Behind the scenes i redde-verden-bransjen

, , 5 Comments

Jeg har vært på internseminar på fjellet i et par dager, for å diskutere strategi for de neste årene med kolleger fra hele verden. Å kjøre gjennom winter wonderland med entusiastiske og imponerte folk fra Afrika og Asia kan virkelig anbefales – jeg blir så stolt at det er rett før jeg begynner å tralle folkeviser og danse pols. Men det gjør jeg jo ikke.

Anyways. Dag to dreide seg blant annet om verdivalg. Tre grupper hadde fått beskjed om å holde hver sin presentasjon av noen aktuelle verdier, og to av dem fulgte opp med det sedvanlige foredraget (“blablabla, fordeler og ulemper, grunnen til at vi valgte disse verdiene er.. og se her har vi skrevet ned det hele på en flip-over”). Den siste gruppen hadde imidlertid forberedt en mer.. billedlig måte å presentere de to verdiene de hadde valgt, som var profesjonell og modig:

De fire unge mennene kommer spaserende inn i rommet etter hverandre og stiller seg opp på rekke. Alle har på seg dress. Den første har på seg hansker, som har tar av slik at vi kan se at han har – knall rød neglelakk på alle fingerneglene. Gisp! Den neste har et glass med vann som han løfter over hodet sitt, snur det opp ned og lar vannet falle ned i hodet og renne nedover ansiktet og skuldrene. Wot? Hva skjer?! Til slutt snur de to siste mennene seg mot hverandre (vi snakker hetero småbarnsfedre her) og kysser hverandre. Lenge!

Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg skrek, et sånt spontant lite jentehyl utløst av frydefullt sjokk. Og så lo jeg så tårene spratt, og jublet og klappet sammen med alle de andre. Kjære vene for noen fantastiske kollegaer jeg har! Julebordet i fjor ble forøvrig avsluttet med et heftig over hodet-løft i ekte Dirty Dancing-stil. Hva i all verden blir det neste?

Illustrasjon: Monettenriquez

 

5 Responses

 1. Alvorada

  February 3, 2010 19:42

  Fnis. Fantastisk! :)
  Jeg jobber også i den herlige redde-verden-bransjen, men skjønner jo nå at jeg har valgt feil organisasjon! Lite dirty dancing på våre julebord for å si det sånn.

  [Reply]

  Reply
 2. røverdatter

  February 3, 2010 22:16

  Hi hi! Hva slags jobb har du? “redde-verden-bransjen” kan, for oss uinvidde, tolkes både hit og dit.
  Men uansett: presentasjonen var både profesjonellt og modig! :)

  [Reply]

  Reply
 3. Irene

  February 4, 2010 16:47

  Fantastisk! Naa ble jeg misunnelig! :) Som Alvorada jobber jeg ogsaa i denne bransjen men tydeligvis i den kjedelige delen av den!! (Jeg ville fremfore Justin Timberlake-versjonen av All the Single Ladies paa seminar foer jul, med en litt kortvokst brasilianer som JT i badedrakt, men det ville ingen vaere med paa… :( )

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


8 × four =

CommentLuv badge