Tordenblogg og Kongogjeld

, , 7 Comments

Hjernen min krymper for tiden, jeg blir jo ikke akkurat smartere av denne graviditeten. For eksempel forsikrer jeg meg hundre ganger om at Ikea-bussen jeg sitter i er på vei til Furuset – før det plutselig åpnes en sluse i hodet mitt og jeg kommer på at det jo var til Slependen jeg skulle. Heldigvis er bussjåføren snill og setter meg av midt i trafikkmaskinen.

Men selv om jeg blir stadig dummere og horisontene mine snevres inn, så skjer det jo fortsatt ting der ute i verden. Jeg har tenkt å spare dere for tåkekommentarer om Wikileaks og Fredsprisen og heller opplyse om at en av bloggerbyens hyggeligste adventtradisjoner er i gang; for femte år på rad inviteres alle innbyggere og besøkende til å stemme frem den bloggen de liker best. Heia Hjorthen og Saccarina som tar seg tid til å arrangere Tordenbloggen i år også!

Dette er altså din mulighet til å stemme på og skryte av favorittbloggene dine – pluss kanskje årets beste anledning til å oppdage nye favoritter. Er vi ekstra heldige så disker Hjorten opp med podcast med direktetrekninger av cupkampene, ingenting sier vel desember i bloggerby mer enn det? For tre år siden var jeg på jobbreise i Bangkok og Dhaka og fulgte spent med på podcastene derfra via dårlige linjer. Good times! Konkurransen begynte denne uka og nye blogger konkurrerer daglig.

Forøvrig noterer jeg at fine, fine mennesker allerede har sendt meg videre til andre runde. Takk for stemmer og vakre ord – og se opp for makeløs stemmefisking etter hvert! Dessuten har jeg sett at gamle kjente som Kristin Storrusten og Geir Ertzgaard muligens kunne ønske seg noe større variasjon i temaer her på bloggen enn hva som har vært tilfellet i det siste – og det må jeg i grunnen si meg enig i.

For eksempel er det rent ut skandale at Norge har gått hen og ettergitt hele Kongos gjeld uten at det har blitt det minste kommentert her på bloggen (jeg twitret om det, men det tells nesten ikke). Og enda mer hårreisende er det at Morten Furuholmen – advokaten til gutta våre i Kongo – mener gjeldsslettingen er dårlig timing og at Norge nå kanskje har mistet en viktig brikke i forhandlingene for å få Moland og French hjem til fedrelandet. For som alltid er et par nordmenn på villmannseventyr mye viktigere enn velferden til de 70 millioner kongoleserne som dessverre ble født i feil land. Åh, jeg gremmes.

Illustrasjon: Rogue3w

 

7 Responses

 1. Lill-Helèn

  December 9, 2010 14:49

  Åå, jeg gremmes jeg og! Tenk å uttale noe slikt, og å være så egoistisk og trangsynt!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Så bra at det er flere av oss! Forsvarsadvokater generelt er vanligvis ikke mine favoritter, selv om jeg innser jo at noen må gjøre den jobben også..

  [Reply]

  Reply
 2. anniken

  December 9, 2010 17:16

  Ja, enig med både deg og Lill-Helén, jeg ble så sint og irritert da jeg leste det, at det går an, liksom.

  Forøvrig håper jeg du fant det du skulle da du forhåpentligvis kom fram til Ikea på Slependen, også ønsker jeg deg lykke til bloggcupen!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Jeg kom frem til Slependen til slutt og fant sånn stort sett det jeg skulle ha. Tusen takk! :-)

  [Reply]

  Reply
 3. Knut T. Hareide-Larsen

  December 9, 2010 17:51

  Kongo-eventyret til gutta på tur har jo kostet det norske samfunnet nok, så Furuholmen tenkte sikkert at deler av ugjelden kunne brukes til å betale overtid i advokatfirmaet samt UD.

  Jeg registrerer med glede at du stadig skriver om Kongo, selv om det tydeligvis har vært tynt i rekkene i det siste. Det er lenge siden jeg har vært innom også, så jeg har ihvertfall ikke vært skadelidende. Jeg regner med at du har fått lest “Der elva krummer seg” siden sist!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hehe, det gjorde han nok ja.

  Ja, det har vært litt sparsomt med Kongostoff i det siste, men fint å høre at det lille jeg skriver blir satt pris på! Må med skam melde at jeg ikke har fått lest boka, håper på bedre tider når jeg skal ha mammapermisjon. For da har man jo supergod tid, sant? :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× 1 = eight

CommentLuv badge