Uinteressante Sukkerbiter

, , 25 Comments

Jeg har, temmelig halvhjertet, reaktivert profilen min på sukker.no. Minst like halvhjertet har jeg registrert meg på q500.no men der er det jo crazy dyrt (290 kr for en eneste måned) og uten å betale får man ikke engang lese de meldingene man mottar av andre – og langt mindre sende noen selv. Saken blir ikke noe bedre av at jeg har til gode å se en eneste kar der inne som jeg faktisk har lyst til å sende melding til.

Men altså, Sukker. Der har jeg jo vært før, med varierende hell. Greia er at det er en del menn (sikkert damer også, men dem får jeg ikke meldinger fra så de utgjør ikke noe problem for meg) som forventer at når de sender meg en melding så skal de få et svar. Selv om jeg ikke er interessert altså.

En del av dem er sånne ett-ords-meldinger, hvor det bare står “hei” for eksempel, og da kan de vel ikke på ramme alvor forlange at jeg skal ta meg bryet med å sende et svar hvor det basically står “hadet”. Men hvis de skriver litt mer, sender med et kompliment og kanskje til og med viser at de har lest profilen min.. Hva skal jeg svare hvis jeg ikke er interessert (for det er jeg jo ikke)?

Problemet er at når man ikke er interessert i noen på sånne nettsjekkesteder så er det stort sett fordi de 1. har en kjedelig profil, 2. virker uintelligente, 3. ikke er attraktive nok eller 4. er for lave (jeg liker høye menn, og sånn er det bare). Men ingen av de tingene kan man oppgi som grunn for at man ikke er interessert. “Hei på deg, takk for melding men jeg syns ikke du er særlig kjekk” er rett og slett ganske upassende – selv om det kanskje er ærlig så det holder. Dessuten gjør det at jeg fremstår som fryktelig overfladisk og det er jo ikke et signal jeg ønsker å sende ut til verden. Jeg har vokst opp i et møblert hjem, er godt oppdratt og vil gjerne være hyggelig med folk men altså –

hva skal  man svare da?

(Bildet er stjålet fra Eyes Wide Apart)

 

25 Responses

 1. Alter Ego

  November 25, 2008 09:54

  Hei!
  Tusen takk for hyggelig melding, og for at du tok deg bryet med aa sende meg noen ord. Jeg setter pris paa det.

  Jeg tror imidlertid ikke at du er helt hva jeg ser etter – synd, men sant. Jeg vil derfor la det bli med denne meldinga.

  Vennlig hilsen
  Frk Makeloes

  [Reply]

  Reply
 2. Et aktuarliv

  November 25, 2008 10:29

  Jeg synes det er greit å la være å svare. Det er på et vis et svar det også, det sier at du ikke er interessert.

  Det jeg derimot synes er teit, er å svare noe kort og intetsigende bare for å svare, men skrive så lite at man håper mottageren ikke skal være motivert til å skrive noe mer. Og så eventuelt gjenta det dersom det skulle komme ytterligere mail.

  [Reply]

  Reply
 3. Smilla

  November 25, 2008 11:02

  Haha! Jeg har akkurat gjort det samme, altså meldt meg inn igjen på sukker. Det føles rimelig teit egentlig, for jeg har jo deaktivert profilen min, men de er smarte nok på sukker til å ikke slette den før det har gått en viss tid. Så når man kryper tilbake med halen mellom beina: “ja, jeg er fremdeles singel…”, så ligger alt klart. Til og med de mannfolka som sist var innom sist, ligger fremdeles og venter på deg. Jeg ble kjempeskuffet over at det ikek var en eneste ny bra match. Bare de samme gamle, uinteressante mannfolka. I går fikk jeg også se sukker fra den andre siden. En kamerat viste meg alle jentebildene og sin egen profil. Jeg skjønner jo hvorfor det ikke blir overfylt i postboksen… Jeg har ikke puppebilde. Det er høy frekvens av jenter som har bilde av seg selv i bikini, i meget vovede topper, og med sinnsykt mye sminke, noen ligger også på sengen og åler seg. (mitt bilde er sånn sporty søtt bilde, som jeg mener ikke vil skremme noen avgårde om jeg skulle møte dem IRL. Nu vel. Hva svarere man? Jeg merker at jeg har begynt å droppe svar i det hele tatt hvis jeg ikke liker det jeg leser (eller ser…). Dessuten pleier jeg å være utspekulert smart og dra på med noen referanser som jeg mener min drømmemann må ta, feks en referanse til en film eller noe musikk (et sitat o.l). Hvis han svarer: “Hva mener du nå?”. Da svarer jeg ikke. :)

  [Reply]

  Reply
 4. Et aktuarliv

  November 25, 2008 11:08

  I stedet for å lure på hva dere eventuelt skal svare på mail, så har jeg et forslag. Send heller en mail til noen dere vil snakke med. Vær aktiv i stedet for passiv, altså.

  Jeg har ikke profil på sukker, bare så det er sagt. Så jeg har ingen egeninteresse av utsagnet over.

  Ellers trodde jeg at bildet over var en illustrasjon av prosessen med å velge passord. “1cupcake” høres ut som et bra passord.

  [Reply]

  Reply
 5. Slike jenter

  November 25, 2008 13:21

  Jeg stemmer på å ikke svare. Tenker at hadde det vært meg,ville jeg fortrukket å ikke høre tilbake fra ei dame el. mann,framfor å få en klar avvisning. Har en følelse av at de som sender slike “hei”-meldinger uten noe spennende innhold egentlig masseutsender meldinger med håp om noen napp. De merker antageligvis ikke om de blir ignorert.

  [Reply]

  Reply
 6. Astrid

  November 25, 2008 14:28

  Jeg holder med Alter Ego her merker jeg. Altså, ikke til de som bare skriver “Hei” for det tror jeg også er en masseutsendelse til en cilliard folk, så han merker sikkert ikke om du svarer eller ikke. Men hvis en gutt som har søkt og funnet det han tror kan være sin match, nemlig en viss Frøken Makeløs, så synes jeg at et svar à la Alter Ego sitt, er på sin plass. I alle fall hvis pågangen ikke er så stor uansett, at man kan håndtere det.

  Yup, jeg kommer også fra et møblert hjem… :) Lykke til!

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  November 25, 2008 18:33

  Alter Ego: Jeg leste kommentaren din gjennom mail og skjønte absolutt nada. “Har jeg sendt Alter Ego en hyggelig melding?”

  Men takk for konkret forslag, ser ikke bort fra at det blir litt klipping og liming fremover :-)

  Etaktuarliv: Det er nettopp det som er problemet; er det nødvendig å svare eller er det bedre å la være?

  Smilla: Sukker har ikke troa på oss! Snøft. Men virkelig – jenter med bikinibilder altså? Og det vil gutta ha? Jaja, da er ikke det rette menn for meg uansett.. Forøvrig en sneaky metode du har, men mener du virkelig at de referansene er avgjørende for kjærestepotensiale?

  Etaktuarliv: Joda, men som sagt så er dette temmelig halvhjertet fra min side. Jeg er der, men jeg gjør ingenting – det handler nok en del om hva jeg strengt tatt er klar for etter relativt kort tid som single.

  Hva da, syns du ikke bildet passet til teksten?

  Slike jenter: Men hallo, dere som kommenterer her må jo være enige dere i mellom – nå er jeg jo like forvirra som jeg var i går. Sukk. Å svare på “hei”-meldinger er helt utelukket uansett, det er liksom ikke en problemstilling en gang..

  Astrid: Pågangen er ikke plagsomt stor, så det skal jeg nok klare. Men er det virkelig bedre med et intetsigende vissvass-avslag enn ingenting? Om dette strides mitt veloppdragne jeg..

  Thomas: Hm, joda. Men når resultatet er det samme? Usj, jeg vet ikke jeg.

  [Reply]

  Reply
 8. Tor Amundsen

  November 25, 2008 22:19

  Du spiser sikkert med kniv og gaffel og tenker jeg. Siden jeg er en gammal mann skal jeg ikke gi råd. Bare ønske lykke til. Min nettdating endte i ekteskap og tur med hurtigruta. Enda jeg er stuttbeint og har litt moms.

  [Reply]

  Reply
 9. Smilla

  November 25, 2008 23:10

  Er ikke mye av det som gjør et forhold bra at man har nogenlunde like referanser? Jeg mener det kanskje er viktigere enn høyde…

  I Sukker-sammenheng trenger man ikke svare på hvert eneste “hei” man får. Selvfølgelig er det høflig å gjøre det på bar, hvis en mann hadde kommet bort og sagt det samme. Men når man foran en pc ikke klarer å lire av seg mer enn “hei”, så synes jeg ikke det er verdt det. Såpass må man få lov til å kreve. Men likevel, dersom flertallet mener det så skal jeg også lage et ferdigskrevet svar som jeg sender ut til alle jeg ikke mer interessert i.

  Og til Tor Amundsen: det er slike historier som dine, som “gir meg trua”, og som gjorde at jeg meldte meg inn igjen. Takk! :)

  [Reply]

  Reply
 10. Frøken Makeløs

  November 25, 2008 23:48

  Erlend: Hm? Fortjener jeg ikke et svar? På hva? Det der var da en svært kryptisk kommentar..

  Tor Amundsen: Spiser ofte med kniv og gaffel ja, det er sant. Er det et dårlig tegn? Forøvrig må jeg si som Smilla; takk for oppmuntrende selvopplevd historie, sånt trenger oss single jenter å høre!

  Smilla: Ingenting er viktigere enn høyde! :-D Vel, ok da. Men selv om jeg syns symphony rock er grusomt så ser jeg ikke helt bort fra at jeg muligens kunne hatt et fint forhold med en som liker sånn musikk. Skeptisk, ja – men utelukker det ikke.

  Hei-er er som sagt ikke aktuelle å svare på, vi snakker om menn som har skrevet noen ord som ikke ser masseproduserte ut. Og nå som jeg har Alter Ego sitt glimrende avslagsbidrag, så tenker jeg at jeg vel kommer til å sende ut noe lignende til sukkermenn jeg ikke er interessert i.

  [Reply]

  Reply
 11. Ano

  November 26, 2008 00:29

  Traff forloveden for over 2 år siden på sukker, hun hadde vært der en uke og jeg hadde bestemt meg for å slette meg fra alle slike skit steder.

  Ett øyeblikk med sjekke guarden senket, med ei som ikke var farget av alle negative erfaringer der inne, sommerferie tvinger frem rl. kontakt. Vips, kjærester, samboere, forlovet, barn og bryllup.

  [Reply]

  Reply
 12. Erlend

  November 26, 2008 17:25

  Poenget – sikkert litt uklart uttrykt – var at det beste er å ikke la deg tynge ned av dårlig samvittighet, selv om du ikke svarer noe.

  Men, jeg er i beste fall en asosial banditt, så det er kanskje best å høre på Alter Ego i stedet…

  [Reply]

  Reply
 13. Marit

  November 26, 2008 21:53

  hva med den litt kryptiske og ferdigproduserte fra sukker sin side “send et høflig avslag” ?? sukker fikser det meste for oss de, tilogmed de vi ikke vil bruke tid til å skrive så mye som hei, eller nei til.
  hilsen en veldig skeptisk og lite aktiv “sukkrer”

  [Reply]

  Reply
 14. name nameson

  November 27, 2008 19:52

  slett profilen din – så sletter du problemstillingen med det samme. det er logisk konsistent og i overensstemmelse med din karakter. husk at du er makeløs og ikke smakløs. hvor sannsynlig er det at du finner den du søker der inne? du er dømt til å mislykkes og du bruker dyrebar tid på jall. jeg snakker selvfølgelig ikke av erfaring!

  [Reply]

  Reply
 15. Frøken Makeløs

  November 27, 2008 23:37

  Marit: Huff, er det ikke bedre å ikke svare i det hele tatt da? Jeg tror ikke jeg kunne fått meg til å sende et preprodusert avslag..

  Name Nameson: I overensstemmelse med min karakter, jaha? Når halve Oslo er der inne så er det jo selvsagt både hummer og kanari. Men, du høres litt bitter ut? Hva har skjedd?

  [Reply]

  Reply
 16. camilla

  December 1, 2008 22:24

  Kjenner meg igjen her! Var selv på sukker i ca et kvarter, og det er utrolig hvor mange uorginale meldinger man kan få.
  HvA skjer når man trykker på der hvor det står “lim inn høflig avslag”? Er det en løsning på problemet? :)
  CAmilla

  [Reply]

  Reply
 17. Ståle

  December 2, 2008 15:10

  Det er uansett mye bedre å gå på bar enn å skru hjernen rundt med disse konstruerte problemstillingene, synes jeg.

  [Reply]

  Reply
 18. Frøken Makeløs

  December 2, 2008 15:26

  Camilla: Jeg har ikke prøvd, men antar at man sender et standardavslag som Sukker har forfattet for deg. Og etter å ha lest de mailene de skriver, så er jeg ikke så overbevist om at det er et bedre alternativ enn å ikke svare i det hele tatt. Maken til dårlig norsk og lite elegante formuleringer skal man da lete lenge etter?

  Ståle: Jeg er faktisk helt enig med deg :-D

  [Reply]

  Reply
 19. Cecilie

  June 1, 2009 22:15

  Så festlig å lese dette i juni – når jeg regnet meg frem til at du møtte Helten helt på slutten her. Liker svaret ditt til Ståle, sånn sett i lys av det :-)

  [Reply]

  Reply
 20. Frøken Makeløs

  June 1, 2009 22:41

  Cecilie: Haha, ja ikke sant? Morsomt når man skjønner hva som egentlig menes. Det er nok en del sånne kommentarer her og der i bloggen, den som leter med lupe kan finne gull :-)

  [Reply]

  Reply
 21. Cecilie

  June 1, 2009 22:45

  Er helt ny leser og koser meg hver dag med å lese gamle innlegg. Tipper det er litt samme følelsen lillesøster hadde da hun nylig leste en bok av Jo Nesbø, elsket den og fant ut at hun hadde maaange bøker av ham å glede seg til.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


− five = 4

CommentLuv badge