Vampire Weekend: Cape Cod Kwassa Kwassa

, , 6 Comments

Kjerringtriks er ikke det samme som kjerringråd. Det første omfatter gjerne hvitløk, ingefær og eddik og er noe farmoren din sverget til i dypeste alvor. Kjerringtriks er mye morsommere – i dag har jeg for eksempel funnet følgende som hjelper deg å bli frisk av influensa: Vask håret, ta på kjole og smink deg litt. Gå på butikken og sørg for å tilfeldigvis møte en gammel venn du ikke har sett på hundretusen år. Kom hjem og oppdag et nytt favorittband.

Vampire Weekend er et New York-band som spiller en blanding av indie-pop og afrikanske rytmer. Kan det bli bedre? Ja, det kan det faktisk – Cape Cod Kwassa Kwassa som er dagens makeløse musikk henter inspirasjon fra den kongolesiske musikksjangeren soukous, og for en Kongo-nerd som meg er dette jo hur stor som hälst!

Vampire Weekend beskriver selv musikken sin som “Upper West Side Soweto” og har gitt ut en EP i 2007 før debutalbumet som nettopp har kommet ut. For de av dere som syntes dette ble litt i overkant gladetnisk, kan jeg berolige med at Cape Cod Kwassa Kwassa nok er den mest afrikanske sangen på platen.

 

6 Responses

 1. Örn

  January 30, 2008 12:02

  Se der, jammen tok jeg feil! Wiki derimot, vet jo alt som vite behöves… og litt til.
  Kwassa kwassa er en egen dans fra Kongo. Beklager det feil skjæret.

  [Reply]

  Reply
 2. Frøken Makeløs

  January 30, 2008 20:02

  Feil eller riktig, nå har du hvertfall inspirert meg til å både lese om og høre på kwassa kwassa og soukous i massevis. Strålende, takk! Musikk fra Kongo på youtube, hvem hadde trodd? :-D

  [Reply]

  Reply
 3. elx

  February 3, 2008 01:22

  Aldeles fortreffelig album hvor over halvparten av låtene på albumet er inne på favorittlisten på ‘Poden allerede.

  [Reply]

  Reply
 4. ernest

  February 9, 2009 23:45

  Cape kod er kul. For oss som har hørt mye (av det meste ) før drar vi kjensel på paul simon. Ikke at den er lånt, men den kunne passet rett inn i låtutvalget på Graceland. Men så er jo den også “sør-afrikansk”. Ypperlig album (begge). Vampire Weekend var årets høydepunkt for meg.
  Gleder meg til fortsettelsen.
  ET

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


five × 4 =

CommentLuv badge