Ferie og jobbstart

, , 4 Comments

Ja altså, godt nytt år! Og god jul og i det hele tatt – jeg ramlet litt ut der en periode. Mer om det en annen gang, kanskje.

Vi begynte det nye året med to uker på Tenerife. Avreise hjemmefra klokka 0600 første januar, kjøretur gjennom snøstorm til Gardermoen, boarding klokka 0840, avreise klokka 1100. Jepp, vi satt over to timer inne i flyet og ventet på måking og avising og whatnot. Det var mildt sagt ikke verdens beste start på ferie med barn. Da vi skulle hjem reiste vi om ettermiddagen/kvelden og hadde et håp om at Bolla skulle sove en del av turen. Det lille englebarnet sovnet til vanlig tid klokka 19, sov vakkert på sin fars fang i førti minutter og ble deretter vekket av at personalet reklamerte vel og lenge over høyttaleranlegget for hva slags kremer, solbriller og parfymer som var til salgs ombord. Seriøst, jeg kunne kverket dem.

Men, alt i alt så var alle enige om at det hadde vært en fin tur. Ikke så mye å fortelle egentlig, vi hang stort sett rundt på hotellområdet. Bolla fikk to nye tenner, sov ikke en hel natt så lenge vi var der og smittet sin far med en heftig forkjølelse. Og så hadde vi utsikt til solnedgang over Atlanterhavet fra balkongen og fint vær nesten hver dag. Kommer muligens tilbake med litt praktiske råd for andre som skal til Kanariøyene med småbarn, hvis det er interesse for det?

I dag var første dag tilbake på jobb etter permisjon. Det føles veldig fint og litt overveldende – plutselig skal man sitte i møter og si lure ting og ha meninger om både det ene og det andre. Og så var det veldig stas å komme hjem til gutta mine etter å ha vært ute i den store verden. Helten skal være hjemme frem til august, når Bolla begynner i barnehage. (For dere som teller og ikke får dette regnestykket til å gå helt opp; han skal ha litt foreldrepermisjon, litt ulønnet permisjon og litt ferie. Til sammen blir det sju og en halv måned med hjemmeværende pappa).

Til slutt; det kom inn vanvittig mange kommentarer på posten om kvinner og blogging, og debatten er ført videre i mange andre blogger. Jeg skal lage en liten oppsummering for dere som ikke har rukket å lese alt sammen, for det kom fram veldig mange kloke og viktige tanker og poenger. Regner med å få skrevet det i løpet av de nærmeste dagene.

Illustrasjon: Suesue Skyhorsebook

 

4 Responses

 1. Camilla

  January 16, 2012 22:32

  Det er så fint å være på jobb og vite at man skal hjem til guttene sine, og å vite at pappan er der og styrer skuta og passer på! Det er nesten som en liten ferie i seg selv. Det er verre når begge skal jobbe igjen og avkommet skal i barnehage, men den tid den sorg for deres del. Nyt neste halvår! :o)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja, jeg tenker også at jeg får nyte dette halvåret. Fra høsten av blir det nok adskillig travlere!

  [Reply]

  Reply
 2. Mammadamen

  January 16, 2012 23:08

  Hei,

  og godt nytt år! Husker godt den tilbake-i-jobb-følelsen. Veldig rart, og litt vemodig. Men det er også litt godt, ihvertfall når man har pappaen der hjemme som man stoler hundre prosent på. Kos deg med å drikke kaffe med begge hender!

  Tusen takk for veldig fin ffnor på Twitter forresten. Jeg ble veldig glad for de ordene. Tror det er den beste ffnor jeg har fått:-) Og ordene gjengjeldes:-)

  God mandag til deg og gutta dine!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Godt nytt år til deg også! Jeg syns det er mest fint, har i grunnen gledet meg til å begynne å jobbe igjen. Må forøvrig finne en løsning med den der kaffen, hadde glemt hvor vondt jobbkaffe smaker! Hm, presskanne kanskje?

  Hyggelig at du ble glad for ffnor! Ha en fortsatt fin dag du også :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ five = 11

CommentLuv badge