! Hvem er den heldige utvalgte? Arg, hvorfor har du ikke blogg lengre så man kan følge med på hva som skjer?

  Og ja, herregud. Majoren! Kom tilbake med dere, alle sammen!

  [Reply]

  Reply
 2. Irene

  February 14, 2011 22:38

  Moro, takk for svar! Jeg hadde helt glemt det “Hvorfor Kongo?”-innlegget, selv om jeg har lest det tidligere.

  Jeg har inntrykk av at norske redde-verden-organisasjoner jobber mest i Afrika og Asia men jeg vil anbefale Latin-Amerika! (Den delen av verda jeg jobber med, altsaa.) Jeg har aldri vaert i Afrika og vil gjerne dra dit, av mange grunner selvfolgelig, men litt for aa se forskjeller og likheter med utviklingen i Latin-Amerika. Drommer om Mozambique, Namibia og Botswana…

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Mulig du har rett i det. Men arbeidsgiveren min har prosjekter i Latin-Amerika også, så det er nok mer uflaks som gjør at jeg ikke har kommet meg dit ennå.

  Ah ja. Og Tanzania, Rwanda og Sør-Afrika. Og så Kongo da! :-)

  [Reply]

  Reply
 3. ex-Alter Ego

  February 15, 2011 00:55

  DIN babytåke, darling, hvilket herved anses demonstrert ;-) Jeg er ikke helt i babylandet, verken eget eller andre sitt. Enda, i alle fall. Men nytt land, ny jobb, ny hverdag siden sist. Veldig happy :-D

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Aaaarg! You got me.. Men bra at du er happy hvertfall. Og grattis med ny jobb! :-)

  [Reply]

  Reply
 4. Cathrine

  February 15, 2011 21:20

  Det får Homovennen tåle, det var joggis jeg åpnet døra i… Det fine med barselbesøk er at ingen legger merke til annet enn knøttet (vel helt til den nybakte moren må amme, det er alltid litt merkelig første gang)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Han overlever nok, men mannen kan kunsten å rynke høylydt på nesa. Jaja, man lærer seg jo å ignorere det etter noen år..

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


six − = 0

CommentLuv badge