Chanel eller latskap?

, , 8 Comments

Nå har jeg endelig somlet meg til å se Coco avant Chanel, og selv om jeg alltid syns sånne vakre (franske) artsy filmer er litt treige og kjedelige, så innser jeg at den muligens gjorde litt inntrykk likevel. For dagen etter befant jeg meg plutselig i prøverommet på herreavdelingen av H&M.

Der var det comfy klær, der! Hvorfor skal damebukser alltid være så lave på livet, og genserne alltid så korte – sånn at man går hele dagen og drar og drar i genseren for å unngå å få glipe på midten? Hvor vanskelig kan det være å lage gensere som er lange nok?

Chanel var jo damen som påpekte nettopp dette at dameklær var både upraktiske og ubehagelige, og introduserte blant annet bukser og enkle kjoler for kvinner. Så enten har jeg brått havnet i en oh-so trendy Chanelsk fase, eller så har jeg bare blitt litt lat og gidder ikke å bruke dagene mine på å dra i genseren og trekke inn magen. Kan dette være begynnelsen på samboer-forfallet, mon tro?

Det skal nevnes at jeg knapt har gått med høye hæler overhodet siden i sommer, så det er nærliggende å helle mot latskapsteorien. Men siden den andre teorien høres veldig mye bedre ut, så bare bestemmer jeg meg for at det er det jeg er. Fashion-frøken, for tiden med en hang til Chanelsk komfort.

Illustrasjon: Lili.Chin

 

8 Responses

 1. citten

  November 17, 2009 09:42

  Høyhelte sko ja… Sukk. Skulle så gjerne kjøpt noen leeekre vinterstøveletter og svinset rundt i både skjørt og støveletter.

  Men.
  1. Bære rundt på små snørrete unger er enklere i flate sko og bukse
  2. Snørr og fingermerker skjules godt på dongeribukser
  3. Det er kaldt i Trondheim – bukse ER varmere
  4. Ryggen og føttene trives bedre i flate sko
  5. Kontorstolen og pulten min egner seg dårlig til høyhelte sko og skjørt

  Så. Man er praktisk og går i dongeribukser dag ut og dag inn – men – lov å drømme seg bort i skjørt innimellom da *sukk*

  [Reply]

  Reply
 2. bente

  November 17, 2009 16:57

  Så smart å handle på herreavdelingen :) Ikke at jeg noensinne har gjort det selv… Men så synes jeg butikkene er flinkere til å lage klær som ikke blotter magen nå enn før. Takk og lov! ;)

  [Reply]

  Reply
 3. fru storlien

  November 17, 2009 19:24

  Ikke for å antyde at du kler deg som en slask altså, men jeg ser selv at jo bedre jeg har det jo mer avslappet blir jeg i klesveien. Derfor bør Høvdingen stryke meg medhårs når jeg tripper rundt med høye heler og full sminke, men tror du han har skjønt det?

  [Reply]

  Reply
 4. Maria Amelie

  November 17, 2009 23:00

  Herreklær for menn er så mye bedre kvalitet!!
  Jeg kjøpte en fantastisk ullgenser bare for 249 i str S, helt simpel, enkel og svart. Det var umulig å finne lignende hos noen andre merker til denne prisen.

  [Reply]

  Reply
 5. Rikkeroekke

  November 18, 2009 13:36

  Oi? Vil dette si at frøkna kanskje kan tilbøyelig til å ende opp i joggesko ; ) i 12 måneders mammapermisjon på sikt? Dessverre har mine party-hæler fått hvile siden forrige barnevakt, som var i august…….ouch. Brukte hæler på møter i oktober og for 2 uker siden, men det blir liksom ikke samme hæl-følelsen, heller party-hæl enn formell-hæl!

  [Reply]

  Reply
 6. Gøril

  December 6, 2009 20:15

  Dette har jeg visst lenge. Har brukt herreavdelingen i mange år. På mine eldre dager har jeg blitt mer dame dog, om enn ikke så ofte på høye hæler. Mitt favorittplagg er og blir joggebukse. Den er fin, men jeg tror ikke Chanel ville ha godkjent den, desverre. Så min kjære, bare fortsett å inspirere oss til å bruke pene & komfortable klær!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


eight − = 0

CommentLuv badge