Trening med voksende mage

, , 8 Comments

Nå er jeg godt over halvveis i graviditeten (uke 24) og kan stolt meddele at jeg har trent hele tiden så langt. At treningen kan gi en lettere fødsel er gullmedaljen langt der fremme, men det er mange andre gevinster å hente også. For eksempel har jeg troa på at treningen har bidratt til at jeg foreløpig ikke er plaget med hverken forstoppelse, bekkensmerter eller kvalme. Dessuten tror jeg det reduserer humørsvingningene, hjelper meg til å ikke legge på meg altfor mye og gjør meg generelt gladere. Planen er ikke å komme i mitt livs form, bare å prøve å holde det nivået jeg hadde før jeg ble gravid.

Mest fornøyd er jeg kanskje med at jeg ikke har sluttet med løpetreningen. Dere husker kanskje at Helten og jeg begynte med intervalltrening i april en gang? Akkurat det viste seg å være forbilledlig timing, for da rakk jeg akkurat å komme skikkelig i gang før jeg ble gravid. For det må jeg jo innrømme – jeg hadde neppe begynt med løpetrening når jeg først var på tjukka. Nå kommer jeg meg altså fremdeles ut på løpetur en gang i uka – selv om jeg riktignok peser så høyt at folk snur seg på 20 meters avstand og lurer på hva i all verden det er som skjer. Jeg dør av lyst etter å rope til dem at jeg ikke har dårlig kondis men jeg er gravid for tenk! Bare så synd jeg ikke har pust til å si noe som helst. Akk. Satser på å innkassere kudos og beundrende blikk i bøtter og lass når magen blir skikkelig synlig under treningsklærne. Noen få uker til nå, så..

At jeg også går på gravideyoga kommer vel kanskje ikke som et stort sjokk, jeg har jo vært yogajente i årevis. Er topp fornøyd med å ha funnet frem til Mama Yoga, som holder til både på Tullinløkka og på Sagene. Fine lokaler, supersøt instruktør (jeg går hos Maria) og best av alt; de har dynamisk gravideyoga! Jeg fryktet at gravideyoga bare skulle være pusting og avspenning og knipeøvelser, men på den dynamiske varianten blir det faktisk litt trening av det også. Jeg er går nå på kurs nummer to siden i sommer og planen er å få med meg enda ett før det tid for termin.

Hvilke erfaringer har dere med trening og graviditet?

Illustrasjon: Fragmented

 

8 Responses

 1. Camilla Hoholm

  October 30, 2010 17:32

  Så fint at du holder deg så godt i form!
  Jeg har fire barn, og har prøvd å holde meg i form i alle svangerskapene. Best synes jeg at jeg klarte det i det siste. Denne gangen hadde jeg vært veldig flink på forhånd også, så jeg var i en god “flow”. Dessverre er det ikke slik at man unngår bekkenplager kun ved å trene. Man kan forebygge og holde bekkenplagene mer i sjakk ved riktig trening av bekkenet, men får man bekkenløsning er det ikke fordi man er dårlig trent. Jeg har hatt ganske kraftig bekkenløsning særlig i de to siste svangerskapene. Den siste gangen trente jeg som normalt (jogget og var på SATS-timer) helt til det slo ut for fullt sånn ca i uke 24. Etter det begynte jeg på bassengtrening under veiledning av fysioterapeut to ganger i uka. Jeg følte jeg fikk trent “skikkelig” sånn kondisjonsmessig, og har virkelig tro på at trening er nyttig for mors velvære og overskudd, og ikke minst fødselen og tiden etterpå!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Det er nok riktig at trening ikke hjelper mot hardcore bekkenløsning, der er det vel kanskje mer flaks og uflaks som spiller inn? Men gravide kan jo få andre bekkenplager, som trening kanskje kan være med på å forebygge.

  Imponert over at du klarte å trene når du var gravid og hadde tre barn fra før!

  [Reply]

  Reply
 2. Madeleine

  October 31, 2010 23:25

  Imponerende! Spennende å høre oppdateringer underveis, spesielt hvorvidt du høster beundring når du får mer synlig mage. Og ikke minst; motiverende til å sette i gang med treninga før man plutselig er smelt på tjukka.

  [Reply]

  Reply
 3. Une

  November 1, 2010 10:27

  Bra jobba, fortsett å tren så lenge du vil og får til! :)
  Jeg hadde heller ikke så stor mage og tok sit ups helt fram til en gang i åttende måned. Magemusklene er nemlig veldig gode å ha når dagen for den virkelige store arbeidsinnsatsen kommer.
  Dessuten er det nå du snart skjønner greia med joggesko og gravide:)

  [Reply]

  Reply
 4. Lady Netta

  November 3, 2010 12:42

  Det tror jeg er kjempelurt! Å trene altså. Jeg kjenner folk som har brukt graviditeten til en unnskyldning for å spise møkk og ikke trene, og de har endt opp dobbelt så store etter graviditeten (altså, noen måneder etter). Sånn kan det faktisk gå, man burde holde seg selv i form når man er gravid også :) Stå på!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


one + 4 =

CommentLuv badge