Svar på spørsmålene, del 2

, , 9 Comments

♥ Carina lurer på:
Den doble betydningen i navnet Frøken Makeløs er jo nå en saga blott. Har du vurdert å bytte navn? Dette burde jeg sikkert ikke si, men for å være ærlig så var ikke den doble betydning tilsiktet fra begynnelsen av. Mener å huske at det var Esquil som først påpekte hvor passende navnet mitt faktisk var. Jeg har ikke vurdert å bytte selv om jeg kanskje burde, navnet kjennes så innarbeidet nå.

RosaVerden lurer på:
Hvis du måtte velge bare en, hvilken blogg er da din favorittblogg? Åh, så vanskelig! Det beste med bloggeverden er jo mangfoldet. Men hvis jeg skal ta utgangspunkt i min egen rss-leser så er Emmeline foreløpig den eneste bloggen som ligger i Favorittfolderen. Hun oppdaterer ofte, har mange bilder, er passe personlig og har et genialt skråblikk på hverdagslivet som alltid får meg til å smile.

Løvinnen lurer på:
Blogger du på pc eller mac? På pc.
Hva er din yndlingscafe i hovedstaden? Det er mange fine, jeg liker både Bare Jazz, Bugges Eft., Colletts kafe og La Sosta.
Er du opptatt av økologisk? Ehm, nei.
Hva er din yndlingste? Er ikke så avansert i te-veien, og sverger til praktiske teposer. Helst Rooibush-te fra Yogi, nype-te fra Confecta eller en av fruktteene fra London Fruit and Herb. Kaffe drikker jeg også hver dag, aller helst med litt usøtet soyamelk i.

Frøken Hamilton lurer på:
Hva er yndlingsfilmene dine? Jeg liker filmer som gjør meg glad, derfor er jeg en sucker for romantiske komedier og musicaler. Eksempler på fine frøkenfilmer er Once, Charlie og sjokoladefabrikken (den gamle fra 1971), Across the universe, Mannen som elsket Yngve, Roman Holiday, Sound of music og High Society. Og hver jul må jeg se Mongoland. Jeg kan virkelig ikke forstå hvorfor noen syns det er underholdende å se vold og krig og ondskap på film. Det er et stort mysterium.

♥ Nanne lurer på:
Etter å ha fulgt bloggen din lenge og vel gikk det plutselig en dag opp et lys for meg: Jeg tror jammen jeg kjenner søsteren din fra studietiden! Siden det er en stund siden forrige “stolt tante-post” lurer jeg aller mest på følgende: Hvordan går det med søster, svoger og de makeløse små? Neimen så hyggelig (og hvordan i all verden har du klart å skjønne det ut fra bloggen?)! Søster og svoger har det riktig fint, Makeløs Niese fyllte nettopp sju år og vokser seg penere for hver dag (hilsen helt objektiv tante..), den lille rampen Makeløs Nevø minner stadig mer om Emil i Lønneberget og Makeløs Mininevø har lært noe nytt hver gang jeg ser han. Nydelige er de alle sammen!

Snåta lurer på:
Har du lyst på barn? Ja.

Emmeline lurer på:
Hvilken stil vil du definere som den Makeløse interiørstilen? Mye lyst og hvitt, lite dilldall og pynt og fjas. Rene linjer, system og orden, få tekstiler. Jeg får angst av overmøblerte Ikea-hjem, prøver å blande moderne interiør med loppisfunn og elsker konseptet ”alt kan males”.
Hvilket forhold har du til kopper? Oi, det var et skikkelig Emmeline-spørsmål. Jeg er nok ikke like lidenskapelig som deg tror jeg, men kaffen smaker definitivt mye bedre fra en fin kopp!
Er det noe spesielt du trenger til huset ditt? Ja, nå er vi på leting etter lenestoler blant annet. Blir spennende å se om vi finner noe vi begge liker; Helten mener komfort teller 95 prosent og estetikk bare fem prosent, jeg er mer på fifty/fifty. Dessuten trenger vi sofabord, gardiner, kjøkkenstoler, bokhyller.. Bra at loppesesongen ikke er helt over ennå!
Hvor mange klesskap har du fått bare til deg selv i nytt hus? Vi har fem på deling, så da syns jeg det er helt naturlig at jeg får tre og Helten to? Men det blir uansett utfordrende, i den forrige leiligheten min hadde jeg fire klesskap pluss et innebygd skap i gangen og to boder helt for meg selv..
Er du for eller mot barkrakker i eget hus? Veldig imot!

♥ Frøken Drageånde vil gjerne ha Oslo-tips:
Hvilke butikker kan man gjøre kjolekupp på? Prøv Boa i Thorvald Meyers gate når de har salg. Og Grim Apartments i Storgata, de har salg nå og har mange fine kjoler!
Koselige kaffe- og vinplasser? For kaffeplasser, se svaret til Løvinnnen lengre opp. Når jeg skal drikke vin ute liker jeg Oslo Mek, Mogador (på hjørnet av Sofienbergparken) og Mono.
Hvor skal man dra ut for å danse? Internasjonalen og Soria Moria kanskje?
En gysla god frisør som kan både klippe og farge? Komsa i Akersgata!
Snill tannlege som ikke tar alle nålene dine i veggen til betaling? Jeg går til tannlegene Rossow på Sagene, dit har familien min gått i tre generasjoner. De er flinke og hyggelig og så tror jeg de er sånn midt på treet prismessig.
Også hadde det vært morsomt med forslag til hyggelige kjærestekvelder. Siden jeg plutselig har fått meg en slik en etter flere års soloflyving.
Gratulerer med kjæreste, så stas! Har dere prøvd klinesetene på Ringen kino? Tur i Marka er også fint, det trenger ikke være mer avansert enn å rusle rundt Sognsvann. Båtene til Hovedøya går hele året, ta med pledd og rødvin! Ellers så er det lurt å kikke innom Oslopuls, Underskog, Litteraturhuset eller andre kalendere for å holde seg oppdatert på hva som skjer rundt i byen.

Illustrasjon: Smallandround

 

9 Responses

 1. løvinnen

  October 15, 2009 11:11

  Takk for svarene!:D
  I forhold til ditt svar på te tenkte jeg bare å anbefale løsvektte… Jeg har testet 69 forskjellige te-sorter på bloggen min da.. Du kan jo sjekke om du ikke finner en sort du kan prøve deg på der…:-) Det er nesten som to ulike verdener om du liker te… Men hvis du liker kaffe og er mye på farten blir det kanskje litt styr med løsvekt?

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Oi, det var imponerende testing! Jeg liker te, men jeg syns det er litt styr med løsvekt. Jeg er nok litt lat.. :-)

  [Reply]

  Reply
 2. løvinnen

  October 15, 2009 12:20

  Ja, da kan det være like greit:) Det finnes jo mange bra alternativ i poser nå for tiden også!:)
  Sweet Chili fra Yogi er drit god… Og Pukka te er super!

  [Reply]

  Reply
 3. Nanne

  October 15, 2009 16:28

  Du spurte hvordan jeg hadde forstått slektskapet mellom deg og din søster. En dag da jeg var “ny” leser av bloggen din satt jeg og leste ganske mange av innleggene dine. Slutningen ble trukket som følge av barnas alder, når den siste ble født, det herlige innlegget om hvordan Makeløs Niese lurte sin far (tre pluss tre pluss tre osv), samt at det må da være en viss søskenlikhet mellom dere :) Plutselig gikk det opp for meg at “De tror jeg faktisk at jeg kjenner!”
  Det var hyggelig å høre at det står bra til med dem, alle sammen!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Noen sier vi ligner ja, men vi ser det ikke selv.. Skal hilse fra Nanne jeg da :-)

  [Reply]

  Nanne Reply:

  Nanne er ikke mitt virkelige navn, men du kan jo hilse fra en av leserne dine :)

  [Reply]

  Reply
 4. Emmeline

  October 15, 2009 18:28

  For noen makeløse svar:) Er imponert og syns det var GØY å lese. Som alltid GØY hos Frøken Makeløs! Jeg er en STOR fan ( både i overført betydning og i – ja -ikke overført)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Right back at’ya, søta! :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


two + = 8

CommentLuv badge