Svar på spørsmål – baby og gravidegreier

, , 2 Comments

Yay, dere spurte om ting! Det var stas. Jeg deler svarene i to og tar baby-og-gravide-svarene i dag og resten litt seinere i uka (får se hvor kjapp jeg er, men tiden med daglige oppdateringer på denne bloggen er nok forbi er jeg redd).

Ine: Hva var det første du tenkte da du fant ut at du var gravid? Og hva sa Helten da du fortalte ham det?
Jeg tenkte antagelig noe i retning av “Hurra!” Og så: “Håper det går bra denne gangen..” Hva Helten sa husker jeg ikke, men vi var begge glade og litt avventende.

Amélie78: Hva slags vogn har du kjøpt? Og har du handlet mye babytøy enda?
Vi har arvet veldig mye babyutstyr fra min makeløse søster, deriblant vogn. Det er en brun duovogn fra Teutonia, som de kjøpte da Makeløs Mini kom til verden. Veldig kjekt, så slapp vi å sette oss inn i barnevognjungelen der ute. Jeg har handlet litt babytøy men ikke veldig mye, siden vi altså har arvet en del.

Bergmynte: Hvordan skal du og Helten fordele permisjonen? Hva mener du om obligatorisk fedrekvote? Har du andre tanker om likestilling og feminisme nå enn du hadde for ti år siden?
Jeg skal ha permisjon i åtte måneder (pluss en måned ferie, så jeg blir borte fra jobb i ni måneder) og så skal Helten ha fem måneder. Når det gjelder likestilling og feminisme så tror jeg at jeg har relativt like idealer nå som for ti år siden men nå har jeg nok større forståelse for at andre mennesker kan ha gode grunner til å gjøre andre valg enn meg. I tillegg var jeg nok mer naiv som 25-åring – det er lettere å se skjevhetene etter noen år i arbeidslivet enn det var da jeg studerte. Og om fedrekvoter mener jeg så mye at det må visst bli en egen bloggpost..

Lene: Hva er den største forandringene du (eller Helten) ser ved deg selv etter at du ble gravid?
Helten mener jeg har blitt litt roligere og det kan nok stemme, hvertfall etter at jeg klarte å gi litt slipp på tanken på alt jeg ville, men ikke orket, å utrette på jobb. Ellers tenker jeg vel at de største forandringene kommer etter at barnet har kommet?

Eliette: Snakker du mye med Makeløs Niese og Nevø om babyen?
Litt, men ikke kjempemye. Jeg tenker at det er de som skal være i fokus når jeg er sammen med dem, ikke en ufødt liten fetter. Hadde imidlertid en fin liten prat med dem i jula, da Niesen forsøkte å invitere seg selv hjem til oss. Det passet ikke så bra og jeg forsøkte å forklare at det nok kunne drøye litt til neste gang de kunne komme på overnattingsbesøk også, nå som babyen kommer snart. Det er Nevøen sin tur til å overnatte neste gang, “men du syns kanskje ikke det blir like morsomt å overnatte når det er en liten baby der?” sa jeg. Joda, det trodde han nok at han syntes – for “det kan jo hende babyen er søt”. Fnis.

Figenpigen: Snakker du med babyen?
Det hender, men ikke sånn på daglig basis. Føler meg liksom litt dum når jeg snakker med min egen mage. Forøvrig har Helten begynt å snakke litt til babyen de siste ukene, men hva de prater om aner jeg ikke. Det er visst veldig hemmelige greier.

Mariann: Hva tenker du om fødselen? Redd? Nervøs? Glede seg?
Jeg er spent, men ikke redd. Lurer på hvor vondt det kommer til å være, om alt går som det skal, hvor lang tid det kommer til å ta, om jeg klarer å jobbe med kroppen og ikke mot og om jeg får like god bruk for mange års yogapraksis som jeg tror jeg får. Og så gleder jeg meg veldig til å møte verdens fineste lille gutt!

Snåta: Hva vil du si til sønnen din når han kommer hjem og sier “dumming”?
Hm, det er så lenge til så det har jeg ikke tenkt på gitt. Den tid, den sorg..

Illustrasjon: Erika Hastings

 

2 Responses

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


3 × = six

CommentLuv badge