Et rotete interiørblad, takk

, , 25 Comments

Det er fire dager igjen til bryllupet, jeg har hodet fullt av egne og andres to-do-lister (hva var poenget med å delegere igjen, sa du?), herser med Helten som et slemt og stressa pms-monster, er syk på tredje dagen, hellig overbevist om at jeg kommer til å være verdens minst strålende brud og brennsikker på at regnet kommer til å øse ned hele dagen og fullstendig spolere hagevielsen vi har planlagt.

Så la oss heller snakke om noe annet. La oss snakke om de hersens interiørbladene som gjør livet surt for vanlige folk. Jeg har et inderlig elsk/hat-forhold til dem – er smertelig klar over at de får meg til å mistrives hjemme i mitt eget akk så uperfekte hjem (vi eier hverken Tolix-stoler, Manu-kopper eller egenoppusset spisestue vi har tilfeldigivs fant i en kontainer og som viste seg å være et komplett sett designklassikere fra 30-tallet). Samtidig elsker jeg å se bilder av alle disse fabelaktige, plettfrie, lyse, åpne, originale, matchende, kreative, harmoniske hjemmene (fri og bevare meg for å lese teksten, det måtte i så fall være til høytlesning på vorspiel).

Jeg blir SÅ inspirert og direkte etterpå blir jeg SÅ frustrert over at hjemmet vårt ikke ser sånn ut og så overbeviser jeg meg selv om at det hele nok er Helten sin skyld (nevnte jeg pms?) ettersom han insisterer på at vi skal ha gardiner i stua og kjempestor tv.

Men i dag fikk jeg en liten åpenbaring; det er ikke egentlig design-greia som plager meg mest med interiørbladene, men at det alltid ser så fordømt ryddig ut i alle reportasjene. For helt ærlig så er ikke hjemmet vårt så halvgærent når det en gang i blant er ryddig (bortsett fra gardinene i stua og den kjempestore tv-en, åpenbart). Men hvor lenge varer det? Ca 30 minutter.

Så etter å ha hatt en liten dialog om temaet med Astarkvedja på Twitter i dag, er konklusjonen at vi trenger interiørblader som viser bilder av hjem som ser fabelaktige ut – med rot! Fulle av tips om hvordan man “dandere/sortere/lyssette rotet slik at det ser bra ut” for ærlig talt, selv amatører som jeg klarer å få en ryddig hjem til å se akseptabelt ut. Slipp løs et par unger i noen timer, så Manukoppene ligger i tusen knas under velta Tolix-stoler – og så kan du komme med inspirasjon og DIY-tips. Og de bør helst ikke ta lenger tid enn den halvtimen Fantorangen er på barne-tv.

Utfordringen sendes herved til Rom123, Boligpluss, Boligliv, Boligminus, Interiørrom og alle dere andre.

 

25 Responses

 1. Astarkvedja

  May 29, 2012 17:38

  Underskrives!

  “egenoppusset spisestue vi har tilfeldigivs fant i en kontainer og som viste seg å være et komplett sett designklassikere fra 30-tallet”

  Ja, hva er greia med det egentlig? Da jeg i ren kopi-iver adopterte pappas gamle, blå svingstol som hadde stått i et uthus i utallige år, endte jeg opp med å måtte kaste den på dynga fordi jeg aldri fikk ut mugglukta. Er det en grunn til at lukt aldri blir beskrevet i de hersens magasinene? “Stua ser helt fantastisk ut, men det lukter dynge”, liksom? Og hvor gjør de av alle de avisene de ikke har lest, men samler på i tilfelle de skulle få ånden over seg? Og gamle pyntegjenstander man fikk til bursdagen for ti år siden og ikke får seg til å hive? Og er det bare jeg som lar bagateller som stikkontakter, døråpninger og vinduer diktere hvordan jeg møblerer leiligheten, og ikke spontant slenger opp en lettvegg og monterer hems i løpet av ei helg?

  Åh, det føltes godt!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hoho, interiørblader med lukt hadde absolutt gjort seg. Tipper det lukter høgg av mer enn din fars gamle stol. Det beste er når beboerne av disse strigla hjemmene understreker hvor viktig det er at det ser ut som noen bor der, at det ikke er et utstillingsvindu liksom.. Huh? Kom hjem til oss, så skal dere få se hvordan det ser ut når noen bor et sted!

  [Reply]

  Astarkvedja Reply:

  Om å bo: I skrivende stund balanserer jeg en asjett med to stykker (høykarbo)krydderkake på et eksemplar av Det mørke nettet (fortsatt ikke lest), som igjen balanserer på et tysk månedsmagasin (uåpnet, fortsatt i konvolutt og), som ligger under en stabel med andre uleste bøker og noen gamle aviser. Denne herligheten står igjen (og oser dårlig samvittighet) oppå et svart, lite frasettingsbord arvet fra leilighetens tidligere eier. Når bordet ikke suger til seg rot, suger det til seg støv. Og gamle interiørmagasiner jeg ikke har fått meg til å kaste.

  På min venstre side står et gammelt Stompa-skrivebord (i furu, grøss og gru) arvet av mine foreldre, med en gammel og grå skriver på. Oppå den igjen ligger ei kokebok med ei oppskrift jeg tenkte å scanne og sende mamma. For ei uke siden. Oppå der igjen ligger ei bok jeg bruker i jobben (leve heimekontor). Sånn bor altså jeg.

  Så hvorfor ser jeg aldri denne typen løsninger i interiørblad? Hvem er disse folka som bor der?

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Det slår meg at det er en grunn til at de lager blader om disse folka. Er ikke akkurat gjennomsnittsmennesker..

  Reply
 2. Lammelåret

  May 29, 2012 22:01

  Rot i et slags system med riktig lyssetting finner du i IKEA-katalogen, kanskje ikke det du var ute etter?

  Gratulerer med dagen som nærmer seg!
  Delegering er sånt som finner sted i teoribøkene, det er jeg helt sikker på.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for det! Haha, i teoribøkene ja :-)

  [Reply]

  Reply
 3. Gro

  May 30, 2012 09:29

  Bergens tidende hadde tidligere i vår en serie med hvordan folk egentlig har det hjemme. På en god dag kan huset vårt legges ut for salg uten mye arbeid, på en vanlig dag er det ganske langt unna…

  http://www.bt.no/bolig/Kaos-chic-2680941.html dette er en av artiklene

  [Reply]

  Reply
 4. Tine

  May 31, 2012 15:27

  Interiørblader er jo laget for å gi dårligsamvittighet! De retusjerer bort rot/skavanker/sjarm på lik linje med skjønnhetsmagasiner gjør med modellene sine.

  Og sist, men absolutt ikke minst! LYKKE TIL! Så lenge du husker å si ja og han svarer ja – så er det meste gjort :)

  [Reply]

  Reply
 5. Barbarella

  May 31, 2012 17:00

  De jukser bare!

  En gang leste jeg et blad der de først hadde satt en statue over dobbeltsenga på soverommet. “Denne antikke skulpturen har paret funnet på et lite marked , og har den på soverommet som minne om bryllupsreisen bla, bla.. Men så hadde de bommet og satt den i stua også, litt glemt bak en plante. (Der den sannsynligvis alltid sto. Før noen kom og stylet hjemmet) Etter å ha snakket med folk som jobber med slike reportasjer har jeg en lei mistanke om at mange av designklassikerne kommer bak i bilen til fotografen, sammen med matchende puter)

  [Reply]

  Reply
 6. Glamourlegen

  June 2, 2012 00:31

  Drit i interiør – leve kjærligheten! Og tillykke med fantastisk vielse i dag! Hvis den står i Østlandsområdet regner det IKKE, og folk trenger litt frisk luft til å kjøle seg ned fra all kjærligheten som oser i luften.

  Da vi giftet oss for 10 mnd siden var jeg komplett bridezilla/fullstendig laissez-faire, så Dagen tilbragte jeg først i havet (Ja da! Vi har tid til å bade!), så i badekaret (Hei alle sammen, plask plask, jeg skal bare drikke bobler og legge ansiktsmaske på min gustne dagen-derpå-hud-ånei-det-hjalp-ikke-jaja-fuck-it), med venninnefrisøren (er du sikker på at du MÅ krølle på den siden, blir vanskelig å drikke bobler her), så sminke (Ja jeg vet vielsen har begynt, men herriguud jeg er brura, har du nok bobler, og forresten, er det nok rouge? Å ja, maskara, takk for at du sa ifra). Og så bar det ned til vielse. Med to timers hår, tre-fem minutters sminke, verdens vakreste brudgom som ventet, og verdens flotteste dag. Håper du har en balanse som funker for deg, og føler deg vakker og strålende og stressa og avslappet og ruset på lykkehormoner.

  Hurra for deg og din, og gratulerer!

  [Reply]

  Reply
 7. O!

  June 3, 2012 01:26

  Gratulerer så mye,

  Føles nesten som man kjenner hverandre etter å ha lest på bloggen helt tilbake fra starten. Håper dere har hatt en flott dag, ønsker dere lykke til videre. Store klemmer til deg og “gubben” fra oss i de dype skoger.

  [Reply]

  Reply
 8. KristinB

  June 4, 2012 16:00

  Gratulerer som frue ;-D
  Tenkte på dere på selve dagen, håper den ble minnerik og god – og så gleder vi oss til et lite referat her på bloggen!!
  Klem fra KristinB

  [Reply]

  Reply
 9. Mariann

  June 6, 2012 09:46

  Gratulerer med dagen som var på lørdag! Håper på et lite minireferat når du har landet, og kanskje et bilde av brudekjolen? Man er ganske nysgjerrig :)

  [Reply]

  Reply
 10. Villkatta

  June 6, 2012 20:22

  Gratulerer med dagen som var, eg vonar den vert fin! Gleder meg til å lese om det på bloggen?

  Men ellers – ja takk til eit interiør MED rot ;-)

  [Reply]

  Reply
 11. Tonje

  June 10, 2012 13:11

  Hei, og gratulerer så mye med å ha blitt frue! =)
  Jeg håper dagen deres ble fin!

  Jeg har lest bloggen din ganske lenge nå, men er dårlig på å kommentere desverre… ;/ Så bare la meg si det en gang for alle – jeg elsker innleggene dine, de er tankevekkende, morsomme, interessante og jeg koser meg veldig med å lese dem! :D

  Men nå sitter jeg inne med noen tanker/spørsmål som jeg håper du (og dine andre lesere) kanskje kunne kommentert.. Dette er helt utenfor innlegget ditt, men som en samfunnsengasjert og meningssterk kvinne håper jeg du (og de andre som leser denne bloggen) kan si deres mening…

  Min kjære er invitert i utdrikningslag neste helg. De er en gjeng med barndomsvenner (som nå egentlig ikke har så mye kontakt, men som treffes kanskje en eller to ganger i året). Nå har en av kompisene (ikke forloveren, men en annen venn) foreslått at de skal skaffe en stripper til kvelden. Tanken på det gjør at det vrenger seg litt i meg – men jeg er egentlig litt usikker på hvorfor. Hva synes jeg egentlig om stripping? Er det pga at det i følge media er slik at mange av disse kvinnene (særlig de fra utlandet) gjør dette av desperasjon og mangel på andre valg – og gjør det for å kunne brødfø sin familie? For noen år siden var det en av Norges mest “kjente” strippere som uttalte til media at dette var kvinnens (stripperens) avgjørelse og at det var et valg som hun sto inne for og at det de solgte var en illusjon (ikke sin egen kropp). Men når man leser intervju med henne nå noen år etter har hun hatt mange personlige problemer og føler hun aldri skulle brukt kroppen sin på den måten. Også mange tidligere Glamour modeller har mange tunge følelser rundt fortiden sin og har slitt med det (Aylar Lie, Lene Alexandre, Helene Rask…) men betyr dette at stripping egentlig ikke er så bra (i ettertid) selv for de som sier de har et uproblematisk forhold til det og som sier de har valgt det foran andre ting fordi de vil?

  Jeg liker ikke tanken på at min kjære samboer skal se på en annen kvinne (i samme rom rett foran seg) som tar av seg alle klærne og danser naken rundt foran ham. Er det mitt problem? Burde jeg gi ham den friheten? Jeg er IKKE bekymret for at han skal gå over grensen, eller like henne bedre enn meg eller noe i den duren, men er det en mulighet for at mine følelser rundt dette (den misnøyen jeg føler) er fordi jeg er misunnelig? At hun har en veldig bra kropp, er veldig bøyelig og gir illusjoner til et sexliv som er veldig fjernt fra hva jeg er komfortabel med (og i stand til)?

  Eller er det mest fordi jeg synes stripping er kvinnefornedrende og lanserer kvinnen som et objekt og ikke en person?
  Er det forskjellig fra nakenbilder?

  Det hadde vært fint å få hørt noen andres tanker rundt dette…

  Tonje

  [Reply]

  Reply
 12. Kirsti

  June 14, 2012 10:55

  Helt enig med deg. Jeg syns det er så deilig å se disse hvite, lette, lysfylte rommene i blandene og krasjlander når jeg titter opp og ser min egen stue. Stua er egentlig fin den, men på langt nær så ryddig og lys og lett som i bladet.

  Så har jeg jo denne bloggen, hvor jeg merker at flere leser om man deler egne bilder enn om man deler “ferdig-bilder” fra nett. Men jeg orker ikke rydde så sabla mye hver gang jeg skal ta et bilde jeg, for det er virkelig det som må til for å matche disse andre bloggene. Så det blir til at jeg knipser i vei de få gangene det ser respektabelt ut og deler litt utover i måneden på bloggen. Og på den måten bidrar jeg vel også til dette “perfekte” inntrykket.

  Nei, nå er det på tide med et roteinnlegg!

  Kirsti

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ 1 = three

CommentLuv badge