Barnebursdag for late mødre

, , 14 Comments

kake

På lørdag feiret vi toårsdag. Ambisjonsnivået var lagt behagelig lavt, det var bare snakk om å vaske bad, rydde litt, dekke bord (med pynten fra i fjor) og blåse opp noen ballonger fra Nille, så var vi klare for fest. Pluss bursdagskake, så klart. Som hadde to lys og rosa hjertepynt, men som var både flat og i kjedelig langpanneformat. For selv om jeg selvsagt syns det hadde vært stas med tredimensjonalt sjokoladekaketog og fargekoordinert bursdagstema, så lander jeg alltid på at den typen resultater ikke er verdt innsatsen.

All ære til dem som flikker og vasker og baker og syr før ungene skal feires (de kan veldig gjerne komme hjem til meg neste februar og stelle i stand til treårsdag!), men hvis jeg først skal gjøre en innsats hjemme så skal resultatene være av mer permanent karakter. Som å male de hersens listene som har stått umalt siden vi flytta inn eller sette håndtak på den gamle kommoden.

Internett og mammabladene flommer over av festlige tips om hvordan man kan (bør?) gjøre i stand til barnebursdag og hvis jeg i et svakt øyeblikk for eksempel roter meg inn i bursdagstavlene på Pinterest, er det lett å bli overveldet. Det er jo så fint! Og så smart og morsomt og gøy for unga. Men er det gøy for mor – eller er det mest strev og mas?

Lager du fotballbanekake når ungen skal feires, eller kjører du langpannevarianten du også?

 

 

14 Responses

 1. Charlotte

  February 26, 2013 21:00

  Gratulerer med toåringen! Høres ut som her i oktober. Resirkulert pynt, muffinsmiks fra boks og noen ballonger. Skal ikke mye mer til for å glede toåringen, spesielt når gavedrysset begynner. Gjestene virka fornøyde de også :)
  Blir sikkert mer innsats når hun er større og skal ha ordentlig barnebursdag. Gøyere med rare kaker, aktiviteter og sånne ting da. Men nå hører jeg rykter om at det går konkurranse i å ha de beste, dyreste og flotteste feiringene. Det gidder jeg ikke være med på, men jeg bekymrer meg litt om det allikevel for hun kommer sikkert ikke til å være enig med meg i det…
  Charlottes siste bloggpost: e-books and p-books, apps and p-appsMy Profile

  [Reply]

  Reply
 2. Ida

  February 26, 2013 21:25

  Langpannekake er jo den ultimate fotballbanekaka! Med litt kokos som gressmatte, melisglasur til streker, og seigmenn som spillere. :)

  [Reply]

  Reply
 3. underveis

  February 26, 2013 21:52

  Bursdag er veldig stas uansett. Det er all grunn til å feire stort – selvfølgelig – men det kan en jo gjerne gjøre med enkle midler. Og de fleste toåringer vil være begeistret uansett. Med større barn kommer det etterhvert flere innspill fra de små på hva de ønsker – og det synes jeg jo er fint at de er med på å planlegge. Pølsefest eller pastasalat – hva vil du…? Jeg har også forsøkt meg på både slottskake og traktorkake etter ønske fra henholdsvis frøkna da hun var fire og eldstemann da han var seks og komponerte så godt jeg kunne. Men har deretter sagt stopp. Prøver å lage noe som er godt for både store og små – ikke mest mulig imponerende å se på. Vi velger også vekk alt mulig papp-stash med bursdagslogoer – vi har tallerkener og glass i huset og ønsker ikke mer søppel enn nødvendig. Men ballonger blir det.
  Jeg tenker det er viktig både å sette noen ambisjonsgrenser selv (altså vi voksne), ikke bruke bursdager til å “vise seg”, passe på at barnet er i fokus (ikke all “pynten”) – OG samtidig må en jo være litt lydhør for bursdagsbarnets egne tanker om hva som er en fin bursdag. Hvis en virkelig ønsker seg knallbon-bon-er – så selvfølgelig! Demokrati er jo bra – selv om rammene for hva som er aktuelt bestemmes av de voksne.
  Med skolebarn nå – og der det er enorme mengder med invitasjoner til lekelandbursdager, bowlingbursdager osv i løpet av et år – forsøker vi fortsatt å holde på at det er koselig å invitere barnas venner hjem til oss på “gammeldags bursdag”. Og det blir jo koselig – hver gang. Men en kan jo bli nervøs for at det er for “sært”… jaja…
  underveiss siste bloggpost: påminnelseMy Profile

  [Reply]

  Reply
 4. Liv-Inger

  February 26, 2013 22:02

  Herregud, langpannekake! Formet som nettopp – en langpanne! Jeg peiser på med fargerik kakepynt, men that is it! Jo, og så pleier jeg å lage gelekopper! Enkelt og ungene like det. Kok opp gelepulver og vann, tøm over i x antall gjennomsiktige plastkopper, og voila!

  Jeg syns jo det hadde vært stas å lage de mest kreative bursdager til de søte små. Jeg unner dem jo alt godt! Men jeg prioriterer det rett og slett ikke. Og så tror og håper jeg at de blir glade og takknemlige selv om kaka ikke er formet som en tegneseriefigur eller annen moro. Kanskje kliner jeg til med en mer ambisiøs variant etter hvert. Men akkurat nå? No.

  Grattis med vel overstått 2-årsfeiring! :-)
  Liv-Ingers siste bloggpost: Full av inntrykk etter Murmansk-turMy Profile

  [Reply]

  Reply
 5. Hilde

  February 26, 2013 22:49

  Gratulerer med toåring i huset :)

  Vi feiret toårsdag på søndag med alvorlig skittent kjøkkengulv og uvaska bad. På trappa stod det to stinkende bleieposer som det ikke var plass til i søppelkassen før i dag. Bestemora sørga for kaka som det kunne stå lys på, -et delvis knust stearinlystog funnet på Rema 1000. Vi overlevde, -og jenta var fornøyd.
  Selvfølgelig hadde det vært gøy å stæsje litt, særlig siden jeg sikkert har alt som trengs for å få det festlig nok, men det får bli et annet år.
  Hildes siste bloggpost: Dagens farge ble…rosa!My Profile

  [Reply]

  Reply
 6. Lammelåret

  February 26, 2013 23:07

  Etterhvert som barna har blitt store har bursdagen blir eksportert, av plasshensyn. Vi har feiret i den frie natur eller i en gymsal. Altså må vi ikke engang rydde og vaske hjemme. Den enkelste er det beste – for en fantastisk ting å si! Det er så sant.

  Gratulerer med dagen til den lille!
  Lammelårets siste bloggpost: Takk for at du gidder Tone!My Profile

  [Reply]

  Reply
 7. Susanne K

  February 26, 2013 23:59

  Hehehehehe. Jeg setter ut kakebaking til svigermor, smeller sammen en Toro pose-langpanne sjokokake selv, blåser ballonger og kjøper billig duk og papptallerker på Nille. Pølser i gryte og vips så har vi bursdagsfest!

  Skjønner at folk som liker å bake vurderer annereldes, men det har aldri vært noe prioritert område for meg, hverken før jeg fikk barn eller etter.

  Ikke en gang på mitt eget bryllup klarte jeg å jobbe opp nok entusiasme for pynt til å ha bordpynt/fargetema/serveitter som matcher invitasjonene osv.

  Etter min erfaring er det aldri bordpynten som avgjør om en fest blir bra eller ikke. Det er gjestene som gjør en fest minneverdig!

  Men etter som barna er blitt eldre synes jeg det er kjekt å ha noen leker i bakhånd. Som man kan riste ut av ermet når frileken fører til konflikt eller at noen havner utenfor.
  Susanne Ks siste bloggpost: Babyer. Nå også med designerduft.My Profile

  [Reply]

  Reply
 8. Klissi Mandarin

  February 27, 2013 00:11

  Jeg tror sånne ting hovedsaklig er festlig når mamma kan få likes på bildene sine på Facebook.. seriously. Iallfall til barna er gamle nok til å være involvert i forberedelsene selv, da ser jeg mer poenget. Min toåring får kanskje etasjekake, for pappa elsker å bake… Men det blir til gjengjeld neppe vasket i huset den uka :op Avslappede bursdager er herlige syns jeg.
  Klissi Mandarins siste bloggpost: HouseheartbrokenMy Profile

  [Reply]

  Reply
 9. Marit

  February 27, 2013 15:14

  Jeg kjører langpanne på ren trass. Og svigermor kommer og ødelegger planen min med prinsessekake som hun har brukt flere dager på lage. Lol.

  [Reply]

  Reply
 10. Hmm...

  February 27, 2013 19:44

  Jeg er nok litt sær jeg da. Jeg liker å pynte kaker;) så når det blir fremsatt ønske om hello kitty eller spiderman så slår jeg til. Meeeen bruker da gjerne ferdig kakemiks siden ungene synes det er like godt som mine utsøkte hjemmelagde kaker (forstå det den som kan) – de spiser dessuten ikke særlig av kaken.

  Jeg lager ikke sånn kake for å legge ut bilder på Facebook, men for å glede ungene. Kan ikke helt se at det er feil?

  [Reply]

  Reply
 11. Ellen

  February 28, 2013 00:25

  Veldig interessant overskrift, dersom det finnes en far i bildet her. Og det har jeg jo inntrykk av at det gjør.

  Det er faren som somregel er kakebakeren her i huset. Etterhvert har vi blitt et ganske godt team påselskaper. Jeg lager middag, far baker. Nå er barna blitt så store at de lager mat også. Jeg la ut noen bollebakingbilder i uka som gikk. Det er stas og koseli synes jeg, når alle bidrar.
  Ellens siste bloggpost: materiell lykke og klærMy Profile

  [Reply]

  Reply
 12. Camilla

  March 1, 2013 01:02

  Morsomt tema…vi skal selv ha 3 årsdag for poden i morgen. Bursdagsduken kjøpte jeg på Princess for en slikk og ingenting for to år siden, brukes i hver bursdagsfeiring til barna (voksduk med ballonger på). Bordet er pyntet med plastdyr fra lekekassen og gjett hva som blir kaken…langpannekake av typen sjokolade og gelekopper. Tror barna gir en lang en i om koppene matcher antrekket og sugerørene matcher duken.

  [Reply]

  Reply
 13. KaIrRo

  March 3, 2013 01:21

  I den verste og travleste småbarnsperioden serverte jeg følgende “kake”: en boks to-liters vaniljeis, oppned på et fat, danderte litt strøssel og klasket til slutt på et par lys!! Funket som bare det! Lykke til med de fremtidige bursdagene.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


eight − = 5

CommentLuv badge