Bare takler det litt dårlig

, , 35 Comments

Nå har jeg vært 40 % sykemeldt i halvannen uke og jeg må dessverre innrømme at det bare har gått sånn måtelig bra. Hjertebank, merkelig tungpustethet uten noen form for fysisk anstrengelse, kvalme, hodepine, kynnere, samt stadige tårer – i den grad at jeg legger planer om å vente til Helten har sovnet sånn at jeg kan liste meg ut i stua og hulke i fred, for å skåne den stakkars mannen for enda mer grining. Heldigvis sovner jeg også før jeg rekker å realisere de urtriste planene mine. På tirsdag kreket jeg meg hjem etter sju og en halv time på jobb, stupte rett i seng og begynte å innse at 60 % jobbing kanskje var litt i overkant av hva jeg klarer for tiden. Det var en bitter pille å svelge.

Så i dag hadde jeg fått ny time hos fastlegen som fortsatt ikke husker at jeg er gravid fra gang til gang, før hun ser magen min og utbryter “du er gravid, ja!”. Etter å ha fortalt at jeg har blitt mer – ikke mindre – sliten siden sist, samt ramset opp alle mine vage og udefinerbare plager så sjekket hun puls og blodtrykk. Det var normalt. Deretter fortalte hun meg at det jo var veldig vanlig og helt normalt å være sliten når man var gravid, men siden 60 % arbeid nå var for mye for meg så taklet jeg nok bare graviditeten litt dårligere enn alle andre.

Så da gikk jeg derfra, med en ukes 100 % sykemelding i den ene hånden og godt med påfyll av dårlig samvittighet i den andre. Det feiler meg ingenting, alt er helt normalt – jeg bare takler det hele litt dårlig. Og det er jo akkurat det flinke, gravide piker trenger å høre.

Men heldigvis for meg så finnes det fantastiske mennesker her i verden, sånne som:

♥ Kloke ledere – som skuer lusa på gangen, evt flink pike på dårlig samvittighet og sender vakker og omtenksom sms med streng beskjed om å ta det med ro og kanalisere eventuelle jobb-bekymringer videre til dem.

♥ Verdens fineste Helt – som sier at legen er dust og at jeg på ingen måte takler graviditeten dårlig. Og som kysser meg på nesen og tørker bort (enda) en tåre.

♥ De beste lesere – som tipser meg om flinke og hyggelige fastleger i Oslo, eventuelt gir gode råd om hvordan man går frem for å finne en? Det funket jo så enormt bra å be dere om hjelp for å finne en bra kjørelærer, så jeg krysser fingrene for gode innspill nå også. Snälla?

Illustrasjon: Wiretap Studios

 

35 Responses

 1. Bell4trix

  November 26, 2010 17:53

  Åååååå, Nå klarte du å få meg skikkelig oppgira her! Rett og slett forbanna! Hver er disse idiotene som sitter og sier sånt no?!?!?

  Vi vet jo fortsatt ikke alt som skjer i kroppen til en gravid (eller forsåvidt i kroppen generelt), og selv om deres begrensede tester ikke viste noe påfallende så kan det skje ting i din kropp som gjør akkurat din graviditet tyngre enn andre sin.

  Jeg blir så irritert når folk, og spes leger, oppfører seg som at alle graviditeter er like og dersom du er dårlig uten at de finner noe de kan ta tak i så er det du som “takler det dårlig”. Aaaaarrrrrrg! Hvem SIER SÅNT????

  Jeg tror og mener at graviditerer (og også sykdommer selv om det er samme diagnose) kommer i masse masse MASSE forskjellige utgaver. Noen får en strålende lykkegraviditet, men ganske mange får rett og slett ikke det. De får en tøff påkjenning for både kropp og psyke pga at masse systemer i kroppen gjør masse nye greier ganske så konstant. Greit graviditetten er ikke en sykdom, men det er kanskje en av de største påkjenningene kroppen kan utsettes for. Og siden vi mennesker er ulike i utgangspunktet vil også graviditetene kunne være veldig forskjellige!

  litt som feks: Jeg har vondt i hodet, og du har vondt i hodet. Det finnes sikkert 1000 forskjellige måter å ha vondt i hode og grader av vondten. Vi kan ikke måle om vi har like vondt. Jeg kan påstå at min er DRIIIITVOND men at jeg er så sterk at jeg klarer fint å dra hjem, legge meg en halvtime og så dra på jobb igjen etter at smertestillende kicker inn. Mens du, som ikke engang har like vondt etter mitt skjønn, du takler ikke hodepine, og drar hjem og blir liggende når du har vondt….”-Jøss for ei pingle!!!!” Tenker kanskje jeg da… (gud, jeg vil ikke være sånn i grunn, dårlig eksempe å si at jeg er den kjipel!) *geipe*

  Poenget jeg egentlig vil ha fram er at man ikke kan vite om folk takler ting dårligere eller om de faktisk var uheldig og ble sykere. Så lenge vi ikke kan måle dette bør man ikke bryte sårbare mennesker enda mere ned ved å komme med sånne IDIOTISKE uttalelser! Skam på seg, legen!

  Og riktig riktig riktig GOD bedring til deg fantastiske frøken! Skjem deg selv bort og ta det rolig! Prøv å kose deg selv om det er tøft nå! Ønsker deg ALT godt! Stoooooor KleM <3

  [Reply]

  Bell4trix Reply:

  Og har desverre ingen tips om lege i Oslo! Men satser på andre kan hjelpe! :D

  [Reply]

  Reply
 2. gryda

  November 26, 2010 18:07

  Hei du. Det var en kjip melding å få fra legen sin. Jeg har det som deg, gravid og 100% sykemeldt. Alt bra med babyen, det er jo det viktigste, men rugekassa må få litt hvile. Det handler ikke om å takle graviditeten dårligere enn andre, det handler om at vi har hver vår unike kropp som reagerer på hvert sitt vis. Og selv om graviditeten ikke er en sykdom, er det mer normalt enn unormalt å skru ned tempoet betydelig når man går gravid. Det er faktisk en påkjenning for de fleste! Noen er flinke til å ta hensyn til dette fra starten, og møter kanskje ikke veggen underveis. Noen har en fantastisk fysikk (og en egnet jobb?), og synes ikke å være særlig berørt av graviditeten. Men noen er som deg (og som meg), og trenger å få tid og rom for å ta seg inn – og forståelse for dette. Fint du får støtte fra jobben, akkurat nå er det kanskje viktigere enn legen din?

  Bytte fastlege er noe herk – på nettsiden der du kan gjøre det, ser du sjelden noen ledige plasser (i hvert fall for Oslo). Hemmeligheten er å bytte på det tidspunktet i måneden da det “gjøres opp status”, i løpet av en måned er det alltid noen pasienter som flytter (eller dør…). Men dette registreres bare en gang i måneden, og bare når samlet reduksjon er mer enn 12. Jeg husker bare ikke når i måneden det er – men jeg tror det er entebn nå rett før måndedsskiftet, eller rett etter. Dette fikk jeg vite på telefon fra en fyr i Helsedirektoratet, dit jeg fortvilet ringte for å høre hvordan jeg skulle gå fram for å få en fastlege i noe som lignet mitt nærområde. Det var reneste hokus pokus, på dette bestemte tidpunktet i måneden var det flust av ledige plasser.

  Lykke til. Tenn stearinlys og hør på formiddagsradio. Sov litt. Rydd i klesskapet. Drikk te. Det kan jo være litt koselig også…

  [Reply]

  Reply
 3. Grace

  November 26, 2010 18:15

  Dustelege, virkelig! ‘nuf said!

  Angående bra fastlege, jeg anbefaler Dr Kaltenborn hos Legene Kaltenborn, Syrstad og co på Grønland. Har forsåvidt vært innom flere leger der, og alle er veldig ok. Jeg begynte å gå der mens jeg var gravid og følte meg ivaretatt og at de tok meg på alvor (jeg hadde ingen alvorlige komplikasjoner, noen ville kanskje sagt at jeg taklet litt dårlig å være gravid jeg og).

  Det kommer jo også litt an på hvor dere bor, er greit å ha legen ikke så langt hjemmefra – spesielt når den makeløse babyen kommer og får samme fastlege som deg er det greit å ikke ha altfor langt å dra på syk unge. Men altså: Kaltenborn, Syrstad og co. (de har dessuten et par veldig ok ordninger, feks har de alltid ledige timer som ikke kan bestilles på forhånd, slik at du kan få time på dagen dersom du blir syk og ikke kan vente i ukesvis (ller noe sånn) på ledig time. Babyer kommer inn på en times varsel. Veldig brukerorientert opplegg!)

  Lykke til, legg deg ned og slapp av! Ønsker deg masse lykke til og gleder meg på dine vegne :)

  [Reply]

  Reply
 4. Carina

  November 26, 2010 19:24

  Ta heller svangerskapskontrollene hos jordmor (og kun sykemeldinger hos fastlegen)! For legene er gravide damer bare én av veldig mange ting de driver med og kanskje ikke heller blant det gøyeste for mange av dem – kan det ofte virke som. Jordmødre har valgt gravide og fødende som sitt område – du vil få langt mer enn en rapport om din fysiske tilstand.

  [Reply]

  Reply
 5. MariEmhøne

  November 26, 2010 19:27

  Ikke alltid at leger klarer å tenke før de formulerer seg, dessverre.
  Jeg tror egentlig ikke at noen “takler graviditeten dårligere enn andre”, men at noen er litt mer uheldig i hvordan hormoner og alt påvirker kroppen under graviditeten mens andre slipper unna. Det blir litt som å si at alle kvinner menstruerer likt og har like mye menssmerter å si at man takler graviditeten dårligere enn andre… De fleste veit jo at menssmerter, PMS og det som hører med er individuelt, hvorfor skulle ikke graviditet være det?

  På den annen side er det jo ikke alle jobber som går godt med graviditet, mens noen går bedre, kanskje til og med uavhenging hvordan graviditeten påvirker en.

  Skal huske på denne historien når jeg selv skal ut å jobbe som lege, så jeg ikke formulerer meg på en så uheldig måte.

  Du må ha masse lykke til med resten av graviditeten:)

  [Reply]

  Reply
 6. A.N

  November 26, 2010 19:39

  Hei!

  Jeg leser bloggen din, er selv gravid med termin forrige uke. Venter fortsatt på baby. Ville bare tipse deg om min fastlege som jeg synes er fantastisk! Har hatt en spontanabort og en missed abortion og hun var så flink da også!

  Dr. Siw Kjerstin Brachmann på Holberg Plads legesenter.

  Lykke til!!

  [Reply]

  Reply
 7. Frk Frydefull

  November 26, 2010 20:19

  Hrmpf! Kan bare slutte meg til å bekrefte at legen høres ut som en dust. Er jo like langt som deg i graviditet og har også hatt behov for sykmelding når kroppen har ropt stopp! Har fått veldig god hjelp og oppfølging hos jordmor og kan anbefale det fremfor fastlege. Men vet du hva som er det kuleste i verden? Dette går fremover og nå begynner det søren meg å nærme seg noe altså! Snart jul, og etter jul er det kun kort tid igjen. Jippy!!!

  [Reply]

  Reply
 8. Milla

  November 26, 2010 20:25

  Den legen din må du ikke høre på. Ekstrem utmattelse/tretthet er faktisk en av mange vanlige graviditetssymptomer, og det burde hun vite utmerket godt. Jeg fikk min egen baby for en måned siden, og selv med en drømmegraviditet som gikk helt etter boken (legens ord), har jeg aldri hatt så lite energi og overskudd i hele mitt liv som da jeg var gravid. Denne perioden er det viktig at du setter deg selv aller først, for det som er best for deg er også best for minimakeløs.

  Anbefaler forøvrig gjerne Kjell Teigen ved Bryn medisinske senter. Han er svært sympatisk, fastlege og spesialist i indremedisin, og jeg følte meg veldig godt ivaretatt der de to månedene jeg var gravid i Norge i sommer (jeg er i utlendighet til vanlig). Bryn medisinske senter er dessuten helt nytt og alt de har av utstyr er nytt og sofistikert. Dette betyr også at de fremdeles har ledig kapasitet og dessuten drop in-timer hver dag. Teigen har også ultralydapparat på kontoret sitt (ikke av de beste, men det fungerer), og jeg fikk se nurket på skjerm hver gang jeg var inne til kontroll.

  Og gratulerer så mye! Prøv å nyte tiden du har foran deg, til tross for legefrustrasjoner og graviditetstretthet :)

  [Reply]

  Reply
 9. Madeleine

  November 26, 2010 21:14

  Jeg går hos Bakken på Sandaker legekontor, hun er veldig fin, men har jo selvsagt ikke prøvd å være gravid med henne som fastlege enda. Voksen og trygg dame, kanskje over femti. Husker selvsagt aldri fornavnet hennes. :) og ‘litt dårligere enn andre’? Det er som å si til en mann med litt kort utstyr at alt er ok, bare at han er ‘litt kortere enn andre’… Har legen ikke hørt om standardavvik? Alt er normalt, det er umulig å være flink pike hele livet, så man kan like greit la være. Og høre på kroppen.

  [Reply]

  Reply
 10. Kathy

  November 26, 2010 21:53

  Wæææ, jeg snublet innom bloggen din og kjenner at jeg digger den. Du har en veldig engasjerende måte å skrive på. Alle innleggene dine sluker meg meg helt. Jeg leste gjennom alle nedover og kommenterer; drittlege, dritt gamlekjørelærer, hurra nye kjørelærer, tommel opp for at du tenker over at du ikke skal bli psychomamma, interiør skremmer livsshiten ut av meg å (brukte 1time på å surre lilla fløyelssnor rundt hvite kubbelys for at det skulle bli trendy interiøradvetslys). Hurra for fine nieser og lykkelige dager på Grunerløkka (mitt hjem).

  Ja, jeg har lest hver setning:)
  Du har herved en ny fast leser!

  [Reply]

  Reply
 11. ~SerendipityCat~

  November 26, 2010 22:33

  Huff, det var da en kjip kommentar av legen! Men alle er forskjellige, og du trenger det du trenger. Det gjør deg ikke dårligere til å være gravid. Håper du får ro til å ta vare på deg selv og gjøre det så komfortabelt som mulig!

  [Reply]

  Reply
 12. Delirium

  November 26, 2010 23:00

  Herrejemini. Dessuten er ikke mye kynnere normalt og et tegn på at du skal ta det med ro. Det er faktisk kroppen som skriker til deg at den trenger mer ro.

  Jeg elsket min fastlege Dr. Stener Claussen på Rodeløkka legesenter. Han storkoste seg med svangerskapskontrollene, tok seg god tid og svarte på alt og var helt fantastisk. Han var mye bedre enn jordmor var. (Så byttet jeg fastlege da jeg flyttet – la meg si det slik at han har jeg ikke lenger…)

  [Reply]

  Reply
 13. Snåta

  November 26, 2010 23:56

  Huff altså at det finnes slike leger! Ganske utrolig også at hun(?) ikke husker at du er gravid. Da har hun(?) for mange på lista si, spør du meg!

  Jeg vet ikke hvor du skal føde, men siste fødsel hadde jeg på ABC-klinikken på Ullevål og hadde også alle kontroller av fast jordmor. De er utrolig flinke der og har tid til alle spørsmpl, og ingen er for dumme! Jeg kan virkelig anbefale ABC, og det er heller ikke for sent å bytte selv om du er godt på vei. Undr mitt første svangerskap gikk jeg etterhvert (ca uke 24) annenhver gang til jordmor og lege. Jordmor i bydelen satte av 1 time til hver kontroll og var såååå hyggelig! Så ta kontakt med bydelen / helsestasjonen din og spør om time til jordmor! Det er virkelig noe helt anne enn lege.

  Lykke til med å finne en ny fastlege (ingen å anbefale for jeg har knapt vært hos min nye, men jeg går alltid etter beliggenhet).

  Og til slutt: Det er lov å gråte. Det er litt berg- og dalbane når man er gravid:)
  God bedring og slapp av! Hør på fin og glad Kongo-musikk og dans! Det liker babyen også!

  [Reply]

  Reply
 14. girlofnorway

  November 27, 2010 00:25

  Gosj, for en lege!
  Hun kunne jo ha tatt seg bryet med å lese journalen din før hun kalte deg inn da.

  Selv har jeg lavt stoffskifte, som er kronisk. Og etter diverse feilbehandlinger av andre leger har jeg endelig funnet en lege som tar meg alvorlig! Jeg har det motsatt fra deg, en fantastisk lege. Og en litt mindre fantastisk leder. (arbeidsgiveren min totaltsett er forståelsesfull, men min nærmeste leder er noget kjølig)

  Jeg farget håret fra lysebrunt til mørkebrunt mellom to legetimer en gang. Og legen, som hadde lurkikket etter meg på venterommet trodde ikke jeg hadde kommet enda, siden det ikke satt noen blond jente der.
  For meg betyr det at legen min husker meg og hvordan jeg ser ut og det etter bare 3 konsultasjoner.

  Altfor mange leger er maskiner i hvit frakk med lang utdannelse.

  Det du går gjennom nå er en veldig slitsom prosess. Du lager jo et annet menneske med din egen kropp. Bare med en liten ingrediens fra Helten din.

  Gå med hevet hode og struttende mage (en mage jeg er sikker på at du kler utmerket) og tillat deg selv å være sliten!

  Ønsker deg veldig lykke til videre med graviditeten! Det finnes ingen fasit på hvordan man skal takle en graviditet. Ingen av oss er like.

  God helg-klem fra Trondheim!

  [Reply]

  Reply
 15. Mariann

  November 27, 2010 11:24

  Jeg var også ganske fornøyd med Rodeløkka legesenter – og i tillegg kan du komme inn til en annen lege hvis du plutselig skulle ha behov for en legetime, og det er det ikke alle legesentre som gjør (anbefaler derfor IKKE Etterstad legesenter, hvor legesekretæren ikke kunne forstå at jeg ikke forsto at jeg måtte vente til neste mandag når jeg faktisk var syk DENNE mandagen, og derfor hadde behov for sykemelding uavhengig av om legen min var borte. Mitt forslag om å få gå til en annen lege bare for å få dette papiret på at jeg faktisk hadde halsbetennelse og alskens annet, ble møtt med forslag om legevakt (klokke åtte på mandags morgen, midt i svineinfluensapanikken og “Ikke kom til legevakta hvis du ikke må”) – og legesekretærer som ikke takler syke mennesker med kort lunte bør ikke jobbe på allmennpraktiserende legekontor! Der, da fikk jeg sagt det også!)

  Poenget er at det kan lønne seg å ta en telefon til anbefalte legesentre og sjekke om de har mulighet for timer på kort varsel, sannsynligheten for at minimakeløs brått og uplanlagt blir syk med behov for tilsyn er jo ganske stor og da kan det være greit å ha muligheten til å gå på ditt legesenter, hvor journalen hans ligger.

  Når det er sagt er legevakta fine greier, men alt til sin tid. På dagtid, i vanlig kontortid, bør det være mulig å få drop-in-time for syke mennesker, og særlig for små barn, i hvert fall når man ringer i det kontoret åpner.

  [Reply]

  Mariann Reply:

  Obs, det er Fyrstikktorget legekontor PÅ Etterstad jeg er så utrolig misfornøyd med. Etterslad legesenter har jeg ingen erfaring med :)

  (Og et tips til hvis du ikke vet det: Alle skifter av fastleger går fra 1. i hver måned, så skynd deg og skift før onsdag. Legekontorene vil få informasjon om de nye pasientene cirka hver 10. i måneden, men noen tar i mot bestilling av timer før det tidspunktet).

  [Reply]

  Reply
 16. Heidi

  November 27, 2010 21:14

  Hei! du skal virkelig ikke ha dårlig samvittighet for å være sykemeldt, drit i hva legen sier å si til deg selv ” fillen jeg er bare verdens beste for å klare å produsere et barn! et mnsk for søren” Du e kjempe god å det skal du ta til deg :)
  er første gang jeg har vært inne på bloggen din, å må si jeg er imponert, sjeldent jeg kommenterer første gang jeg er inne å smugkikker på blogger, men denne var helt utrolig bra skrevet! stå på, legger gjerne en link fra min blogg til din så jeg får fulgt med litt (hvis det er greit)
  lykke til videre i svangerskapet, det er og forblir tungt helt til barseltiden er over omtrent, men det er UTROLIG kjekt, så prøv å tenk på hvor fantastisk det skal bli når gullungen har kommet :)

  [Reply]

  Reply
 17. Emmeline

  November 28, 2010 00:23

  Halloen frøken FLINKIS….

  Hvor mange ganger i livet har du tenkt å være gravid??? Har du tenkt å være gravid sånn cirka hvert år til du er blitt førtifire? Eller noe sånt?
  For i så fall kan jeg jo forstå at du har dårlig samvittighet…. Da blir det jo dyrt i lengden. For staten vel og merke;)

  Men etter mitt regnestykke så er dette ditt første svangerskap…Du har jobbet vel og lenge og ikke vært særlig mye syk? Du har en jobb å gjøre og det er å bære frem et nytt menneske ;)

  Jeg har vært gravid fire ganger og har vært sykemeldt i to av fire svangerskap.. Uten at samfunnet gikk ad dundas av den grunn;) og nå er det LEEEENGE siden…så det er ingen som husker at jeg var sykemeldt engang. Ikke meg selv engang. Sleng beina på bordet og rug i vei Frøken Flinkesen Makeløs… Du er jo Makeløs., Du kan ikke gå rundt og henge med hodet på grunn av litt graviditet:) Det går over etter en stund, og det vil du merke for å si det sånn…. STÅ PÅ!!!

  [Reply]

  Reply
 18. k

  November 28, 2010 15:01

  Jeg kan på det varmeste anbefale Parviz Izadi på Storoklinikken (inne på senteret).
  Han har et hjerte av gull, du kan bestille dobbeltime, han “ser” meg hver gang jeg er der, trekker frem ressursene mine og får meg til å føle meg tipp-topp hver gang jeg er der. Han er oppdatert faglig, iallfall på det jeg trenger han til, og gjør alltid grundige undersøkelser. Har anbefalt ham til flere venner og samtlige er veldig fornøyd. At han elsker unger er lett å merke.
  Og han er god til å spotte flinke jenter ;-)
  Lykke til.

  [Reply]

  Dr Oz Reply:

  Er ikke rart at du ikke satt navnet ditt her, er du kona hans, kanskje?Fordi den Parviz lege er det verste lege i Oslo og på hele landet, han har dårlig kunnskaper om høy blodtrykk og pasienter med PTSD, og en annet ting han virker falsk immøttende og hyggelig i begynnelse, men han kan plutselig eksplodere og dette er ikkke profesjonelt og ikke heller normalt for en lege atferd!Står ut av hans praksis på Storo,Han virker mer på sak og dette er fordi han er agressivt noe ganger å vite mer persoling saker om pasientene. Hadde en pike som har sagt at han spurte henne om hennes sexuell liv, hmm dårlig gjort!Slem av deg Parviz!

  [Reply]

  Reply
 19. anniken

  November 28, 2010 15:39

  Jeg anbefaler gjerne Herman Munthe-Kaas på Tåsenklinikken, selv om han har mange pasienter, har han alltid hatt tid til meg og mine små problemer, han sendte meg til og med et brev hit til Bangkok med råd, da jeg hadde prøvd å få tak i ham på telefon, og han ikke kom i gjennom da han ringte tilbake. Denne mannen har vært min lege siden jeg var liten, og jeg har aldri hatt noe å klage på. Mange, både unge og voksne, i min omgangskrets hjemme bruker han også, og føler seg alltid tatt på alvor, og det må vel være det viktigste.

  Det virker som de andre her også har mange gode erfaringer, så jeg er sikker på at du kommer til å finne en bedre lege enn den du har nå. Jeg blir så sint på leger som ikke vet å oppføre seg.

  [Reply]

  Reply
 20. Mammadamen

  November 28, 2010 18:54

  Kjenner jeg blir skikkelig forbannet på den legen! Det går virkelig ikke an! Du gjør en fantastisk jobb – du bærer frem et barn. Vær stolt! Og ikke bry deg om dem som ikke forstår. Kos deg med tankene om at du snart skal møte verdens mest fantastiske menneske:-)

  Klem

  [Reply]

  Reply
 21. Marita

  November 28, 2010 22:07

  Fysj, for en lege! Høres helt ut som min lege her i Oslo… Skulle aldri satt en fot på et legekontor, han. Så jeg har (dessverre) ikke noe tips til deg. Håper du snart finner deg en nye en :) Heldigvis skal jeg snart flytte, da skal jeg tilbake til verdens beste fastlege. Uheldigvis for deg, så holder han til på Sørlandet.

  Ta det med ro, og sitt med beina på bordet :)

  SV: Bare hyggelig!

  [Reply]

  Reply
 22. T

  November 29, 2010 09:41

  Det hender jeg forsvarer mine legekolleger i slike sammenhenger som denne, siden ting av og til oppfattes annerledes fra andre siden av kontorbordet. Men her finnes det faktisk ingen unnskyldning. Om man ikke husker alle pasientene sine, finnes det faktisk et enkelt triks: gå inn i journalen, hvor det fra sist burde stå noe sånt som “gravid, sliten, sykemelding”. En fastlege som ikke engang gidder å ta seg bryet med dette, og i tillegg kommer med sånne kjipe og ubegrunnede kommentarer, ville jeg også ha byttet ut fortere enn svint. Bor langt fra Oslo og har ingen tips (men hvis du finner en du vil ha og det ikke er ledig på lista, er det noen som ser gjennom fingrene og tar inn en trengende på “venteliste”. Ihvertfall der jeg har jobba. Mulig praksisen er annerledes i Oslo, men det er ihvertfall verdt å ringe og spørre).

  [Reply]

  Reply
 23. Khi

  November 29, 2010 16:09

  Dr. Kongshaug ved Rodeløkka anbefales _ikke_, uten at jeg vil gå så mye i detaljer.. :S

  [Reply]

  Sigrid Reply:

  Syne du skal være forsiktig med å kommentere navngitte personer på en negativ måte.

  [Reply]

  lulu Reply:

  Kan du begrunne dette? Er det kommunikasjonen e.l? Lurer å bytte over til henne, da jeg vil ha en kvinnelig lege.

  [Reply]

  Reply
 24. astrid katrine

  November 29, 2010 18:30

  sånn ska det j ikkje ver:S domt med legar som ikkje har komunikasjonsgenet. trur kje de forstår kor mye ein setning kan ha å sei for mange. spesielt når ein e gravid. ein befinne seg jo i ein sårbar stilling (jaffal førstegangsfødande). Du e nok heilt Normal og du takle nok graviditeten fint!:)

  [Reply]

  Reply
 25. hibuskas

  December 4, 2010 18:20

  Det var jo synd at legen din tok det sånn. Mitt inntrykk er at alle graviditeter er veldig individuelle og at ingenting er likt egentlig. Nå har jo ikke jeg vært gravid så lenge men jeg har rukket å hente noen sykemeldinger og føler meg heldig som har en mer forståelsesfull fastlege. Likevel har nok du en mye mer forståelsesfull sjef enn meg, så kanskje det går litt opp i opp? Lykke til videre med graviditeten!

  [Reply]

  Reply
 26. Frøken Snøstorm

  December 5, 2010 01:21

  Jøsses! For en innstilling fra en lege! Jeg gikk også med dårlig samvittighet første gang jeg var gravid. Jeg kastet opp konstant og presset meg for mye med jobbing. Dermed endte jeg opp på sykehus og ble mye dårligere enn jeg hadde trengt. Lytt til kroppen din du, den er sjefen nå. :) hvis kroppen sier vile så er det ganske sikkert det du trenger. :) masse lykke til!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


five − 2 =

CommentLuv badge