En sånn dag

, , 13 Comments

En sånn dag. En sånn desemberdag. Hvor man lar jobb være jobb og bare tar fri. Vinker gutta avgårde til jobb og barnehage og sitter alene igjen, med varm kaffe og rolig sjel.

Så går man ut i iskulda, besøker formiddagsfredelige butikker og handler julegaver til to makeløse nevøer. Og tenker; ja, dette tror jeg de vil bli glade for. Dette tror jeg de vil få mye glede av.

En sjelden spasertur i dagslys, gjennom ti iskalde grader og blekt vintersollys, hjem til fineste Frøken Fräken. Til lunsj og kaffe og etterlengtet skravling, av den typen man tok for gitt i et annet liv. Den gang man hadde uendelig tid og uendelig frihet. Den gang man bodde i samme by og aldri trengte å gå rett hjem fra jobb. Den gang man lengtet etter det livet man har nå og fryktet at man kom til å ende opp alene for bestandig.

Og så: toget hjem igjen. Til verdens aller beste lille gutt. Som klapper og jubler og løper og hopper. Som deler ut klemmer og rister bestemt på hodet når noen prøver å si at det er leggetid. Som peker og teller og tegner og ler så hele huset vibrerer av glede.

En sånn dag. En sånn desemberdag. Det burde man unne seg oftere.


 

Illustrasjon: Dave and Carolyn Sawyer

 

13 Responses

 1. Helene

  December 12, 2012 12:44

  For en herlig dag! En drømmedag som jeg ofte har tenkt på selv. Ikke at man må gjøre det i juletiden, en slik vårdag eller sommerdag er like mye verdt <3

  Ha enda en flott desemberdag :)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Absolutt. Man burde egentlig ha minst en sånn dag per årstid!

  [Reply]

  Reply
 2. Åshild

  December 12, 2012 15:33

  Dette er et innlegg av den gode gamle sorten. Ikke for at jeg ikke har likt den nye typen.

  Jeg valgte å samle alle kollegene her på mandag til felles syltelaging. Det er veldig hyggelig og det er vel blitt en tradisjon.
  Åshilds siste bloggpost: 12.desember safrantipsMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Haha, tenkte det samme. Pleide å være mye sånne innlegg før i tiden. Kanskje det blir flere fremover, hvem vet? Lykke til med syltelagingen, høres veldig hyggelig ut!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× 3 = twenty four

CommentLuv badge