Ting man kan gjøre i desember

, , 30 Comments

Desember er en bra måned. Man kan for eksempel spise klementiner, lage julekurver og tenne lys. Eller så kan man tjuvstarte og gå ut på byen den aller siste lørdagen i november, enda man egentlig har tenkt å bare være hjemme den dagen. Så kan man for eksempel danse i timesvis med en venninne på Internasjonalen og når musikken er slutt og lyset skrus på så kommer det kanskje en mann i stripete genser bort og lirer av seg den slagferdige replikken “skal dere gå?”.

Og selv om du i utgangspunktet syns at garderobesjekking er ganske så usjarmerende, så er det noe ved den mannen som gjør at du ikke bare snur på hælen og går – men i stedet blir stående ute i det iskalde novemberregnet med han selv om du har hull i skoen og klissvåte føtter mens dere haler ut tiden fordi ingen av dere vil dra hjem.

Senere kan du for eksempel se en million filmer hjemme hos han og bygge pepperkakehus og kysse under julestjernen i vinduet og høre på at han forteller for tjuefemte gang om den følelsen han hadde den siste lørdagen i november mens han stod og så på at du danset. Den følelsen som gjorde at han bare visste at han var helt nødt til å gå bort, at han ikke på noen måte bare kunne la deg gå. Og for hver gang han forteller den så blir historien enda litt finere og for hver gang han sier at du er pen så føler du deg enda litt penere og så funderer du litt på hva i all verden det kan være som er galt med han – for det er jo noe med alle mennesker og kanskje har du bare oversett det? Så gir du opp og sovner i armene hans og når du våkner oppdager du at du har møtt den eneste mannen i hele Oslo som faktisk ikke drikker kaffe og så tenker du at hvis det er det som er feilen med han så er det jammen til å leve med.

Når han ser på deg så kiler det i magen og når han kysser deg blir du helt ør og svimmel. Han sier så mye fint at du garantert kommer til å bli innbilsk og uspiselig og du gliser så fælt at venninnen din bare ler av deg. Og selv om alt går mye fortere enn det kanskje burde gjort så går det nesten ikke an å bremse og uansett om det hadde gått an så hadde du ikke villet. For han er høy og kjekk og skjeggete og får deg til å le og sier fine og rare ting og holder rundt deg så du ikke trenger være redd for noe som helst.

Og plutselig hører du fuglesang midt på vinteren.

 

30 Responses

 1. Delirium~

  December 24, 2008 11:46

  Å så fantastisk!
  Og sånn var det da jeg traff Kent også “går ikke dette litt fort og hva er galt med denne mannen” og så viste det seg at alt for fort var akkurat passe og at jeg kan leve med at han roter i skapene mine og glemmer å lukke skapdører etter seg.

  *lykke*

  Riktig god jul frøken!

  [Reply]

  Reply
 2. Frøken Makeløs

  December 24, 2008 14:10

  Delirium: Haha, at han ikke lukker skapdørene kan man nok også leve med ja. Ønsker deg en strålende jul!

  Maria: Aww, du er vel søt :-) God jul du også!

  Plomma: Er det sant? Så nydelig :-) God jul du også!

  [Reply]

  Reply
 3. astrid

  December 24, 2008 14:39

  Jøsses, det hørtes akkurat ut som slik jeg traff årets sommerflørt på Hove! Men han drikker kaffe da.

  Lykke til, det høres svært lovende ut. Og god jul!

  [Reply]

  Reply
 4. Minneapolise

  December 24, 2008 18:26

  Aww :D

  “Og selv om du i utgangspunktet syns at garderobesjekking er ganske så usjarmerende, så er det noe ved den mannen som gjør at du ikke bare snur på hælen og går”

  Han hadde jo stripete genser! ;)

  [Reply]

  Reply
 5. Frøken Makeløs

  December 25, 2008 12:52

  Astrid: Du danset og han så på? Kanskje det rett og slett er måten man finner bra menn på? Riktig god jul til deg også!

  Prinsesse Vilikke: Takk takk! God jul til deg også!

  Minnea: I know! Det var helt utslagsgivende, ingen tvil om det :-)

  Ingebjørg Sofie: Tusen takk, mange gode juleønsker til deg også!

  Vetikkehvajegheter: Hihi! Vi får vel prøve å finne et navn til deg etterhvert, kanskje ha en navnekonkurranse i bloggen? :-D

  [Reply]

  Reply
 6. astrid

  December 26, 2008 00:12

  Ja, jeg danset og han så på, og etterhvert danset vi begge to, helt til de stengte og først da sa han hva han het og at vi burde treffes igjen. Det hører med til historien at jeg er beryktet blant mine venner for å danse helt forferdelig grusomt, men det gjorde han og. Så da var det liksom greit.

  …det er åpenbart at det å bli beskuet, er et godt sjekketriks :)

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  December 27, 2008 13:28

  Annikken: Takk! Og fortsatt god jul til deg også!

  Astrid: Dansing altså, jeg tror det har noe for seg. Og er det sant som du sier så spiller det jo heller ingen rolle om man er god eller dårlig :-)

  [Reply]

  Reply
 8. Frøken Fiolett

  November 10, 2010 19:31

  Det her er noe av det fineste og søteste jeg har lest på lenge! Og utrolig bra skrevet! Jeg veit ikke helt hvordan jeg klarte å rote meg bort til bloggen din, men jeg er veldig glad jeg gjorde det :)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


nine × 1 =

CommentLuv badge