Arbeidsgivere motarbeider fedres rettigheter

, , 32 Comments

father_and_son_on_beach_by_iquitcountingstock-d3knr5p

Bedrifter betaler seg ut av pappapermen med bonus, skriver Aftenposten i dag. Og jeg kjenner at jeg blir så helt utrolig sur!

For hvilke argumenter står en far igjen med dersom han ønsker pappaperm, men arbeidsgiver sier “nei, vi gir deg heller en feit bonus for å jobbe, sånn at kona di kan være hjemme med ungene”? Pappaperm er viktig av mange grunner, en av dem er at det gjør det enklere for fedre å trumfe gjennom hjemmetid overfor motvillige arbeidsgivere.

For helt ærlig, det passer jo aldri å være hjemme i permisjon. Og – dette kommer kanskje som et sjokk for noen – men det passer ikke for damer heller. Det er bare det at damer tar seg tid. Og det burde for pokker menn få lov til å gjøre også.

“Mannen min sitter på en svært verdifull kompetanse i den prosessen som selskapet er i nå”, sier kona i det anonyme paret Aftenposten har intervjuet. Og fordi han hadde så verdifull kompetanse, ble det dessverre helt umulig å være borte fra jobb i tre måneder.

Hvorfor dukker dette argumentet stadig opp som grunn for at menn ikke kan ta permisjon? Er menn mer umistelige i jobben sin enn kvinner? I så fall lurer jeg på hva i all verden disse bedriftene gjør den dagen den umistelige mannen med den uerstattelige kompetansen slutter i firmaet.

“Et annet sted i Oslo-området hadde far nettopp blitt leder i en nyopprettet bedrift da tiden kom for pappapermisjon med familiens yngste sønn.
- Det første året er det mye som skjer, det var umulig for ham å være borte i så lang tid, sier den 37 år gamle moren.”

Men i alle dager! Er det for mye forlangt at menn planlegger karrieren i forhold til familieforøkelse? Eller er det bare kvinner som må gjøre det? Å bli leder i en nyopprettet bedrift når man har en liten baby og vet at det straks er tid for pappapermisjon er jo bare helt ekstremt dårlig planlegging og vitner om en far som ikke under noen omstendigheter ville vært interessert i å være hjemme med sitt eget avkom. Så beleilig da, å kunne bruke jobben som unnskyldning.

Åh, jeg er så uerstattelig av meg!

Så da betaler arbeidsgiver for at mor i stedet må sette sin karriere til side og være hjemme litt lenger. Og alle syns det er en god løsning.

Men jäklar da!

Jeg håper virkelig ikke dette er de samme folka som roper etter valgfrihet for familiene. Da blir jeg seriøst grinete!

Illustrasjon: Tiffany Jill


 

 

 

 

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


− seven = 0

CommentLuv badge