Dette nymotens blogge-greiene

, , 16 Comments

Man kan jo ikke holde på å redde verden sånn i all evighet, så i dag har jeg vært på kartleggingssamtale hos Manpower. I følge damen gjorde jeg et godt intervju, virker selvstendig og har antagelig lederambisjoner. Jaså.

Selv var hun opptatt av å fortelle meg om Manpowers verdier, som blant annet omfatter det å gjøre et godt inntrykk og å komme presis. Bare så synd at hun selv var ti minutter for sein (uten å be om unnskyldning) og at det var totalt kaos med møteromsbookingen deres sånn at vi brukte ti minutter ekstra på å finne et ledig rom.

På spørsmål om hva jeg bruker fritiden min til så kom jeg jo ikke utenom denne bloggingen, noe hun åpenbart aldri hadde hørt om før i sitt liv. Nei, det er ikke Facebook jeg snakker om og ja, blogg skrives med to g-er.

Og du bør faktisk ha hørt om blogging når arbeidsgiveren din har et uttrykkelig ønske om at du skal være innovativ og følge med på det som skjer (nok en MP-verdi). Vi snakker tross alt ikke om et sært fenomen for spesielt interesserte; det fins over hundre millioner blogger på verdensbasis og det er snart ti år siden ordet blogg ble brukt for første gang. Grmpf.

 

16 Responses

 1. Erlend

  October 31, 2007 21:18

  Pøh, de har stjålet verdiene sine hos Forsvaret: «Møt renvasket, møt presis!» het det da vi skulle på sesjon.

  [Reply]

  Reply
 2. Flopsy

  October 31, 2007 21:47

  Jeg blir egentlig overrasket hvis noen i det hele tatt har hørt om blogging jeg. Det er nok ikke så kjent som man kanskje skulle tro. Selv om den innovative Manpower-dama kanskje burde ha hørt om det.

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  October 31, 2007 22:03

  thomas: jammen bra det ikke gjelder oss :-)

  erlend: så utrolig uoriginalt av dem. innovative du liksom!

  flopsy: når man jobber med rekruttering og intervjuer unge folk (?) dagen lang, så bør man faktisk ha fått med seg fenomenet blogging. dette handler jo overhodet ikke om at jeg er selvsentrert..?

  [Reply]

  Reply
 4. Örn

  October 31, 2007 22:17

  Med innovativ mener de nok at de báde har elektronisk-post og vet opp og ned pá en edb-maskin.
  (de er sikkert sánne som setter printeren litt nærmere edb-maskinen nár den pástár at den ikke finnern.)

  Men sá morro da at du gjorde et godt inntrykk og at eventyrlysten fár blomstre litt:)

  Krysser fingre og háper det dukker opp et brillefint jobbtilbud!

  [Reply]

  Reply
 5. Esquil

  October 31, 2007 22:47

  edb-maskin … hehe

  Etter alle disse årene har jeg endelig skjønt den doble betydningen av nicket ditt. Det er makeløs som i unik, og make-løs som i single, ikke sant? eller har du enda flere tolkninger?

  [Reply]

  Reply
 6. Frøken Makeløs

  October 31, 2007 23:21

  örn: haha, fins det sånne printerfolk? fantastisk. selv er jeg stort sett borte i sånne som nekter for at de trykka på noe som helst når et eller annet har gått galt. som om pc-er finner på ting helt på egen hånd?

  esquil: flink du! men nå har jeg vel ikke blogget i så mange år akkurat, hadde ganske nylig halvtårsdag faktisk.

  så får vi håpe jeg slutter å blogge innen jeg blir gift, for fru makeløs kan man vel ikke være..?

  [Reply]

  Reply
 7. radiohode

  November 1, 2007 09:00

  Blo-hva-da-for-no? Blokking? Blotting? De har jeg hørt om. Men blooging? Nei. Helt ukjent. Dessuten: Den derre internetten dem snakker om, det er bare tøys, asså. Kommer til å floppe uansett.

  [Reply]

  Reply
 8. Guro

  November 1, 2007 11:19

  Se positivt på det, hun kommer ikke til å google og finne bloggen din basert på ditt siste innlegg, som jo handler om henne i et ikke direkte overstrømmende tonefall ;) (jeg tror kanskje det er dette pappaen min prater om hver gang han er redd at bloggingen min skal kjøre meg rett utfor stupet ;-))

  [Reply]

  Reply
 9. Frøken Makeløs

  November 1, 2007 12:13

  radiohode: jeg er også skeptisk til dette internettet folk snakker om. høres skummelt ut.

  guro: tanken slo meg, men det skal vel mye til for at hun finner denne posten. jeg prøvde å google blogg og kom til side 15 uten å finne min post, så jeg tror jeg er ganske trygg.

  men hvis du manpower-damen leser dette; unnskyld, jeg mente det ikke!

  [Reply]

  Reply
 10. elx

  November 1, 2007 13:43

  Hvis Manpower damen leser dette så har hun lært noe nytt og vært litt kreativ i bruken av sin Elektroniske Data Behandler.

  Men noe sier meg at hun fortsatt er litt forundret over at du driver med blotting på internett selvom hun vet at det er mye porno ute og går *fnis*

  [Reply]

  Reply
 11. Guro

  November 1, 2007 17:13

  Frk Makeløs; Hvis du slenger på en manpower sammen med det bloggsøket ditt så kommer den opp på side en :)
  Men akkerat det skal nok noe til tror jeg;) La oss heller satse på at hun finner Wikipedia, og slår opp på blogging før hun begynner å finne jobbber til deg *fnis*

  Guro

  [Reply]

  Reply
 12. Sonja

  November 2, 2007 17:09

  Da jeg var på intervju hos Techpower – som er et søster/datterselskap av Manpower, så hadde han som skulle intervjue meg glemt hele greia og var ute og handlet julegaver da jeg kom. Til og med jeg reagerte på at det var noe uprofesjonelt.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


two × 5 =

CommentLuv badge