Velkommen

, , 41 Comments

Velkommen til min nye blogg på mitt helt egne domene! Hurra hurra, det er jeg som eier frokenmakelos.com – kjempestas! Og igjen; uendelig stor takk til Hjorthen for uvurderlig hjelp underveis!

Det er dessverre noen kommentarer som ikke ville bli med over fra gamlebloggen, men ellers skal det meste nå være på plass. Men jeg får ikke til å laste opp bilder – og det er jo mildt sagt litt essensielt. Så hvis noen snille mennesker der ute har noen idé om hvordan jeg kan få det til å funke, så hadde jeg blitt utrolig glad og takknemlig. (Problemet er at bildet ikke vises, det kommer bare et blankt felt der bildet skulle vært. Ingen feilmeldinger dukker opp, så det er jo litt vanskelig å vite hva som egentlig er problemet her..)

Og så må dere huske å oppdatere bokmerker og rss-lesere og sånt!

 

41 Responses

 1. Minneapolise

  September 29, 2008 07:38

  Så fint det ble! Faktisk så fint at jeg endte opp her istedet for i skolearbeidet…

  Gratulerer så mye. Kan dessverre ikke hjelpe med bildene, med mindre du har wordpress.org og det fungerer som wordpress.com. Men oppdatere rss og bloggroll og sånn kan jeg alltids få til :)

  [Reply]

  Reply
 2. Eugenie

  September 29, 2008 13:34

  Så flott at du har gått over til wordpress, da blir det så mye lettere og følge med på kommentarene også via rss… fikk det liksom ikke til på den forrige bloggen din, fikk bare innleggene.

  Uansett, grattis med ny blogg, og eget domene!

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  September 29, 2008 14:26

  Minnea: Så stas, takk takk! Det er wp.org ja – har googla til den store gullmedaljen og det er i det minste ikke bare jeg som har dette problemet (uten at det hjelper meg så mye..). Har en wp.com-blogg også, det funker der. Hmpfr.

  Tja: Takk for klem, hurra!

  Krissy: Hyggelig at det falt i smak :-)

  Elisabet Iskrem: Jups, bruker one.com. Jeg også var (er) fullstendig amøbe på dette, men man lærer jo masse underveis og det er jo så moro!

  Eugenie: Blogger er vel litt dårligere på det ja.. Takk for gratulasjoner!

  Serendipitycat: wee, takk takk! :-)

  [Reply]

  Reply
 4. Hjorthen

  September 29, 2008 16:50

  Yay! Du fikk til det som jeg ikke fikk til jo! Makeløst!

  Men rart med bildene, det har jeg ikke vært borti før. Vet ikke hva det kan komme av, men skal tenke på det…se om jeg kommer på noe lurt.

  [Reply]

  Reply
 5. Delirium~

  September 29, 2008 18:16

  På min andre blogg (fifrildi.com) så må jeg passe på at bildene er ganske små før de vil lastes opp. Helt annerledes enn på blogspot. Kanskje det er problemet ditt?

  [Reply]

  Reply
 6. Kristin

  September 29, 2008 18:58

  Har du forsøkt å bruke valget “den enkle filopplasteren” når du skal laste opp bilder (denne gjør det samme som innstikket GrayLady lenket til), – mulig nettleseren din ikke er så glad i flash.

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  September 29, 2008 19:05

  Mr Walker: Takk takk! (Men det spørs jo hva man definerer som dag 1.. :-)

  Hjorthen: Sammen er vi dynamitt! :-D

  Graylady: Takk for tipset, prøvde å innstallere men det funka ikke da heller :-(

  Delirium: Hm, har prøvd med små bilder, der ikke ut som det spiller noen rolle.. Men kan jo prøve igjen med noen enda mindre så klart.

  Takk forresten! :-)

  Kristin: Ja, har prøvd, det hjelper ikke. Kommer ikke noen thumbnail i opplastningsbildet, bare navnet på bildet. Og etterpå vises bildet bare som en tom firkant inne i posten..

  Takk for det og takk for hjelp til deg også!

  [Reply]

  Reply
 8. Kristin

  September 29, 2008 19:15

  Har du sjekket at det faktisk blir fysisk lastet opp noen bilder til /wp-content/uploads ?

  Mulig du må endre rettigheter på mappen til 777 for at det skal fungere.

  [Reply]

  Reply
 9. Frøken Makeløs

  September 29, 2008 19:39

  Kristin: Nei, det hadde jeg ikke sjekket :-D Men nå ser jeg jo at den er tom.. Hvordan (eller hvor?) endrer jeg de rettighetene du snakker om?

  Annikken: Åh, stas – takk takk! Bildene ser fine ut ja, hadde det bare ikke vært så styrete å få dem inn på bloggen.. *sukk*

  [Reply]

  Reply
 10. Anja

  September 29, 2008 20:06

  Jeg er enig med Kristin i at det høres ut som om uploads-mappa di ikke tar imot uploads, evt. at wordpress leser feil path til bildene du laster opp. For å endre permissions — koble til med ftp-appen din, høyreklikk på mappa og velg chmod eller permissions eller noe slikt, og endre til 777.

  [Reply]

  Reply
 11. bein

  September 29, 2008 20:07

  gratulerer. imponerende arbeid.
  mitt domene står helt tomt, stakkars, for jeg har ingen lure ting å fylle det med og ingen idé om hvordan jeg eventuelt skulle ha gjort det. så jeg er full av respekt og beven.

  [Reply]

  Reply
 12. Frøken Makeløs

  September 29, 2008 20:31

  Anja: Vi må nok ta dette litt med babyskritt.. Høyreklikke på uploadmappa, sant? Så valgte jeg properties og endret octal-verdien til 777 (den satte seg selv til 0777 da jeg lagret, men det gjør kanskje ikke noe?).

  Det fungerer fortsatt ikke, buhu. Det er noen bokser inni der som ikke er haket av; Set UID, Set GID og Sticky bit. Er det riktig at de er sånn mon tro?

  (Åh, så glad jeg er for at noen gidder å hjelpe – takktakktakktakktakk!!)

  Bein: Har du også domene? Det har du aldri sagt noe om. Men nå står du hvertfall hjertelig omtalt på mitt domene (sjekk ut “Om Frøkna og de andre”).

  Beven, du. Det er et ord man ikke hører for ofte.

  [Reply]

  Reply
 13. Frøken Makeløs

  September 29, 2008 20:36

  Hjorthen: Nei, fortsatt samme problem..

  Ah, er det det som skjer – syns jeg har sett noe sånt i øyekroken. Men jeg skal nok klare å fikse det selv tror jeg, hadde samme problem med dato over/under posten. Det måtte endres både når postene vises fortløpende (på forsiden), i arkivet og på hver enkelt post.

  Dammit, jeg har bratt læringskurve om dagen :-D

  [Reply]

  Reply
 14. Hjorthen

  September 29, 2008 20:40

  Hehe, det er litt morsomt også, ihvertfall når man har tid til å sitte og knudre med det.

  Men da tror jeg ikke det er rettighetene som er problemet, alt som skal være 777 er 777 nå så vidt jeg kan forstå. Så da setter vi tilbake til Anja og Kristin:-)

  [Reply]

  Reply
 15. Frøken Makeløs

  September 29, 2008 21:58

  Anja, du er helten min!! Nå funker det, hurra hurra hurra hurra hurraaaah!

  Den var satt til å lagre uploads i wp-content. Så endret jeg det til wp-content/uploads – og det var tydeligvis det som skulle til.

  I luv you! :-D

  *danser entusiastisk “nå-kan-jeg-laste-opp-bilder-i-bloggen-dansen” på kjøkkengulvet*

  [Reply]

  Reply
 16. Frøken Makeløs

  September 29, 2008 22:38

  Anja: Åh, du tar feil. Det var masse! Ingen vei tilbake altså? Det får vi nesten håpe, føler at jeg har lagt ned så mange timer i dette allerede at det bør helst være så bra at jeg ikke vil angre :-)

  Ingrid: Takk takk!

  Heidi Fleiss: Wee, takk takk!

  [Reply]

  Reply
 17. Alter Ego

  September 29, 2008 23:37

  Grattis! Jeg har akkurat kommet meg hjem og online igjen etter noen dager borte fra begge deler, saa jeg er litt sein med gratulasjonen, men… Kan nada om tekniske webting MEN jeg klarer aa oppdatere bokmerke og rss og saant ;-)

  Naar blir det innflyttingsfest??

  [Reply]

  Reply
 18. Kitekid

  September 29, 2008 23:41

  Grattis!! veldig fin! og så glad jeg ble på dine vegne over alle som hjalp deg med bildene! søte lesere/venner du har:)

  har lagt til nytt bokmerke og gleder meg til å lese bloggen din I DUBAI!! hurra hurra for ny jobb (vel, litt i alle fall)!

  kos og klem til deg fra meg

  [Reply]

  Reply
 19. Guro

  September 29, 2008 23:47

  Gratulerer med ny blogg!!
  Flott design :-)
  Den nullen du får som ekstra når du setter rettigheter er en “sticky bit” som jeg er litt usikker på hva bør settes til (klarer aldri å huske, så bruker å la den være null). Ellers syns jeg personlig at 777 er den dårlig ide, da gir du faktisk alle mulige mennesker alle mulige rettigheter. Dvs at du gir “alle” read, write and execute rettigheter…eh, dvs lese, skrive og kjøre rettighter(så vidt jeg vet). Personlig ville jeg valgt (ah, nå høres jeg kjekk ut i stemmen gjør jeg ikke??) å gi alle lese og kjøre rettigheter, da det er det man trenger også for å klare å benytte bilder og flash osv. skriverettigheter er det strengt tatt bare du som trenger. Skrive = redigere.
  (altså bør rettighetene iflg meg være 0755 Men det er sent på kvelden så om noen har bedre ideer føler jeg meg ikke akkurat tråkket på ;-))

  Men du vet kanskje alt dette, så da sier jeg bare gratulerer nok en gang :-)

  Guro
  -som oppdaterer newsfeeden sin så snart hun har trykket submit

  [Reply]

  Reply
 20. Frøken Makeløs

  September 30, 2008 09:37

  Alter Ego: Innflytningsfesten pågår as we speek..Så mange superhyggelige kommentarer på det første innlegget, da må man vel kunne si at stemningen er god? :-D

  Og hvordan var turen din?

  Kitekid: Det er det jeg alltid har sagt; jeg har de beste leserne i hele verden! Men really? Dubai? Jobb? Do tell!

  Guro: Om jeg visste alt dette? Nei, ikke i det hele tatt. Er i grunnen fortsatt litt usikker på hva du snakker om (ehm). Jeg vil jo ikke gi alle mennesker alle rettigheter – men de må jo uansett logge inn for å få gjort noe..?

  Kaptein Graaskjegg: Takk snille du, glad for at du vil fortsette å henge her inne! :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


three − 3 =

CommentLuv badge