Fine mammablogger

, , 14 Comments

Jeg har fått spørsmål om jeg vet om noen “oppegående mennesker som deler tanker rundt graviditet og barn” – og det gjør jeg jo! Og så tenkte jeg at det kanskje var flere av dere som kan ha glede av tips om andre mamma-blogger, så da lager jeg like godt en hel post om det.

En blogg jeg veldig nylig har oppdaget selv er Her på Sandaker. Den må dere lese, for den er så fin! Carina skriver gjenkjennelig og morsomt og rørende om livet som nybakt mamma, les for eksempel Lille store deg, Bæsj. Og sånn og Daddy Cool.

Pias verden er det sikkert mange av dere som kjenner fra før, men kanskje ikke alle? Hun har fire barn og har opprettet blogg for å lære mer om blogging før hun skal veilede egne barn i den digitale verdenen. Veldig lurt! Hun deler ut tips og råd, forteller vittig om bekymringer og selvironisk om søvnmangel. (Hei min kjære makeløse trebarnsmamma-søster – denne bloggen tror jeg du vil like!)

Frøken Paris er mammaen til vakre Ava, som er akkurat en dag eldre enn vår lille Bolle. Hun tar nydelige bilder og gir oss små glimt fra et liv tilsynelatende blottet for både babybæsj, gråteanfall og sliten mor i joggebukse, hvor alt matcher og er rent og velstelt og velorganisert og pip stille hele tiden. Det hele blir ikke akkurat mindre sjarmerende av at alle postene har et sammendrag på fransk. En blogg for inspirasjon og glede og pause fra hverdagen!

Mammadamen er nybakt tobarnsmor som – tatt i betraktning av at lillebror bare er fire uker gammel – opprettholder en imponerende bloggfrekvens. Hun skriver blant annet om mote og litteratur og feminisme og sosiale medier – og reflekterer over livet som mamma. En blogg med substans!

Amélie har også en veldig fin mammablogg. Akkurat nå sørger hun over tapet av sin lille datter, det er sterk lesning som gjør noe med deg. Jeg anbefaler deg å lese disse postene og å gi Amélie en avstandsklem i kommentarfeltet, hun kan ikke få mange nok sånne! Og så anbefaler jeg deg også å bla deg bakover i arkivet hennes, der finnes det fine tekster om livskvalitet og prioriteringer, diskusjoner om praktiske ting og søte historier om toåringen.

I tillegg finnes det jo en drøss av fine interiørbloggere som i større eller mindre grad også skriver litt om barna sine. For eksempel Emmeline, mali-mo, Den gode Feen og Fru Fly.

Har du tips om andre fine mammablogger? Syng ut i kommentarfeltet!

Illustrasjon: Yaeko

 

14 Responses

 1. Valiana

  June 27, 2011 09:30

  Denne synes jeg er genial:

  http://kafjordolga.blogspot.com/

  Som Kåfjordolga selv skriver: Dette er bloggen for deg som trenger inspirasjon og tips i dagliglivet, som leser deg grønn av misunnelse på alle de superfine interiør-, hobby- og klesbloggene, men vet du ikke har sjans til å følge dem…

  En herlig, ironiserende blogg om et hektisk hverdagsliv med to barn.

  [Reply]

  Reply
 2. Tina

  June 27, 2011 10:34

  Jeg har en fin pappablogg til deg: http://pappablogg.blogspot.com/
  Veldig gjenkjennbart om det å bli førstegangsforelder,også er det kult at det er en engasjert far som skriver.

  Dette er min første kommentar til deg, og jeg vil benytte anledningen til å si at du har en finfin blogg jeg har lest i over 2 år!

  Hilsen Tina :)

  [Reply]

  Steffen Reply:

  Hei Makeløs,

  Du skriver godt, denne bloggen skal jeg følge.

  Takker Tina for anbefalingen og internettsporene som førte meg hit.

  Vennlig hilsen Steffen

  [Reply]

  Reply
 3. Pia

  June 27, 2011 22:13

  Hei, du makeløse!
  Jeg blir litt brydd og overraska, for jeg har faktisk ikke tenkt at du har lest min blogg. Men jeg blir veldig glad. Og beæret. (Og jeg hater å bruke sånne ord, men pytt pytt)
  Det er mange gode mammablogger, ja, og de du nevner er fine eksempler.
  Mammatanker, Innerst i veien, Bonka Rakka, Fjas fra sidelinja, mm – det finnes mye ålreit der ute. Og man lar seg underholde i visse typer blogger, man gråter i andres, og man tenker og nikker i noen. Hos deg tenker jeg. Og nikker.

  [Reply]

  Reply
 4. Mammadamen

  June 27, 2011 23:44

  Tusen, tusen takk, fine Frøken Makeløs. Jeg ble skikkelig glad for de fine ordene dine! Jeg setter så stor pris på din blogg – du er et forbilde, på en måte – og derfor er det stor stas at du leser min blogg, synes jeg! Og ikke minst at du liker den:)

  God kveld til deg og de to gutta dine:)

  [Reply]

  Reply
 5. Villkatta

  June 30, 2011 11:18

  Takk for anbefalingar, desse bloggane såg fine ut! Har vore på jakt etter nokre sånne. No set eg heima på overtid og ventar på guten min, som har god tid med å kome til verda. Kjekt med ekstra lesing då! :)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


5 − one =

CommentLuv badge