En post som (nesten) ikke handler om baby

, , 15 Comments

Jeg har fått helt dilla på smoothier, spiser gjerne flere om dagen. Eneste problemet er at frukt er tungt å bære, vi bor i femte etasje uten heis og jeg har i grunnen nok med å drasse ungen, vognbagen og stellebagen opp og ned alle trappene. Dessuten blir jo frukten dårlig ganske fort, så man må liksom kjøpe litt stadig vekk.

Men neida! For jeg kom på at det går jo an å fryse ned frukten! Så her om dagen stakk jeg på butikken etter at Bolla hadde sovnet (det tok et par uker før han aksepterte det, men nå sovner han klokka sju hver kveld uten klaging. Yay for det!) og handlet så mye frukt jeg kunne bære. Så delte jeg den opp og puttet i fryseren og nå har jeg fiks ferdige brødposer med frossen banan, druer, melon, ananas… Må bare passe på å bruke litt frossen og litt fersk frukt sammen, ellers tror jeg blenderen min kneler helt. Og så hiver jeg litt solsikkekjerner og linfrø oppi mot slutten, for da blir det litt sånn krønsji og godt.

I grunnen kunne jeg godt tenke meg å bruke litt mer grønnsaker i smoothiene, til nå har jeg bare prøvd meg på spinat og lime (er det en grønnsak mon tro?). I følge blant andre Opplysningskontoret for frukt og grønt skal både gulrøtter og broccoli og paprika kunne funke, men jeg er ørlite skeptisk. Har noen av dere prøvd dette? Eller har dere andre lure smoothie-tips eller oppskrifter?

Illustrasjon: Terriseethings

(Oppskriften på smoothien som er på bildet finner du her)

 

15 Responses

 1. Ulrikke

  June 10, 2011 21:08

  Først: Jeg elsker babypostene dine, selv om jeg er tyve og ikke ofrer baby og familieliv én tanke ellers. Det er så koselig å lese postene dine :)

  Når det gjelder smoothie:
  Jeg pleier å gjøre det samme! Men det byr OGSÅ på problemer.. jeg har nemlig bitteliten fryser :/

  Smoothie er den eneste måten jeg klarer å få i meg fem om dagen. For meg er banan et must, fordi jeg liker tykk konsistens. Pleier også å helle i litt kokosmelk, juice og i blant også litt yoghurt i tillegg til all frukten.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Så godt å høre, i grunnen. Det er jo baby som fyller mesteparten av hodet og dagene mine for tiden – men jeg skal prøve å skrive om litt annet også. Innimellom..

  Fryserplass er en utfordring her også. Den er ikke så fryktelig liten, men veldig full av alt mulig, jeg skjønner liksom ikke helt hva vi har inni der. Men hvis jeg bare skviser litt, så går det :-)

  Tykke smoothier er absolutt best og kokosmelk var lurt, det har jeg ikke prøvd. Takk for tips!

  [Reply]

  Reply
 2. Maja Piraja

  June 10, 2011 21:19

  Blenderen min hater meg, så det blir lite smoothe. Men jeg spiser frosne bananbiter med sjokoladesaus på! Mmm!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Dum blender! Men oi, det høres jo ordentlig nam ut. Og jammen tror jeg ikke at sjokoladesaus er uten melk, så da kan jeg jo spise det også. Yay!

  [Reply]

  Reply
 3. Marie

  June 10, 2011 22:19

  jeg pleier å ha frosne spinatputer (fås i frysedisken) i smoothien. Funker fint, og 7-åringen merker ingenting :-)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ah, det har jeg lurt på – hvordan det funker med frossen spinat. Har lagt fersk spinat i fryseren men har ikke rukket å prøve det ennå. Men hvis man kan bruke ferdig frosset fra butikken er det jo veldig praktisk!

  [Reply]

  Reply
 4. McThrill

  June 10, 2011 23:31

  God idé å fryse frukten! Takk for tips :)

  Jeg pleier å bruke litt vaniljekesam sammen med frukten også, syns det smaker godt. Også har jeg litt eplejuice i hvis den blir _for_ tykk.
  Favoritten her i huset er banan, kiwi og bringebær og/eller blåbær + litt havregryn (hvis den skal drikkes med en gang pleier jeg å legge dem i bløtt litt først)
  Godt med avocado i smoothie også!

  Prøvde en gang med gulrøtter og brokkoli, men det ble ikke såå godt. Kokte dem litt først.
  Mulig jeg gjorde noe feil ;)

  [Reply]

  Reply
 5. Hanne

  June 11, 2011 00:00

  Her i Brasil er det vanlig aa lage juice av frossen frukt som kommer i smaa pakker i frysedisken. Bare aa tilsette vann og litt sukker hvis det er en sur frukt (ja, lime er forresten frukt). Jeg er ganske eksperimentell av meg saa jeg pleide aa ta en sann fruktpakke (kan f.eks. erstattes med en neve frosne jorbaer eller blaabaer), en liten banan, et glass iskald melk og en skje törrmelk (!) for den ekstra kremete konsistensen. For laktoseitollerante funker det fint med soyamelk, men vet ikke helt hva man skulle brukt istedenfor törrmelken… Blir som en sunn milkshake!

  [Reply]

  Reply
 6. Ine

  June 11, 2011 16:52

  Har hørt rykter om at brokkoli skal egne seg bra, men jeg er også litt skeptisk til grønnsaker i smoothien. Valnøtter er godt å ha oppi, det samme er (bløtlagte) havregryn og litt skikkelig, økologisk vaniljesukker hvis man bruker bær og frukt som ikke gir særlig sødme. Om sommeren liker jeg å ha isbiter i også :)

  [Reply]

  Reply
 7. Delirium

  June 13, 2011 19:44

  Gulrøtter er godt! Bare skrell dem og ha oppi med resten. Cottage Cheese gjør seg også; smaker ikke så mye og gir en del proteiner, det samme gjelder for rått egg.

  Min standard fruktsmoothie i åresvis har vært appelsinjuice, en banan og ferdig frosne bær fra frysedisken.

  Og for de som i likhet med meg ikke har blender går det minst like bra med stavmikser faktisk. Lettere å rengjøre er den også.

  [Reply]

  Reply
 8. Ingrid

  June 15, 2011 17:19

  Søt blogg! Har hørt litt om den men aldri vært innom før… Spinat er overraskende godt i smoothie, ja. Det samme er faktisk gulrøtter (med appelsin og litt ingefær, mmmm) Avokado ble også nevnt, det er faktisk godt med søte ting! Har hørt at det brukes i fruktsalater i Brasil (er det sant Hanne?) Selv liker jeg mango, kokosvann, banan og sitron. Har du noen gang prøvd disse grønne, supersunne pulverne man får kjøpt på helsekosten? Har sett på næringsinnholdet, så jeg tror på at det er bra for kroppen. Men fy som det smaker ;P Leter fortsatt etter en oppskrift som dekker over smaken…

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


3 × four =

CommentLuv badge